Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota – Družstevník Blatnice 6:2

27. 8. 2007

Sokol Hroznová Lhota – Družstevník Blatnice 6:2 (4:1)
3. Lipčík M., 22. + 50. Bíla, 41. Slovák, 42. Jagoš, 55. Smištík J. – 20. Uher, 90. Galuška, Diváci: 350

Vinařské derby přilákalo do fotbalového areálu na Zelničkách výbornou návštěvu, před níž měl domácí favorit raketový start do zápasu. Už ve 3. minutě totiž posadil Bíla míč na hlavu nejmenšímu muži na hřišti – Michalu Lipčíkovi a bylo 1:0.
Ve 12. minutě našel Bartošek přesným centrem Jagoše, jenž z pěti metrů hlavičkoval vedle. Hosté se z šoku otřepali až po třinácti minutách hry, kdy pálil Vyskočil levou nohou doprostřed brány. Za sedm minut tentýž hráč zahrával rohový kop, na jeho centr si naběhl Uher a hlavou zavěsil – 1:1.
Z vyrovnání se hosté radovali pouze dvě minuty. Poté se do Slovákovi nahrávky opřel kapitán Bíla a tvrdou ranou z deseti metrů poslal míč nechytatelně pod břevno – 2:1.
Domácí tým i nadále dusil soupeře pod ustavičným tlakem, gólově se opět prosadil až před koncem první půle. Ve 41. se k exekuci přímého volného kopu postavil Slovák a poslal míč s přehledem k levé tyči – 3:1.
O minutu později zvládli domácí brejkovou situaci po ose Michal Lipčík – Slovák – a zakončující Jagoš, jenž tvrdou střelou zblízka propálil Nezvala – 4:1.
Hosté se mohli vrátit do utkání poté, co si hlavní rozhodčí Kýr vymyslel penaltu, Vyskočil však nechal vyniknout domácího strážce brány Stanislava, jenž pokutový kop vyrazil.
Druhý poločas začal opět náporem domácích, kteří se brzy prosadili i gólově. To Jagoš narazil na hranici šestnáctky Bílovi, jenž krásnou, technickou ranou obstřelil Nezvala – 5:1.
Domácí smršť pokračovala! Za dalších pět minut si na Bílův centr opět naběhl Michal Lipčík, jehož hlavičku dorazil do prázdné brány Jan Smištík – 6:1.
Za rozhodnutého stavu stáhl domácí trenér ze hřiště za hromového potlesku dirigenta Bílu a hra Sokola mírně upadla. Hosté korigovali nepříznivý stav v 90. minutě, kdy po centru zprava trefil hlavou Galuška. Domácí tým však potvrdil, že má obrovskou formu.

Sestava Sokola Hroznová Lhota:

                           Stanislav

Suchý     Šrahůlek     Schwarzbier     Bartošek
                                                               (83. Jung)

Smištík J.  Lipčík L.          Bíla              Lipčík M.
(73. Smištík P.)         (80. Strachota)

                  Slovák              Jagoš

Družstevník Blatnice:
Nezval – Galuška, Bílek, Cileček, Němeček (65. Dominik) – Malůš, Vyskočil, Balko, Uher – Vavřik (80. Těthal), Mikéska (26. Roman)