Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. KOLO A TÝM: Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhota 2:2

5. 10. 2008

Sokol Kněždub – Sokol Hroznová Lhota 2:2 (1:1)

Branky: 42. Němeček, 80. Bíla P. – 24. + 84. Schwarzbier

Diváci: 300 (platících)

 

Po dlouhých čtyřech letech se hrálo opět derby mezi dvěma nesmiřitelnými rivaly. Do areálu v Kněždubě se sešla perfektní divácká kulisa, přičemž minimálně polovina diváků byla z Hroznové Lhoty.

Domácí hráči vstoupili do utkání náporem, k němuž jim napomáhal také zprvu ustrašený a nervózní výkon soupeře. První vážné nebezpečí pro hostující bránu přišlo z kopačky Milana Durny, který převzal míč zády k brance a jeho krásnou střelu z otočky musel s vypjetím všech sil vytěsnit z pod břevna hostující gólman Stanislav.

Ve 24. minutě však udeřilo na druhé straně. Rohový kop rozehrál Bíla, Schwarzbier dostal od domácích obránců ve vápně prostor jak na zpracování míče, tak na následnou výstavní střelu do šibenice a rozjásal hostující fanoušky, 0-1.

Od této chvíle měli územní převahu hráči Hroznové Lhoty, nicméně i přes velkou snahu se k dalšímu vážnějšímu ohrožení domácí brány nedostali.

Ve 42. minutě pak přišel blesk z čistého nebe na druhé straně hřiště. Grabec rozehrál standardní situaci z levého křídla a jeho pěkný centr tečoval těsně před Stanislavem  do sítě Němeček, 1-1.

Ve druhé půli se začalo na hřišti přiostřovat a zápas dostal tu správnou jiskru a snesl přísnější měřítko derby utkání. Oba týmy projevovaly jasnou vůli po vítězství a šance se střídaly na obou stranách.

V 62. minutě centroval ze standardní situace do vápna hostující kapitán Bíla, jeho centr mohl sám před gólmanem tečovat Michal Lipčík, ale míč minul a ten skončil těsně vedle brány.

V 69. se k přímému kopu z 25ti metrů postavil domácí Grabec a jeho pěknou střelu k tyči lapil Stanislav. Poté se do tří šancí po sobě během pěti minut dostali hosté. V 70. pálil Bíla z protiútoku vedle, v 75. minutě „namazal“ Sasín špatnou malou domů opět Bílovi, který dával pod sebe do dobré pozice Gavlíkovi, ten však pálil nad. Minutu nato centroval Bíla na míč na malé vápno, Podolan podstoupil tvrdý souboj s domácím obráncem, míč se zastavil před gólmanem Hudečkem, a ten ho těsně před dobíhajícím Michalem Lipčíkem odkopnul do bezpečí.

Neproměněné šance mohly hostující celek mrzet, o to víc, když v 80. minutě sledoval dlouhý míč Petr Bíla, svojí rychlostí zaskočil vyběhnutého Stanislava a poslal balon do prázdné brány, čímž rozjásal domácí příznivce, 2-1.

Hosté nesložili zbraně. Čtyři minuty po vedoucí brance domácích unikal směrem k bráně Bíla, ale domácí bek mu míč ukopnul těsně vedle tyče. Z následného rohového kopu centroval míč Lukáš Lipčík, na hranici šestnáctky zpracoval Pravda, který patičkou oslovil Simona Maňáka, jehož přízemní centr před bránu poslal do sítě opět Kamil Schwarzbier, 2-2!

Hostující fanoušci explodovali nadšením, ale za dvě minuty už trnuli při pěkných nůžkách domácího Němečka, ten však bránu netrefil.

Rozhodnutí měl pak na kopačce hostující Simon Maňák, který přišel na hřiště v 82. minutě. V nastaveném čase se pěkně opřel do míče a jeho výstavní, křížná rána se zastavila o levou tyč domácí brány, Bíla dorážel v offsidové pozici nad. I přesto byli hostující fanoušci se ziskem bodu z horké kněždubské půdy nad míru spokojeni a vyprovodili své hráče do kabin hlasitým aplauzem.

 

Sokol Kněždub:

Hudeček – Sasín, Kaizar (c), Chromeček, Bíla O. – Káčerek, Grabec, Frolka (75. Hlahůlek J.), Bíla P. – Němeček, Durna

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Smištík J., Suchý, Schwarzbier, Karásek – Smištík P. (45. Gavlík), Lipčík L., Bíla (c), Lipčík M. – Pravda, Podolan (82. Maňák)