Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. KOLO A TÝM: Slavoj Podivín - Sokol Hroznová Lhota 5:1

16. 5. 2009

Slavoj Podivín - Sokol Hroznová Lhota 5:1 (1:0)

Branky: 19. + 90. Martečík, 55. + 69. Dohnal, 53. Švestka K. - 88. Slovák

Utkání začalo opatrně z obou stran. Do prvního náznaku šance se dostal domácí rychlík Dohnal, ale po vniknutí do pokutového území pálil po zemi vedle. V 19. minutě pak neodpískal hlavní sudí evidentní faul na hostujícího Michala Lipčíka, míče se zmocnil Martečík a krásnou ranou z běhu 18 metrů od brány přehodil bezmocného Stanislava, 1-0.

Špatně hrající hosté z Hroznové Lhoty se do první větší šance dostali až ve 35. minutě. Na centr Bíly si naskočil Schwarzbier, hlavou přehodil gólmana Vidláře, ale míč na brankové čáře vykopávali obránci Podivína. Některé hlasy tvrdí, že míč již překročil brankovou čáru. Hned za minutu pak hostující Podolan nabil Slovákovi, jehož krásnou ránu k pravé tyči Vidlář skvěle vytěsnil. Gólman Podivína tak dal najevo, že je více než dobrou náhradou za zraněnou jedničku Létala.

Domácí hrozili několika standardními situacemi zahrávanými Martečíkem na vysokého Martina Švestku, ani po jedné z nich však Stanislav neměl větší práci. To se však mělo změnit ve druhé půli.

V ní totiž po úvodních nudných pěti minutách začala úřadovat dvojice bleskurychlých útočníků Slavoje Karel Švestka – Petr Dohnal. V 53. minutě nejdříve utekl na levém křídle další rychlík Martečík, centrem našel ve vápně Karla Švestku a ten poslal míč o tyč do sítě, 2-0.

A bylo ještě hůř. Po chybě jindy výborného Josefa Uhera se zmocnil míče Dohnal a přehodil vybihajícího Stanislava, 3-0.

Uragán jménem Slavoj Podivín řádil dál. V 63. minutě minul Martečíkův centr zleva jen těsně zadní tyč, Karel Švestka míč pouštěl v domnění, že míří do brány, jinak ho mohl sklepnout do sítě.

V 69. pak našlápnul směrem k hostující bráně opět rychlý Dohnal, vyhnul se dvojici Schwarzbier – Uher a křížnou ranou znovu prostřelil Stanislava, 4-0.

Katastrofální dvacetiminutovka tak stála hosty zápas. Ti se jen těžko otřepávali z šoku. Až v 73. minutě opět předvedli pohlednou akci. Míč za obranu dostal Pravda, přihrávkou pod sebe našel ve vápně Pavla Smištíka, jehož bombu do levé šibenice zastavil reflexivním zákrokem mág v bráně Slavoje – Vidlář. Neuvěřitelný zákrok kmenového gólmana B týmu Podivína!

Domácí mohli trestat hned z protiútoku, ale Dohnalova střela těsně minula bránu. Za další minutu pak centroval podivínský Hrdlička a Karel Švestka z malého vápna přestřelil prázdnou bránu!

Poté se hra víceméně zklidnila, hosté drželi míč na svých kopačkách, ale jejich útočné pokusy se utápěly ve výborně organizované obraně Slavoje, domácí zase spoléhali na rychlé protiútoky. V 82. minutě si Vidlář bez problémů poradil se Schwarzbierovou utěšenou střelou. Kouzlo domácího gólmana odčarovali hosté až v 88. minutě, když Schwarzbier vysunul narážečkou Bílu, ten naservírovall míč po zemi na zadní tyč a Slovák jej angličanem poslal do sítě, 4-1.

Poslední úder si domácí schovali do poslední minuty zápasu, když Martečík zatočil balon z rohového kopu přímo do brány a Stanislav si jej srazil do sítě, 5-1.

Podivínský Slavoj tak zaslouženě přehrál chybující a nervózní hosty z Hroznové Lhoty rozdílem třídy.

 

Slavoj Podívn:

Vidlář – Brůček (86. Hicl), Čapka A., Čapka K. (37. Juráš), Hakala – Hrdlička, Šuderla, Šveskta M. (c), Martečík – Šveskta K., Dohnal (81. Sádlo)

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Uher, Schwarzbier, Šrahůlek – Smištík J. (45. Pravda), Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. (61. Smištík P.) – Slovák, Podolan (81. Hlahůlek)