Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Slavoj Podivín 2-2

4. 10. 2009

Sokol Hroznová Lhota - Slavoj Podivín 2-2 (0-2)
Branky: 51. Schwarzbier, 53. Lipčík P. - 38. Švestka M. (PK), 42. Brůček

 

Do utkání vstoupili aktivně hráči Hroznové Lhoty, kterým předchozí ztráty z hřišť soupeře velí na na domácí půdě naplno bodovat. Již v 5. minutě minul bek Podivína přízemní centr zleva, ale zaskočený Petr Lipčík neusměrnil balon do odkryté brány. V 7. minutě ponechal hlavní sudí Hubal bez povšimnutí nastřelenou ruku v pokutovém území Podivína. Domácí ofenzívu táhnul již tradičně kapitán Bíla. Ten v 18. minutě hledal krásnou kolmicí Petra Lipčíka, ale Létak výborně vyběhnul a byl u míče o okamžik dříve. Hosté z Podivína hrozili poprvé až ve 23. minutě, když se k odraženému míči po rohovém kopu Martečíka dostal Šuderla a pěknou klopenou ranou jen těsně přestřelil. Poté se oba týmy na dlouhou dobu odmlčely a zdálo se, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu. Vše ale změnila 37. minuta. Domácí bek Hlahůlek byl fulován, rozhodčí však nepískal, a tak se nebylo čemu divit, když Hlahůlek vstal a nakopnul v pokuotém území Dohnala, za což viděl žlutou kartu a pískala se penalta. K její exekuci se postavil Martin Švestka a zkušeně poslal Stanislava na opačnou stranu, 0-1.
A za další čtyři minuty bylo pro domácí ještě hůř! Další Martečíkův rohový kop Stanislav vyrazil pouze za sebe, kam zabíhal v neděli výborně hrající Sádlo, který míč z voleje propálil do brány, 0-2.
Hned za minutu hrozil Slavoj znovu, jmenovitě David Sádlo, který se po kombinaci s Karlem Švestkou dostal ke střele z levé strany, Stanislav však tentokrát výborně zasáhl. Navíc hned z protiútoku našel Bíla dlouhým míčem znovu Petra Lipčíka, obránce míč podběhl, ale domácí forvard vypálil levou nohou zbrkle mimo.

Po chvíli hry ve druhém poločase měl na hlavě třetí gól Podivína Karel Švestka, ale míč po centru svého bratra Martina před odkrytou bránou špatně hlavou trefil.
Pak se již chopili otěží zápasu domácí hráči. V 51. minutě si na centr naskočil Kamil Schwarzbier, hlavou poslal míč k pravé tyči a ten se po odrazu od tyče a gólmana Létala nakonec dostal do brány, 1-2.
Vstřelená branka vlila další vítr do plachet domácího týmu a ten za dvě minuty udeřil znovu. To si agilní Petr Lipčík přehodil obránce Brůčka a levou nohou propálil vybíhajícího Létala, 2-2.
Za další dvě minuty se k přímému kopu z rohu pokutového území postavil domácí Bíla, ale jeho padající list jen těsně minul zadní tyč.
Pozvednout uvadající prapor Slavoje se snažil rychlý Martečík. Ten v 58. minutě unikl po pravém křídle, ustál skluz Pravdy a postupoval na Stanislava, jehož se snažil zaskočit tvrdou ranou na bližší tyč, mág v domácí bráně byl však proti a skvěle zasáhnul.
Domácí tým se rovněž s remízovým stavem nechtěl smířit. V 67. minutě předvedl rychlou kombinaci, na jejímž začátku byl Bíla, ten předal Lukáši Lipčíkovi, který kolmicí vysunul po křídle Pravdu, ten okamžitě servíroval do středu úplně volnému Petru Lpčíkovi, ale Létal skvěle vyběhnul a na zemi míč domácímu útočníkovi ukradnul z kopaček.
Hosté zahrozili v 70. minutě. Po ruce jednoho z hráčů Podivína, která se opět nepískala, přišla kolmice na Karla Švestku, ten odstavil loktem do obličeje domácího beka Mikesku a levou nohou poslal míč těsně vedle pravé tyče.
Hra nahoru - dolů pokračovala i nadále. V 75. minutě chybně pouštěl hostující obránce Brůček centr za sebe, kde číhal Petr Lipčík, ten okamžitě dal balon Pravdovi proti noze, ale jeho volej bravurně zlikvidoval u tyče vynikající Létal.
V 77. minutě zahrávali domácí přímý kop z perfektní parkety (z hranice pokutového území), Petr Ličík přenechal exekuci Bílovi, který však napálil pouze hráče ve zdi. To byla po hříchu poslední šance domácího týmu v utkání. O všechny body mohli domácí přijít v první minutě nastavení, když na dlouhý míč za obranu nastartoval Karel Švestka, ale domácí gólman Stanislav skvěle vyběhnul a míč před hostujícím šuterem odkopnul. Oba týmy se tedy rozešly smírně. O poslední vzrušení se tak postarali sami diváci, kteří se po konci zápasu do sebe pustili, ale nakonec se vše podařilo uklidnit. :-)

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Schwarzbier, Hlahůlek (46. Lipčík L.), Mikeska - Podolan (85. Machala), Strachota, Bíla (c), Šrahůlek - Lipčík P., Pravda

Slavoj Podivín:
Létal T. - Kadrnka, Brůček, Čapka A., Řezáč - Martečík, Šuderla (57. Čapka K.), Švestka M., Sádlo - Dohnal, Švestka K.