Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Sokol Hlohovec 2:0

7. 9. 2008

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Hlohovec 2:0 (1:0)

Branky: 37. Gavlík, 69. Schwarzbier

Diváci: 200

 

Před dvěma stovkami diváků se na Zelničkách představil z 1.A třídy sestoupivší Sokol Hlohovec. Hosté však od samého začátku nepředváděli nic, co by naznačovalo jejich dlouholetou účast ve vyšší soutěži, nutno však podotknout, že jim chyběl jejich aktuálně nejlepší střelec Knoflíček.

Na domácím týmu šel vidět hlad po vítězství. Hned po dvou minutách hry se řítil domácí kapitán Bíla sám na bránu, ale byl rychlými obránci dostižen. Ve 28. minutě se blýskl krásným volejem po rohovém kopu domácí Karásek, ale jeho tvrdá střela mířila těsně nad. Dvě minuty nato zahrozili poprvé vážněji i hosté, když Pekárek odcentroval pod sebe na Vlašice, ten v dobré pozici nemířil přesně. Ve 37. minutě nedotáhli hosté útok, po ztrátě míče rozjel kontr Bíla, dlouhým míčem oslovil Gavlíka, který se kličkou zbavil obránce a tváří v tvář Švendovi nezaváhal, 1-0.

Domácí se uklidnili a za další tři minuty musel Švenda vytěsnit Bílův přímý volný kop nad břevno. Ještě před odchodem do kabin domácí gólman Stanislav vyrazil Pekárkovu pěknou střelu do zámezí.

Do druhé půle vstoupily oba týmy vlažně a jediné, co zprvu zvedalo domácí diváky ze sedadel byly tvrdé a nevybíravé zákroky hostujících hráčů. První velká šance druhé půle se zrodila v 67. minutě, kdy hostujícímu týmu selhal offside systém a Gavlík s Michalem Lipčíkem se řítili na osamoceného Švendu, první jmenovaný však zbrkle zkusil přelobovat gólmana a bránu minul.

Domácí fanoušci ještě ani nestihli na tribuně probrat, proč Michal Gavlík nepřihrál jmenovci Lipčíkovi před prázdnou bránu a už je opět namíchl tvrdý zákrok hostujícího hráče. Z následné standardní situace poslal Bíla míč do vápna, Schwarzbier předskočil gólmana a hlavou poslal balon do sítě, 2-0.

Ve zbytku utkání si domácí celek s přehledem hlídal dvoubrankové vedení. Bíla ještě v poslední minutě po Jungově centru trefil tvrdou střelou břevno. Populární Trauben si zaslouženě dokráčel pro důležitou výhru.

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Schwarzbier, Karásek, Smištík J. – Smištík P. (66. Maňák), Lipčík L., Bíla (c), Lipčík M. – Galvík, Podolan (87. Jung)

 

Sokol Hlohovec:

Švenda – Valachovič, Tuček, Mlátilík (c), Liščinský – Jaborník, Myškeřík, Pekárek, Vlašic – Drozd, Kortčánek