Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. KOLO A TÝM: SK FC Doubravník - Sokol Hroznová Lhota 0:0

19. 10. 2008

SK FC Doubravník – Sokol Hroznová Lhota 0:0

Diváci: 70

 

Posílený poslední celek tabulky měl v úmyslu si na hřišti v Ladné vyšlápnout na tradičního účastníka 1.B z Hroznové Lhoty a málem se mu to podařilo. Hosté postrádali dirigenta své hry a kapitána Ondřeje Bílu a na jejich hře se jeho absence velmi podepsala. V neslané – nemastné první půli vyslal první střelu mezi tyče hostující Lukáš Lipčík v 16. minutě. Za tři minuty pronikl do velkého čtverce agilní Michal Lipčík, byl domácím obráncem evidentně sražen, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Ve 21. minutě se hezkou střelou šajtlí prezentoval domácí Mrlák, ale minul. Největší šanci první půle měl pak na hlavě hostující Michal Gavlík, jehož našel centr Karáska, ale prudkou Gavlíkovu střelu vytěsnil z pod břevna domácí gólman Lucký. Gavlík byl hlavním aktérem také v 37. minutě, kdy vystihl špatnou malou domů domácího Mrláka, ale Lucký včas vyběhnul a na zemi jeho střelu vyrazil.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči jako vyměnění. Najednou jich bylo plné hřiště a začali dostávat hosty pod tlak. Především jejich protiútoky byly jedovaté a rychlíci Sobotka, Herman a Králík vydatně zaměstnávali hostující beky. V 55. se po chybě hostující obrany dostal k tvrdé střele Sobotka, ale Stanislav byl na místě. Hosté mohli odpovědět z rohového kopu, ale Michal Lipčík hlavou minul. Poté zahrozil domácí soubor dvěma přímými volnými kopy v rozmezí pěti minut. Nejdříve si musel Stanislav poradit s tvrdou střelou po zemi v podání Janulíka, poté vytěsnil u tyče dobrý pokus Polácha. Hosté kontrovali rovněž standardní situací, ale Michal Lipčík hlavou opět minul. Na konci zápasu se pak děly věci. Nejdřív vyprodukovali domácí hráči velký závar v pokutovém území svého soupeře, po kterém vrátili míč před bránu a Polách se zjevil sám před Stanislavem, hlavou však mířil nad. V nastaveném čase pak zahrávali hostující hráči dva rohové kopy. Po tom prvním se musel vytasit s parádním zákrokem domácí gólman Lucký, který vyboxoval prudkou Jungovu hlavičku z pod břevna. Z následného rohu vznikl závar a další hlavička střídajícího Junga, který tentokráte mířil „rybičkou“ k tyči, ale domácí celek i tuto situaci přestál bez úhony, v zápětí hlavní sudí zápas ukončil. Za zmínku stojí návrat hostujícího Zdenka Šrahůlka na hřiště po dlouhodobém zranění.

 

SK FC Doubravník:

Lucký – Maléř, Čápek K. (23. Čápek V.) (79. Uher), Janulík, Kantor – Horňáček, Polách, Mrlák, Herman – Sobotka (c), Králík

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Smištík J., Schwarzbier (c), Karásek (84. Jung) – Podolan, Lipčík L., Lipčík M., Maňák (45. Smištík P.) – Gavlík (90. Šrahůlek), Pravda