Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. KOLO A TÝM: Sokol Hlohovec - Sokol Hroznová Lhota 1-2

11. 10. 2009

Sokol Hlohovec - Sokol Hroznová Lhota 1-2 (1-1)
Branky: 5. Vlašic - 10. Schwarzbier, 48. Bíla
81. ČK Schwarzbier (H.L.)

 

Do utkání vstoupil domácí Hlohovec náporem, z něhož resultovaly dvě standardní situace. Při první ve druhé minutě ještě domácí hráči centrovaný míč promáchli, ale v 5. již posadil Drozd míč z rohového kopu přímo na hlavu neobsazeného Vlašice a bylo to 1-0.
Hosté se nenechali brzkým vedením Hlohovce znervóznit a ihned po gólu převzali iniciativu do svých rukou. V 9. minutě nasadil k průniku do šestnáctky přes tři protihráče agilní Pravda, ovšem škoda, že krásnou akci pokazil pouze střelou do boční sítě. Hostující rychlík se však hned za minutu uvolnil na pravém křídle, centrovaným míčem našel přesně hlavu Kamila Schwarzbiera, na jehož tvrdou, umístěnou hlavičku k tyči byl Drobilič krátký, 1-1.
V domácí sestavě vyčníval útočný hrot Liščinský, který neúnavně podnikal rychlé vpády do nepřesně hrající obrany Hroznové Lhoty. Po jedné ze vých akcí poslal ostrý centr před bránu, ale jeho spoluhráčům chybělo k míči pár kroků. Liščinský se pokoušel prosadit hned za minutu také střelou z dálky, mířil však nad bránu. Dalším hráčem, který se neúnavně snažil pozvednout prapor Hlohovce byl zkušený špílmachr Leoš Pekárek. Ten se ve 31. minutě nebezpečně uvolnil v pokutovém území, ale svoji střelu levou nohou nasměroval přímo doprostřed brány, kde stál připravený Stanislav.
V hostujícím týmu zase vyčníval nad své spoluhráče již tradičně Ondřej Bíla, který neustále burcoval svůj tým k ofenzívě. Ve 41. předvedli hráči Hroznové Lhoty rychlou kombinaci v pokutovém území soupeře, Bíla dal na jejím konci míč proti noze Lukáši Lipčíkovi, ale jeho přízemní ránu Drobilič lapil do koše.
O poslední vzrušení v první půli se postaral domácí Machovský, ten se postavil k rozehrání přímého kopu ze dvaceti metrů, ale jeho pěknou střelu Stanislav zneškodnil.
Druhá půle začala z ostra. Po třech minutách hry prodloužil Lukáš Lipčík přihrávku za sebe, kam na hranici ofsajdu zabíhal Ondřej Bíla, ten se zjevil sám před Drobiličem, kterému ostrou, přízemní ranou k zadní tyči nedal šanci, 1-2.
Za domácí tým se stále neúnavně snažil exhodonínský Liščinský. Ten se v 53. minutě několika kličkami uvolnil v pokutovém území, ale svojí střelou trefil pouze Mikesku.
Také hráči Hroznové Lhoty se směrem dopředu činili. V 56. si obhodil obránce rychlonohý Petr Lipčík, vrátil mít pod sebe na značku pokutového kopu Bílovi, ale jeho bombu doporostřed brány Drobilič reflexivně vyboxoval. Poté hra upadla do šedého průměru. Hosté pomáhali Hlohovci v tlaku svými zmatky v obranných řadách a neschopností odkopnout míč jinam, než na kopačky domácích fotbalistů. Navíc do ještě většího tlaku pomohl Hlohovci svojí chybou jindy jistý Kamil Schwarzbier. Ten poslal slabou malou domů, na tu nastartoval Koryčánek, který by postupoval sám na vyběhnutého Stanislava, a tak Schwarzbier zatáhnul za záchrannou brzdu a domácího hráče stáhnul za dres k zemi, za což nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu. Hráči Hroznové Lhoty museli přeskupit řady, na místo stopera šel Petr Lipčík, na hrotu tak zůstal osamocený Pravda. A byl to právě hostující rychlík Jiří Pravda, který si v 86. minutě skvěle zpracoval Stanislavův výkop, obhodil si domácího obránce, ale namísto přihrávky úplně volnému Jeglovi se rozhodl ke zbrklé střele a bylo po nadějné akci.
V samotném závěru zápasu pak hráči Hlohovce svého soupeře zatlačili před vlastní bránu. V 90. minutě oslovil Křen českou uličkou Uhlíka, ale tomu míč v poslední chvíli obránci Hroznové Lhoty ukopli. Závěrem zápasu je nutno podotknout, že domácí Hlohovec odehrál zápas bez tradičních ostrých zákroků a jen díky své nemohoucnosti v koncovce ztratil všechny body.

Sokol Hlohovec:
Drobilič - Křen (c), Vlašic, Machovský, Drozd - Koryčánek, Valachovič (54. Uhlík), Pekárek, Snopek - Tureček (74. Šajer), Liščinský

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Schwarzbier, Šrahůlek, Mikeska - Podolan (63. Jegla), Bíla (c), Strachota (70. Janás), Lipčík L. - Lipčík P., Pravda (87. Smištík P.)