Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo: Hroznová Lhota - Vacenovice 1:0 (0:0)

27. 10. 2012

Čas: neděle 28.10.2012 v 14:30

Místo: domácí stadion Na Zelničkách 

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: SK Mogul Vacenovice - více zde

Branky za domácí: Pravda   

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - SK Mogul Vacenovice

po 45 minutách:   0 : 0                                                 

po 90 minutách:   1 : 0

Sestava: Stanislav - Smištík, Laga, Jung, Šebesta - Pravda, Schwarzbier, Lipčík L., Lipčík J. - Lipčík P., Falešník (lavička - Maňák, Náhlík, Bíla, Janíček )

 

Reportáž z utkání (autor Pavel Solařík)

Sokol Hroznová Lhota – SK Mogul Vacenovice 1:0 (0:0)

Branka: 82. Pravda

Diváků: 100

Velmi chladné listopadové počasí se podepsalo na nedělní návštěvě, a tak poslední domácí zápas Hroznové Lhoty v podzimní části sledovalo jenom sto platících diváků. Nicméně ti, kteří přišli, rozhodně nelitovali! Zápas s Mogulem by se dal s nadsázkou nazvat pohádkou o tisíce a jedné šanci. Domácí hráči předvedli bezvadný výkon a brilantními útočnými akcemi bavili prokřehlé diváky.

Do první půle nastoupil domácí soubor bez svého tahouna Ondřeje Bíly, kterého zastihla viróza. Poprvé mohlo v zápase udeřit už v 7. minutě. To výborně hrající Petr Lipčík centroval z levého křídla, tísněný Schwarzbier dokázal v pádu trefit míč volejem, ten se však „projel“ pár centimetrů vedle tyče. Za tři minuty se blýskalo před Ševelou znovu. Důrazný Falešník vybojoval míč, jeho přihrávku pustil Petr Lipčík mezi nohama na bratra Lukáše, ten mu míč vrátil, ale klopená střela skončila znovu jen těsně vedle. Hosté zahrozili poprvé až po 20. minutě zápasu. První náznak šance přišel po Grufíkově centru, jenž Stanislav pouze tečoval rukou za sebe, obránci však rychle odklidili míč z před prázdné brány. Hned za dvě minuty zaváhala domácí obrana a Bařák postupoval zcela sám na Stanislava, ten jeho střelu na zemi skvěle zneškodnil. Poté znovu zabrali domácí. Střela Petra Lipčíka však skončila jen vedle, Falešníkovu gólovou střelu zablokoval skluzem obránce na rohový kop a další Falešníkova střela těsně minula bránu. Ve 39. minutě byla k vidění další megašance domácích. Petr Lipčík odcentroval znovu z levé strany, Pravda střílel z první na bližší tyč, Ševela míč vyrazil pouze před prázdnou bránu do míst, kam nabíhal všudybyl Falešník, jeho střele do prázdné brány se však postavila do cesty vymrštěná ruka ležícího Ševely. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Ve druhé půli se objevil v sestavě domácích i dirigent Ondřej Bíla a ihned se s chutí zapojil do útočných manévrů svého týmu. V 53. si zpracoval centr na hranici šestnáctky, přehodil si míč z levé na svoji výsostnou pravou nohu, ale svojí krásnou technickou ranou pouze orazítkoval levou tyč hostující brány. V 60. minutě tentýž hráč oslovil centrem na velkém vápně stojícího Petra Lagu, ten si chytře přehodil míč z pravé na levou, ale jeho bombu mířící do šibenice vyrazil letící Ševela na rohový kop. Hosté se v této fázi zápasu zmohli pouze na tvrdé zákroky a časté fauly, jimiž kouskovali hru. V 70. minutě se opřel do míče těsně za velkým vápnem Schwarzbier, ale Ševela vytěsnil jeho přízemní střelu opět na rohový kop. Po jeho exekuci přistál míč na hlavě Kamila Schwarzbiera, ten však zcela sám na malém vápně poslal míč těsně vedle. Naposled diváci smutně vydechli v 78. minutě. To Bíla doběhl míč, vrátil jej do ohně centrem, který neomylně našel hlavu Petra Lipčíka, ten však z podobné parkety, jako předtím Schwazbier, poslal míč do stejných míst – těsně vedle. Prokletí domácího týmu v koncovce se prolomilo až v 82. minutě. Petr Lipčík získal míč a založil rychlý kontr, dlouhou kolmicí vyslal do samostatného úniku rychlonohého Pravdu, ten postupoval zcela sám na Ševelu a poslal míč chladnokrevně podél hostujícího gólmana do sítě - 1:0!

Hostující hráči se v závěru zápasu snažili o vyrovnání, nicméně zmohli se pouze na dvě střely z dálky, které skončily v náruči jistého Stanislava. Jinak fungovala domácí obrana velmi spolehlivě.

Jestliže jsem po zápase s Kněždubem označil hru domácího celku ve druhé půli za nudnou, tak tentokrát musím zdůraznit, že hráči Hroznové Lhoty podali po celých 90 minut nadprůměrný, vynikající výkon, kterým zahřáli srdce věrné hrstky fanoušků. Za výkon proti Vacenovicím jim patří velká pochvala a poděkování! Jen tak dál!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář