Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - FK Mutěnice B 3-0

16. 8. 2009

Sokol Hroznová Lhota - FK Mutěnice B 3:0 (2:0)
Branky: 10. Lipčík Lukáš, 45. Bíla (PK), 60. Lipčík Josef

 

Domácí celek nastoupil k utkání bez opory zadních řad Kamila Schwarzbiera, kterého na postu stopera skvěle zastoupil kapitán Ondřej Bíla. Ten tak opustil záložní řadu. V té chyběl rovněž Michal Lipčík. Dvě volné místa v záloze zacelil trenér Žák dravým mládím a udělal dobře. Jak Josef Lipčík, tak Lukáš Jegla totiž dělali svou rychlostí a tahem na bránu obraně Mutěnic značné problémy.
Hráči Hroznové Lhoty se ujali vedení už v 10. minutě, kdy po kombinaci a nahrávce od Jegly poslal míč do prázdné brány Lukáš Lipčík, 1-0.
Za tři minuty se k exekuci přímého kopu postavil Pravda, mířil však doprostřed brány. Na další vzrušení si diváci v parném počasí počkali až do 33. minuty. To Josef Lipčík postupoval od poloviny hřiště sám na gólmana hostí, ovšem v poslední chvíli mu střelu zblokoval doběhnuvší obránce Mutěnic.
Hosté měli na kopačkách vyrovnání ve 38. minutě, kdy si v pokutovém území rozebrali domácí obranu a jen díky výbornému Stanislavovi udržel domácí tým vedení. Tato zahozená šance mohla hosty mrzet. Ti totiž inkasovali do poločasu ještě jednou. Psala se 45. minuta utkání a po faulu na Lukáše Lipčíka v pokutovém území se postavil k zahrání penalty Ondřej Bíla a nedal Šupovi šanci, 2-0.
 


 

Druhá půle začala zprvu nudnou podívanou, ovšem v 57. minutě už bylo zase rušno. To hbitý Pravda zatáhl míč po pravém křídle, svým centerm po zemi našel zcela volného Podolana, jeho střela z jedné však mířila mimo. Diváci se však dlouho za hlavu nedrželi. Za tři minuty putoval míč přes Jeglu k Podolanovi, který završil kombinaci přihrávkou na Josefa Lipčíka, jenž střelou do prázdné brány navýšil skóre na krásných 3-0.
Hosty mohl vrátit do zápasu Mikulčík, který kroutil míč přes zeď z dobré parkety, ten však šel nad. Také další střela hostí z hranice pokutového území gólem neskončila, tentokráte ji zablokovala domácí obrana.
V 83. se dostal do úniku domácí Pravda, ale tvrdou střelu poslal nad břevno. V 85. pak našel Lukáš Lipčík opět Jirku Pravdu, ten byl sice volný, ale jeho střelu Šupa vyrazil. O poslední vzrušení se postaral hostující Mikulčík, jehož tvrdou bombu Stanislav bravurně vyrazil. Pěkná divácká návštěva tak spokojeně děkovala hráčům Hroznové Lhoty za předvedenou hru.
 

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Hlahůlek, Bíla (c), Jurena (80. Rusnák) - Lipčík J., Lipčík L. (88. Janás), Strachota, Jegla - Pravda, Podolan (65. Smištík P.)

FK Mutěnice B:
Šupa I. - Zemánek (24. Vydařilý), Bílek, Šupa M., Krejčiřík - Polachovič, Kopáček, Šebek (c), Ondryáš - Robek, Mikulčík