Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. KOLO A TÝM: Velké Bílovice - Sokol Hroznová Lhota 6:1

17. 8. 2008

Velké Bílovice - Sokol Hroznová Lhota 6:1 (2:1)

Branky: 3. Herzán, 8. Damborský, 54. Veselý, 60. Oslzlý, 69. Osička L., 86. Osička P. - 40. Lipčík M.

43. ČK: Lipčík M. (H.L.)

Domácí celek vstoupil do zápasu jako uragán a obranný val hostí se pod jeho nájezdy bortil. Už ve třetí minutě poletěl centr zleva velkým čtvercem, Herzán si křikl na spoluhráče, aby mu jej přenechal a křižnou střelou z úhlu propálil Stanislava, 1-0.

Hosté mohli kontrovat, ovšem Michal Lipčík zakončil svůj samostatný únik pouze střelou do Horeckého. Zato domácí byli v proměňování šancí stoprocentní. Na rohový kop si naskočil Damborský a hlavou zavěsil, 2-0.

Hosté selhali v koncovce i ve 13. minutě, kdy Pravda trefil pouze tyč. Poté domácí celek nepochopitelně vyklidil pozice a hosté se chopili taktovky zápasu. Ovšem Bíla po Náhlíkově centru napálil pouze gólmana. Ve 40. minutě se hráči Sokola dočkali zaslouženého gólu. Po rohovém kopu hlavičkoval Michal Lipčík a jeho střela se dostala do brány, 2-1.

Velkou slabinou hostujícího celku byla ovšem jeho psychická labilita. Hlavní rozhodčí se ihned zaměřil na Ondřeje Bílu, který měl nervy na pochodu již od samého začátku a stejným metrem měřil i jeho spoluhráčům. Ve 43. minutě zaslechl vulgární nadávku z úst Lukáše Lipčíka a v domnění, že ji vyřkl jeho bratr Michal mu udělil druhou žlutou, tedy červenou kartu. Tento omyl sudího srazil hostující hráče do kolen, ovšem nutno podotknout, že si za to mohou sami.

Ve druhé půli už existovalo na hrací ploše pouze domácí mužstvo. Jeho kanonádu odstartoval obránce Veselý, který se postavil k přímému kopu z 18ti metrů a po zemi prostřelil zeď i gólmana, 3-1.

Šest minut po něm se míč odrazil před Oslzlého, na něhož zívala prázdná brána, 4-1.

V 69. minutě se po závaru prosadil opět střelou do prázdné brány Lukáš Osička, 5-1.

A čtyři minuty před koncem dokonal zkázu Sokola Petr Osička, k němuž se míč odrazil od tyče, 6-1.

Hostům chyběl především střelec do útoku typu Richarda Slováka. Na hrotu nastoupila dvojice mladíků Pravda - Náhlík, která se téměř nedokázala prosadit, hru domácích navíc skvěle dirigoval z pozice stopera Radek Drulák starší.

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav - Schwarzbier, Suchý, Jung, Karásek - Smištík P. (45. Maňák), Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. - Náhlík (65. Kučera), Pravda

Velké Bílovice:

Horecký - Drulák st., Herzán (60. Jung), Veselý, Záruba - Oplušitl (c), Oslzlý, Mikulič, Osička L. - Drulák, Damborský (70. Smejkal)