Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Celtic Bořetice 1:2

26. 10. 2008

Sokol Hroznová Lhota - Celtic Bořetice 1:2 (0:1)

Branky: 85. Schwarzbier - 33. Gehr, 89. Filo

ČK: 88. Lipčík M. - 90. Kadlec

Domácí celek věděl, že musí nutně naplno bodovat, neboť zbývající dvě podzimní kola odehrají hráči Hroznové Lhoty na hřištích Lednice a Bzence. Proto vstoupili do utkání aktivně, nicméně pozorná obrana hostí jim příliš prostoru pro útočné manévry nedávala. Hosté hrozili z brejků, po jednom z nich dostal míč na hranici pokutového území Kirschbaum a levou nohou těsně přestřelil. Domácí odpověděli centrem Lukáše Lipčíka, volný Schwarzbier však hlavičkoval vedle. Za minutu vyslal Smištík dlouhým míčem domácího forvarda Gavlíka, ten své sólo na gólmana hostí řešil střelou, Otáhal ji nohou vyrazil. Ve 28. minutě se dostali domácí hráči do další velké šance, Podolan unikl po pravé straně, jeho centr hostující obrana odrazila pouze k Pravdovi, ten mířil nebezpečně k tyči, míč byl však v poslední chvíli tečován a Otáhal jej zkrotil. Domácí fanoušci už měli ruce nad hlavou.. Poté přišly chvíle Bořetic. Nejdříve hrozil z přímého kopu Lebeda, Stanislavovi míč sklouzl po rukavicích těsně vedle. Ve 33. minutě pak vyrobil hrubici domácí bek Suchý, jehož rozehrávku zachytili hosté, míče se zmocnil Gehr a přízemní střelou k tyči nedal Stanislavovi šanci zasáhnout, 0-1.

Domácí se z šoku otřepávali dlouho. Vyrovnat mohli ve 43.minutě, kdy centroval Ondřej Bíla, Kamil Schwarzbier se odpoutal od obránce a jeho střelu hlavou vytáhl Otáhal u tyče do zámezí. Skvělý zákrok. Z následného rohového kopu nastartovali hráči Bořetic nebezpečný protiútok, Gehr krásně přenesl hru na pravé křídlo, kde byl volný Kirschbaum, ale jeho nebezpečný pokus skvěle vyrazil Stanislav u levé tyče.

 

Do druhé půle vstoupili hráči Hroznové Lhoty velmi aktivně s evidentní snahou vstřelit gól. Hosté měli problémy především s rychlými úniky přes levou stranu hřiště, kde operovali bratři Lipčíkovi a kapitán Ondřej Bíla. Ve 48. si na centr Bíly naskočil Schwarzbier, ale hlavou mířil opět těsně vedle. V 57. minutě však v obraně ztratil míč váhající Lukáš Lipčík a Kadlec postupoval z pravé strany sám na Stanislava, jeho pokus skončil na boční síti. Minutu na to šel na druhé straně za míčem svědomitě Gavlík, svou rychlostí zaskočil laxní obránce Bořetic, ale jeho střelu z osmi metrů vyrazil opět nohou Otáhal. Hostující gólman vytasil další skvělý zákrok proti Michalu Lipčíkovi v 77. minutě. Domácí borec dostal míč za obranu a z šesti metrů mířil k bližší tyči, radost mu však zkazily rukavice hostujícího mága v bráně. Jeho kouzlo se podařilo odčarovat až Kamilu Schwarzbierovi v 85. minutě utkání. Ten si naskočil na rohový kop a hlavou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, tribuna explodovala nadšením, 1-1.

Hned z rozehrávky se dostali do útoku hosté, po třech přihrávkách se zjevil na pravé straně volný Filo, ale jeho centr před prázdnou bránu nikdo neměl. V 88. minutě pak zbytečně fauloval daleko od brány Michal Lipčík a za tento zákrok viděl druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Nutno podotknout, že hostující Kirschbaum dostal za šlápnutí na protihráče a další dva „žluté“ fauly pouze jednu (!!) žlutou kartu, Michal Lipčík byl za dva „žluté“ fauly vyloučen… A co víc! Z následné rozehrávky vznikl v pokutovém území domácích obrovský závar, ne jehož konci střílel do prázdné brány střídající Filo, 1-2.

Ve vyhecovaném závěru zápasu ještě viděl červenou kartu za úder protihráče po odehrání míče hostující Kadlec, domácí však už neměli na vyrovnání čas a smolně podlehli.

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav - Suchý, Smištík J., Schwarzbier, Karásek (83. Jung) - Podolan (61. Šrahůlek), Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. - Pravda, Gavlík

Celtic Bořetice:

Otáhal - Parolek, Sokolář (c), Kalluj, Gremmel - Hajda, Kirschbaum, Lukáč, Lebeda - Kadlec, Gehr