Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Celtic Bořetice 2-2

18. 10. 2009

Sokol Hroznová Lhota - Celtic Bořetice 2-2 (1-0)
Branky: 10. Lipčík M., 61. Bíla (PK) - 63. Maroši (PK), 86. Kirschbaum
85. ČK Lipčík L. (H.L.)
Diváci: 250

 

Hodový zápas se v Hroznové Lhotě vydařil. Přišlo hodně lidí, kteří vytvořili skvělou fotbalovou atmosféru, oba celky předvedly skvělý fotbal, padly čtyři branky. Jen škoda, že domácí celek neudržel slibné vedení 2-0. Ale popořádku.
Jako první hrozil za hosty Gehr, který využil podklouznutí Mikesky, ale míč poslal levou nohou po zemi těsně vedle. Domácí uhodili hned ze své první šance. V 10. minutě rozehrál rohový kop Lukáš Lipčík, našel centrem přesně hlavu svého bratra Michala, ten předskočil špatně vyběhnutého Otáhala a mířil přesně do černého, 1-0.
Hosté kontrovali za minutu přímým kopem Marošiho, ale Stanislav robinzonádou míč vyrazil. Domácí celek odpověděl únikem Podolana přes obránce, ten dával míč po sebe na Lukáše Lipčíka, ten jej však špatně trefil a se slabou střelou neměl Otáhal problémy. Poté se hra odehrávala dlouho pouze mezi oběma šestnáctkami, a tak se o vzruch starali především fanoušci Bořetic. Ti se nejdříve slovně poškorpili s domácími fandy, poté si vylili svou zlost na pomezním sudím. Hráči Hroznové Lhoty si ještě do poločasu vytvořili velkou šanci. V 37. minutě postupoval sám na Otáhala zleva Petr Lipčík, ale hostující gólman jeho ránu k bližší tyči reflexivně nohou vyrazil.
Druhá půle začala naopak šancí Celticu, ale Petráskovou ranou se Stanislav zaskočit nenechal. V 57. minutě naopak uháněl na bránu hostí Pravda, napřáhnul z osmnátci metrů, ale Otáhal byl u pravé tyče včas. V 60. minutě předvedli domácí hráči krásnou akci. Petr Lipčík unikl po pravém křídle, po zaseknutí poslal míč na hranici šestnáctky stojícímu Pravdovi, ten jej však nezjištně pustil za sebe na úplně volného Lukáše Lipčíka, jeho postup na Otáhala zastavil až faulem jeden z hostující obránců a kopala se penalta. K té se postavil tradiční exekutor Ondřej Bíla a procedil míč přes Otáhalovy rukavice do sítě, 2-0. Následnou oslavu gólu si pak domácí kapitán vychutnal sprintem kolem slavící tribuny.
Bohužel, domácí fanoušci neslavili dlouho. Ještě ani nedozpívaly chorály a už trnuli při šanci Gehra, ten si však míč nešťastně levou nohou ukopnul a poté už zblízka Stanislava nepřekonal. Jenže hned za dvě minuty došlo ke spornému kontatku Michala Lipčíka s hostujícím Kadlecem v pokutovém území a sudí Vomastek nařídil rovněž penaltu proti domácímu celku. Zkušený Maroši poslal Stanislava na opačnou stranu, 2-1.
Domácí celek mohl pojistit hubené vedení v 72. minutě. Mikeskův vysoký nákop přeletěl obránce a mířil přesně do míst, kam zabíhal Petr Lipčík, ten však balon špatně trefil a mířil pouze mimo tři tyče. Hned z protiútoku se prosadil indivudálně Ráztočný, ale přízemní střelu poslal těsně vedle.
Když už se zdálo, že domácí tým těsné vedení udrží, přišla 85. minuta. Lukáš Lipčík fauloval, viděl druhou žlutou, a tedy červenou kartu. První rozehrání přímého kopu hostům nevyšlo, ale díky tomu, že Lipčík ještě neopustil hřiště, nechal sudí rozehrávku opakovat. Hosté se poučili, rozehráli nakrátko, úplně volný Kirschbaum napřáhnul ze dvaceti metrů a jeho tečovaná střela k překvapení všech zapadla obloučkem k pravé tyči, 2-2.
Domácí celek měl velkou možnost strhnout vedení na svou stranu v 93. minutě. K přímému kopu z hranice pokutového území se postavil Bíla, ale svou střelu poslal pouze doprostřed brány, a Otáhal míč z pod břevna vyboxoval. Tato situace zasloužila lepší řešení, možná nějaký signál, neboť téměř všichni hráči Bořetic stáli ve zdi. Ani z následného rohového kopu domácí nic nevytěžili, a tak utkání skončilo dělbou bodů po remíze 2-2.

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Šrahůlek, Bíla (c), Mikeska - Lipčík M., Lipčík L., Strachota, Lipčík J. - Podolan (46. Pravda), Lipčík P.

Celtic Bořetice:
Otáhal - Sokolář, Maroši, Krška, Polášek - Jambor (78. Petrásek D.), Kirschbaum, Petrásek M., Hicl (c) (46. Ráztočný) - Gehr, Kadlec