Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 26. kolo (16/17): Sokol Hroznová Lhota - Sokol Křepice 3:0 (2:0)

Sokol Hroznová Lhota - Sokol Křepice 3:0 (2:0)

Branky: 3. + 60. Červenka, 7. Lipčík J.

ŽK: Podrazil, Lipčík J. - Zástěra, Švaňhal M.

Diváci: 130

Do Hroznové Lhoty dnes přijely Křepice, aby zde (stejně jako v loňském ročníku) uzavřely sezonu. Zatímco loni skončilo divoké utkání hokejovým výsledkem 6:3 pro domácí, tak tentokrát přijel na Zelničky odevzdaný soupeř pouze s jedním náhradníkem a bez svých hlučných fanoušků. Vlastně první povzbuzení na adresu hostí přišlo až v 85. minutě a bylo také poslední. Domácí hráči potřebovali k udržení druhého místa v tabulce (a teoretické šance na postup do 1.A třídy) uhrát minimálně bod, ale od prvních minut bylo jasné, že neomylně kráčejí za třemi body. Neškodné hosty totiž přehrávali od prvních sekund a už ve třetí minutě šli do vedení. To mladý Chrenčík potáhl míč středem hřiště, prováhal vhodný okamžik na střelu a hostující obránci ho o míč připravili, ten se však šťastně odrazil přímo před volného Červenku, který ho bombou poslal z bezprostřední blízkosti do sítě, 1-0

Za další minutu to zkusil technickou střelou výborně hrající Josef Lipčík, ale těsně minul pravou šibenici. Dlouho ho to však mrzet nemuselo. V 7. minutě totiž rozehrál Falešník standardku z rohu pokutového území a míč si našel právě dravý Josef Lipčík a hlavou ho nasměroval k pravé tyči, 2-0

Ani dvě rychlé branky nebyly pro domácí hladové piraně dostatečným soustem a ty svého soupeře nelítostně kousaly dál. V 10. narazil Lukáš Lipčík míč ve vápně Podrazilovi, který však ve výborné pozici trestuhodně minul. Za dalších šest minut centroval do ohně Bíla, balon přelétl sice hlavu natahujícího se Petra Lipčíka, ovšem přistál přímo na kopačkách Vaverky, který ho však poslal křížnou střelou těsně vedle. Ve 23. minutě sahal po jubilejním 20. gólu sezony nejlepší střelec domácích - Petr Lipčík. Ten převzal přihrávku od Bíly, pohodil si míč doprava do střelecké pozice a jeho jedovatou pumelici vytáhl Kokeš skvělým zákrokem zpod břevna. Za dalších pět minut se valil na hostující obranu další útok. Falešník si to namířil s míčem rovnou k bráně, dával pod sebe, Petr Lipčík sice šlápl na balon, ale vlastně ho zastavil pro spoluhráče Vaverku, ten se zjevil sám před Kokešem, jemuž ovšem poslal střelu pouze do rukavic. Hosté se sice rovněž snažili směrem dopředu, ovšem výborně organizovaná a rychlá obrana domácích jim míče odebírala, a tak se náhradní gólman Kusalík k pořádnému zákroku nedostal.

Také druhá půle začala zostra. Už po třech minutách hry čechral Vaverka centr z pravé strany, ten přistál přímo na hlavě Petra Lipčíka, který číhal na malém vápně, jeho prudkou hlavičku však Kokeš reflexivně srazil rukou na brankovou čáru, odkud míč obránci před dobíhajícím Falešníkem uklidili do bezpečí. Za další dvě minuty si hostující Nádeníček málem dal vlastní gól, když Matyášův centr zleva srazil k pravé tyči vlastní brány, Kokeš byl ovšem pozorný a byl včas na zemi. Za další dvě minuty domácí hrozili znova, ačkoliv se k míči dostali po chybě hostí. To jeden z jejich beků napálil balon při odkopu do spoluhráče, míče se zmocnil Petr Lipčík, jehož ostrou střelu Kokeš vyrazil pouze před dobíhajícího Vaverku, který ho napálil do levé tyče. Celou akci pak zakončil střelou mimo Falešník.

A tak se domácí dočkali třetího gólu až v 60. minutě. To se hostující stoper zapomněl vzadu, Křepicím tak nezafungoval ofsajd systém a najednou se na nebohého obránce řítili tři domácí hráči. Kombinace se sice trošku zaškobrtla, přesto se míč dostal doleva před Červenku, který jej utěšenou bombou poslal pod břevno, 3-0

Poté došlo k řadě střídání v domácím týmu a hra dopředu už nebyla tak energická. Přesto měli hráči v modrých dresech stále náznaky šancí. Z nich se vyjímal už pouze dlouhý lob Petra Lipčíka, který se pokusil nachytat vyběhnutého Kokeše, ten se však stihl do brány vrátit a pouze jistil balon, který přistál na horní síti. Domácí ostrostřelec se tak dvacáté branky nedočkal, ale to už nikoho nemrzelo. Hlavní sudí Fridrich svým závěrečným hvizdem udělal tečku za nesmírně vydařenou sezonou hroznolhotského Sokola, který především díky skvělému jaru skončil v tabulce na druhé příčce.

Závěrem bych rád poděkoval našim hráčům za pohledný fotbal, kterým nás celou sezonu bavili a rád bych upozornil, že ve třinácti domácích zápasech ztratili body pouze za remízu s celkem Hovoran (2:2) a trpkou porážku od Vacenovic (0:5). Náš tým se stal druhým nejlépe střílejícím celkem soutěže (73 vstřelených branek - což je průměr 3 gólů na zápas)! Lepší už byl směrem dopředu pouze Rajhrad (78 branek). Vítězem letošního ročníku se stalo po zásluze družstvo FK Milotice, zatímco černý Petr v podobě sestupu zůstal v ruce týmům Podivína a Žarošic.

20170617_182009.jpg
Společná fotka na závěr úspěšné sezony.

Sokol Hroznová Lhota:

Kusalík - Lipčík J., Chrenčík, Schwarzbier (c), Podrazil (78. Jung) - Falešník, Bíla, Lipčík L. (46. Matyáš), Vaverka (58. Gazárek) - Lipčík P., Červenka (64. Náhlík)

Sokol Křepice:

Kokeš - Švaňhal P, Příkazský E. (c), Nádeníček, Švaňhal O., Sáček (78. Konečný), Bílek, Vintrlík, Rouzek - Zástěra, Příkazský P.

Ostatní výsledky 26. kola:

Milotice - Strážnice 5:5 (1:4)

Vacenovice - Charvátská Nová Ves 2:0 (1:0)

Podivín - Kněždub 1:4 (0:1)

Uhřice - Rajhrad 1:5 (0:3)

Nikolčice - Žarošice 6:2 (4:1)

Hovorany - Mikulov Neděle 18.6.

REPORTÁŽ (VČETNĚ KONEČNÉ TABULKY) BUDE DOKONČENA PO ODEHRÁNÍ ZBÝVAJÍCÍHO UTKÁNÍ.

Autor: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...........................

(..............................., 28. 6. 2017 12:33)

co míníte v 1.A dělat? to máte tolik peněz jak rajhrad a podobné týmy ve kterých kvalita fotbalu je absolutně nulová a vyhrávají jen za pomocí rozhodčích kterým rozhazují miliony

Re: ...........................

(Jak chceš - budu taky anonym, 28. 6. 2017 14:19)

Jestli je kvalita fotbalu v Rajhradu nulová, tak ty máš asi nulové IQ, anebo neviděls Rajhrad hrát. Tým, který nastřílel za minulou sezonu 78 gólů (průměr 3 góly na zápas!!!) podle tebe nemá kvalitu? Já jsem ho viděl dvakrát - při výhře v Kněždubě a při těsné prohře u nás a pokaždé hrál Rajhrad výborný, útočný fotbal..
A co míníme v 1.A dělat? Určitě se za prvé udržet a za druhé pokusit se hrát v horní polovině tabulky. Kvalitu na to naši hráči určitě mají (většina z nich hrávala dlouhé roky vyšší soutěže), navíc by mělo dojít k posílení týmu. A pokud se to nepodaří, tak se vrátíme do 1.B s tím, že jsme si 1.A aspoň vyzkoušeli. V 1.B jsme tuším od roku 1998 a už to chtělo změnu. Navíc si myslím, že rozdíl mezi těmi soutěžemi není zas tak markantní, jak tady píšeš, vždyť většina týmu z 1.A ještě pár let zpátky hrávala s náma (Lednice, Krumvíř, Velká, Rakvice, Blatnice). A pokud hráči přistoupí ještě víc svědomitě k tréninku a zápasům, tak nemám obavy, že 1.A třídu udrží.
Takže tolik ke tvojí otázce, pane ..............................

Re: ...........................

(A.Michálek, 28. 6. 2017 15:09)

Prosím Vás,máte-li důkazy o podplácení,pak je Vaší občanskou povinností
toto hlásit orgánům činným v trestném řízení.Rozehráváte trapné téma.Za
těch posledních 20 let v 1.b byl Trauben asi 6x druhý,dorost je v 1 třídě a
žáci vyhráli okresní soutěž.Kdo by podle Vás měl v té 1 A třídě působit,když
kvalitní rozdíl mezi těmito třídami je nulový.Veselí,Krumvíř,Milotice i Trauben jedna kvalita.