Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. kolo: Hroznová Lhota - Mikulov 2:3 (1:1)

4. 5. 2013

Čas: neděle 05.05.2013 v 16:30

Místo: domácí stadion Na Zelničkách

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: FC Pálava Mikulov

Branky za domácí: Bíla, Durna      

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - FC Pálava Mikulov

po 45 minutách:   1 : 1                                                                    

po 90 minutách:   2 : 3  

Sestava: Tomeček - Jung, Schwarzbier, Šrahůlek, M.Lipčík - Pravda, Bíla, L.Lipčík, J.Lipčík - P.Lipčík, Falešník (lavička - Jurásek, Podrazil, Durna, Bartošek, Náhlík)

Komentář k utkání od Pavla Solaříka

Na Zelničkách se v neděli představil posílený Pálavan Mikulov. Domácí hráči měli v zádech vítězství ve středečním vloženém zápase nad Křenovicemi a chtěli znovu bodovat. Nicméně proti nim stál velmi silný a fotbalový soupeř. Ten zahrozil poprvé ve 2. minutě, kdy se po narážečce ocitl sám před Tomečkem hostující Machala, míč mu však napálil pouze do nohou. Poté už převzali otěže zápasu do svých rukou s chutí hrající domácí borci. Ti přehrávali svého soupeře svojí typickou zbraní, tedy nápaditou kombinační hrou po zemi. Ve 3. minutě podběhl míč hostující obránce Rychtárik a celou situaci hasil faulem na agilního Falešníka v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Ondřej Bíla, který poslal Vargu na opačnou stranu, 1-0.

Hostující obrana měla s rychlými akcemi domácích plné nohy práce a často řešila situaci faulem. Jeden z nich přišel na pronikajícího Pravdu na hranici pokutového území, k míči se při exekuci přímého volného kopu postavil Falešník a jeho levá noha poslala ostrou ránu pár centimetrů nad břevno. Ve 20. minutě domácí málem inkasovali, když míč mířil do brány přímo z rohového kopu, Tomeček se zaskočit nenechal. Z protiútoku přišel ostrý, přízemní centr do velkého vápna hostí, ale gólová střela Petra Lipčíka byla zablokována. Domácí tým měl navrch, ovšem své příležitosti nedokázal využít. Trest málem přišel už ve 32. minutě. Liknavosti domácího gólmana Tomečka při rozehrávce využil Goiš, který jej obral o míč, ten servíroval před prázdnou bránu na Machalu, jeho střelu do prázdné však zablokoval skluzem Schwarzbier. Domácí mohli své vedení navýšit ve 33. minutě po rychlé kontře, po níž se Petr Lipčík ocitl zcela sám před Vargou, ovšem svoji střelu namířil přímo do hostujícího gólmana. Tato promarněná tutovka domácí mrzela hned za dvě minuty. Centr zleva sklepnul hlavou Goiš přímo na kopačky Machaly, ten levou zamířil přesně k tyči do protipohybu Tomečka, 1-1.

Domácím tato branka očividně vzala klid a vítr z plachet. Ve 36. pronikl po pravém křídle bývalý hráč Brna, Hradce Králové, Šardic a Břeclavi – Marek Pukančík, vyhnul se dvěma skluzům Josefa Lipčíka a do jeho centru se opřel z voleje Toth, Tomeček jeho ránu ztlumil, míč se projel po brankové čáře mimo tři tyče, následně jej mohl do sítě vrátit Machala, ale v koncovce trestuhodně selhal. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1-1.

Druhá půle už nepřinesla tlak domácího týmu, ten přestal hrát svoji hru, začal kazit přihrávky, hráči už neměli tolik pohybu, který je zdobil v první půli. Diváci se tak prvního vzrušení dočkali až v 54. minutě a hned z toho byl gól. Bohužel v domácí síti. Tam zaplul nenápadný centr Lukáše Machaly z levé strany, který Tomeček očividně podcenil, 1-2.

Hned za čtyři minuty domácí obránci couvali před volným míčem, toho se zmocnil Goiš, poslal jej mezi beky na rozběhnutého Machalu, který cizelérskou šajtlí kolem vyběhnutého Tomečka završil hattrick, 1-3.

Domácí hra se sesypala, kombinace se zcela vytratila a přišly nakopávané míče, které nemohly v pohodě hrající fotbalisty Pálavanu vyvést z míry. Ti naopak nadále hrozili. V 74. šel sám na Tomečka po chybě obrany Goiš, ale pálil vysoko nad. Domácím ani neprospěl fakt, že se z útoku do obrany stáhnul Petr Lipčík. Přesto se dočkali šťastného gólu, ten však přišel příliš pozdě. V 87. minutě dopravil míč po závaru ve vápně střelou pod víko Tomáš Durna, 2-3.

Domácí tým ožil a začal vysílat do vápna soupeře nakopávané rakety, ani jedna z nich však nezasáhla svůj cíl. V 88. mohli hosté definitivně rozhonout, ale Goiš pálil po centru z voleje do tyče. Zoufalý nápor domácích přinesl už pouze jednu šanci, to když propadl centr zprava ke zcela volnému Petru Lipčíkovi, ten však levou z voleje minul šibenici. Utkání zakončil přímý volný kop Pukančíka, který však těsně minul bránu, ihned poté rozhodčí zápas ukončil.

     

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář