Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. KOLO A TÝM: Sokol Hlohovec - Sokol Hroznová Lhota 0:4

12. 4. 2009

Sokol Hlohovec – Sokol Hroznová Lhota 0:4 (0:1)

Branky: 31. + 92. Podolan, 67. + 80. (PK) Bíla

ČK: 76. Křen, 79. Kaňa (oba Hlohovec)

Diváci: 70

Do důležitého utkání vstoupili lépe domácí hráči, ale ti mohli litovat, že exhodonínský Liščinský všechny své vynikající gólové příležitosti nesmyslně zahodil. Zpočátku nervózně hrající hosté z Hroznové Lhoty mohli také kontrovat, ale své přečíslení tří na jednoho ani další závar v pokutovém území Hlohovce gólově nezakončili. Uklidnění přišlo až ve 31. minutě. Do otevřené obrany Hlohovce našlápnul Slovák, namísto své obávané střely však oslovil lépe postaveného Podolana, který svůj postup na gólmana zakončil jistou střelou do sítě – 0-1.

První půle již brankové příležitosti nepřinesla. Pouze bylo k vidění několik tvrdých zákroků ze strany domácích fotbalistů, kteří po inkasované brance znervózněli a na hřišti se začalo přiostřovat.

Do druhého poločasu vstoupili hosté jako uragán. Sebevědomým výkonem uzamkli domácí Hlohovec v jeho pokutovém území a krásnými kombinacemi si vytvářeli brankové příležitosti. Ve 49. našel Bíla přihrávkou z rohu hřiště na šestnáctce stojícího Slováka a jeho bombu doprostřed brány Švenda s problémy vyrazil. V 52. si narazil Bíla se Slovákem, vnikl do velkého vápna, ale střelou na dlouhou nohu těsně minul pravou tyč domácí brány. Domácí se dostali k přímému ohrožení hostující brány až po deseti minutách hry ve druhé půli, ale Kaňa hlavou přestřelil a stejně si vedl jeho spoluhráč Pesau při střele na zadní tyči. V 67. minutě však hasly veškeré naděje domácího týmu na vyrovnání. Hosté podnikli rychlý kontr, po němž se dostal ke střele z 18ti metrů Ondřej Bíla a krásnou ranou poslal míč přesně k pravé tyči – 0-2.

Domácí fotbalisti začali ztrácet poslední zbytky slušnosti a jejich zákroky volaly po červené kartě. I přesto ještě stihli vymyslet svoji poslední brankovou příležitost v zápase, když po Smištíkově chybě v rohu hřiště našel Liščinský na šestnáctce zkušeného Leoše Pekárka a ten táhlou střelou těsně minul.

Hned za minutu pádil směrem na bránu Hlohovce Michal Lipčík, kterého likvidační kosou sestřelil Křen a viděl okamžitě červenou kartu. Za dvě minuty poslal Lukáš Lipčík míč do běhu Janu Smištíkovi, jehož tvrdou ránu Švenda vyrazil a obránci uklidili míč na rohový kop. Po jeho rozehrání pak nervní Kaňa zahrál v pokutovém území nesmyslně volejbalovou smeč rukou, viděl druhou žlutou kartu a proti Hlohovci byla nařízena penalta. Tu Ondřej Bíla s přehledem proměnil a zvýšil vedení hostů již na 0-3.

V závěru utkání již hosté drželi míč na svých kopačkách a přihrávkami v zadu si hlídali své vedení, bohužel to bylo něco na pochodující nervy domácích fotbalistů, což pocítili ještě oba bratři Lipčíkovi. Michal dostal loktem do obličeje, Lukáš schytal tvrdou kosu a musel být střídán. A právě střídající Zdeněk Šrahůlek byl u zrodu poslední akce utkání, kdy se k odraženému míči ve vápně dostal Tomáš Podolan a střelou k pravé tyči stanovil konečné skóre zápasu na krásných 0-4 pro hosty.

Nutno podotknout, že Hlohovec předvedl velmi slabý a nervózní výkon, ale vyzdvihnout musíme především vynikající nástup hostů z Hroznové Lhoty do druhé půle, ve které již na hřišti dominovali.

 

Sokol Hlohovec:

Švenda – Drobilič, Tuček, Valachovič (45. Pazdera), Kaňa – Jaborník, Křen, Pesau, Drozd – Pekárek (c) (85. Uhlík), Liščinský (85. Koryčánek)

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Hlahůlek, Suchý, Schwarzbier, Smištík J. – Pravda (81. Smištík P.), Bíla (c), Lipčík L. (91. Šrahůlek), Lipčík M. – Slovák, Podolan