Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota - FC Vracov 1:0

28. 10. 2007

Sokol Hroznová Lhota – FC Vracov 1:0 (0:0)

Branka: 90. + 2 Slovák

Diváci: 185

 

Utkání začalo minutou ticha za zesnulého bývalého hráče Sokola Martina Jocha a myšlenky na ztrátu svého kamaráda pronásledovaly domácí hráče po celých 90 minut.

Hostující FC se od samého začátku jevil jako kompaktní mužstvo s dobře organizovanou obranou a nebezpečnými útoky.

 

Po nezáživných 20ti minutách se v prvním náznaku šance objevil domácí forvard Jagoš, ale ke Smištíkovu centru mu chyběl krok. Hosté odpověděli tvrdou střelou Vybírala, kterou však domácí obrana zablokovala. Ve 29. přišla velká šance hostí, když centr z pravého křídla musel domácí Lukáš Lipčík odvracet před dobíhajícím Příkazským i za cenu srážky s tyčí.

Za pět minut málem uhodilo na druhé straně, to hostující gólman Zálešák trefil při odkopu malé domů Michala Lipčíka a poté už jen sledoval, jak míč míjí pravou tyč jeho brány. Šest minut před odchodem do kabin se blýskl nejlepší střelec hostí Šifel, jenž si zpracoval míč na prsa a krásným volejem těsně minul. Když pak nedokázali ani domácí hráči dotáhnout rychlý brejk ke kýženému cíli (Slovák trefil z blízka Zálešáka), odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

 

Do druhé půle vstoupili lépe hosté z Vracova, když hned po dvou minutách hry zorganizovali rychlý brejk a Šrahůlek musel na zadní tyči odvracet míč před dobíhajícím Šifelem do zámezí.

Na následný rohový kop si naběhl obrovitý Lejsal a jeho tvrdou hlavičku doprostřed brány musel Stanislav vyboxovat. Tlak hostí kulminoval. V 60. minutě Stanislav konečky prstů vytěsnil oblouček Bukovského na břevno. Poté začala být hra velmi nervózní a nepřesný rozhodčí musel několikrát vytáhnout z kapsy žlutou kartu.

 

V posledních 15ti minutách hry začali domácí hráči stupňovat tlak na bránu Vracova. V 74. střílel Jagoš tvrdě, ale vedle, za minutu se Zálešák jenom ohlédl za technickou střelou Bíly z hranice šestnáctky, která těsně přelétla břevno. V 80. minutě ještě hostující hráči naposled vystrčili drápky, ale branka Vybírala pro předchozí ofsajd neplatila.

 

Dvě minuty před vypršením normální hrací doby tlačil domácí kapitán Bíla další střelu k pravé tyči, Zálešák ji s vypětím všech sil vytěsnil do zámezí. Po následném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Slovák, ale jeho rána k bližší tyči skončila těsně vedle. Domácí kanonýr si vše vynahradil ve druhé minutě nastaveného času, kdy se opřel do skákajícího míče a tvrdým volejem z hranice šestnáctky strhnul vítězství na stranu domácích. Svůj krásný gól domácí hráč věnoval gestem zesnulému Martinu Jochovi a poté padnul se slzami v očích k zemi. Dojemný konec krásného zápasu. Domácí celek ukázal obrovskou vůli po vítězství a jeho fanoušci mu ještě dlouho ve stoje tleskali.

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

Stanislav

 

Suchý  Uher  Schwarzbier  Šrahůlek

 

Smištík P. Bíla (c) Lipčík L.  Lipčík M.

(57. Strachota)

  Slovák  Jagoš

  (93. Bartošek)

 

FC Vracov:

Zálešák – Sedlák, Lejsal, Vybíral, Procházka – Kudlík (c), Příkazský (92. Chovanec), Bukovský, Magulák – Přes (59. Lunga) (85. Willmann), Šifel


Hvězda utkání: Slovák Richard