Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. KOLO A TÝM: Celtic Bořetice - Sokol Hroznová Lhota 2:0

31. 5. 2009
Celtic Bořetice - Sokol Hroznová Lhota 2:0 (1:0)
Branky: 39. Gehr, 80. Kadlec

Do důležitého utkání měli hráči Hroznové Lhoty vynikající vstup, když šel už v 6. minutě Podolan sám na domácího gólmana Otáhala, ale ten jeho střelu vyrazil. Hráči domácího týmu se na malém hřišti prezentovali dobrou útočnou fází, kterou táhli zejména Kirschbaum s Gehrem. Především vysoký, agilní Gehr činil obraně Sokola velké problémy. Zprvu však hráči Bořetic zakončovali své příležitosti střelami vysoko nad. Hosté z Hroznové Lhoty se k dalšímu ohrožení branky dostali až ve 30. minutě, ale Pravdova střela z běhu šla těsně vedle. Ve 36. minutě hlavní sudí Polonec přehlédl penaltový faul na domácího Kadlece, a to hlavně proto, že se většinu zápasu pohyboval daleko od pokutových území obou týmů. Domácí tým se prosadil až ve 39. minutě. Kirschbaum oslovil přihrávkou na pravé křídlo Gehra, ten se zasekávačkou zbavil obránce a levou nohou procedil míč skrz Stanislavovy ruce do sítě, 1-0.

Hosty inkasovaná branka nastartovala. Ve 41. minutě ale napálil Schwarzbier odražený míč v dobré pozici nad. Z protiútoku poslal střílený centr po zemi do vápna opět domácí Gehr, obrana Hroznové Lhoty s vypětím všech sil odvrátila. Dvě obří šance si hráči Hroznové Lhoty schovali do závěrečných pěti minut první půle. Ve 43. pálil Pravda z plného běhu a jeho krásná střela se zastavila o břevno domácí brány. Hned za minutu vybojoval dravý Pravda míč, poslal jej na malé vápno Podolanovi, jeho střelu do prázdné brány však na poslední chvíli zastavily rukavice výborného Otáhala. Tyto zahozené šance stály hráče Hroznové Lhoty body.

Do druhé půle vstoupili hosté jako vyměnění. Hráli nervózně, namísto své kombinační hry po zemi nesmyslně nakopávali míče a ve středu hřiště kupili chyby a ztráceli laciné balony. Domácí naopak dobře útočili pomocí narážeček a samostatných průniků. V 53. ujely nervy domácímu Kadlecovi, který po souboji s Hlahůlkem udeřil svého soupeře pěstí do hlavy, hlavní sudí Polonec však situaci neviděl, neboť k ní byl otočený zády, pomezní nesignalizoval. Kadlec tak unikl jasné červené kartě. V 63. minutě obral Kadlec o míč váhajícího Jana Smištíka, postupoval sám na Stanislava, namísto střely však vyslal  křižnou přihrávku před bránu, kterou žádný z jeho spoluhráčů nedostihl. Minutu na to hrozil hostující Bíla z přímého kopu, jeho střelu k bližší tyči Otáhal vyrazil. V 68. minutě ujely nervy pro změnu domácímu Gehrovi, který neunesl neodpískání sporného zákroku na svoji osobu, nejdříve se v leže snažil lapit Stanislavovu nohu, poté zahrál úmyslně rukou a hlavní sudí až po reakci diváků váhavě udělil žlutou kartu, neboť byl k situaci opět otočený zády. Hostující tým se začal herně zvedat až v posledních 20ti minutách hry. Předtím ještě minul Bílův centr před prázdnou bránou Pravda. V 73. minutě se do míče opřel střídající Pavel Smištík, ale jeho nádhernou ránu vytlačil z pod břevna vynikající Otáhal. Za šest minut vyslal Kirschbaum Kadlece, který si položil Stanislava, ten ho však na zemi o míč obral. Minutu na to ztratil míč v souboji s Gehrem opět Jan Smištík, domácí hráč přihrávkou po zemi oslovil ve vápně Kadlece, ten obešel Stanislava a uklidnil svůj tým, 2-0.

V 84. minutě se zapomněl v obraně špatně hrající Jan Smištík, díky tomu se vyhnul offsidu Kadlec, postupoval sám na Stanislava, jeho střela se však zastavila o pravou tyč. Minutu před koncem ještě pálil nebezpečně domácí Hicl, míč však šel těsně vedle. Psychicky labilní hosté se již na nic nezmohli a po velmi špatném výkonu ve druhé půli zaslouženě podlehli herně lepším Bořeticím.

Celtic Bořetice:

Otáhal – Sokolář, Michna (45. Gloza), Krška, Parolek – Petrásek, Kirschbaum, Hicl (c), Jambor – Gehr, Kadlec

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Smištík J., Hlahůlek (65. Smištík P.), Schwarzbier, Šrahůlek (73. Jurena) – Pravda, Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. – Slovák, Podolan