Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. KOLO A TÝM: Slovan Bzenec - Sokol Hroznová Lhota 2:1

8. 11. 2008

Slovan Bzenec - Sokol Hroznová Lhota 2:1

Branky: 16. Paták, 56. Toman - 65. Schwarzbier

Ve Bzenci se hrálo bojovné utkání na kluzkém terénu. Domácí do něj vstoupili náporem, ze kterého však dlouho nedokázali vytěžit vyloženou příležitost, natož pak gól. Naopak byli to hosté, kdo se mohl ujmout vedení, nicméně Pravda zakončil svůj samostatný postup na Rachvalu slabou střelou doprostřed brány. Jak se má naložit s takovou šancí mu ukázal na druhé straně Paták, který pronikl do velkého čtverce a střelou po zemi překonal Stanislava, 0-1. Psala se šestnáctá minuta.

Hostující hráči mohli odpovědět ve 24. minutě, ale Suchého střelu zastavila ve vápně nastřelená ruka domácího obránce, následnou ránu Podolana, která mířila přesně k tyči tečovala domácí obrana mimo bránu. Po následném rohovém kopu se dostal k nebezpečné střele z úhlu hostující Schwarzbier, ale Rachvala jeho střelu vytlačil na další rohový kop. Poté hra upadla do průměru a oba týmy bojovaly především mezi šestnáctkami. O rozruch se tak starali pouze domácí fanoušci, kteří se prezentovali házením petard, odpálením dýmovnic a hlasitými chorály.

Na konci první půle ještě zahrozili domácí, když hosté ztratili míč a Karel Ingr pálil z dálky nebezpečně nad bránu.

Druhý poločas zprvu kopíroval svým průběhem první půli. První vzrušení přišlo v 54. minutě, kdy si hostující Jung málem nešťastně srazil centrovaný míč do vlastní brány. Dvě minuty na to posoudil hlavní sudí sporný souboj jako faul na domácího hráče. K přímému kopu ze dvaceti metrů se postavil Luděk Toman, jeho střela se otřela o hráče ve zdi a zaplula přesně k levé tyči, 2-0.

Po tomto gólu zaházeli domácí rádoby hooligans trávník konfetami, jejichž odklízení trvalo snad dvě minuty. Po této době opět hrozil domácí soubor, když Paták prošel do vápna, jeho střelu z levé strany vyběhnutý Stanislav tečoval před prázdnou bránu, odkud míč odklidil do bezpečí Uher. Zdálo se, že domácí tým má utkání pevně ve svých rukou, dokud nepřišla 65. minuta a rohový kop hostí. Bíla pustil Lipčíkův centr za sebe, kde už číhal Zdeněk Šrahůlek. Ten napřáhl z hranice šestnáctky a jeho střelu tečoval do brány Kamil Schwarzbier, 2-1.

V 72. se k přímému kopu opět postavil Toman a jeho další nebezpečná střela tentokrát skončila těsně vedle. Poté bylo utkání několikrát přerušeno kvůli odklízení konfet z hřiště, nutno podotknout, že domácí fanoušci se „blýskli“ také odpálením tří dýmovnic, kterými vyčmoudili celou tribunu.

Hosté na konci zápasu přitopili pod kotlem a zatlačili domácí celek do defenzívy. V 85. minutě mířil po rohovém kopu k tyči Lukáš Lipčík, ovšem jeho střela našla pouze náruč připraveného gólmana Rachvaly. Z následného kontru střílel Paták po předchozí zasekávačce tvrdě, ovšem pouze doprostřed. Tečku za bojovným utkáním udělal Kasala, jehož nebezpečná křižná střela minula těsně tyč. Poté již rozhodčí odstartoval závěrečným hvizdem domácí oslavy těsného vítězství.

 

Slovan Bzenec:

Rachvala – Ebringer, Dulovecz T., Toman, Dulovecz (M.) – Ingr – Mička (c) (63. Kasala), Škodík, Kischanka (77. Karlín) – Paták, Kosíř (90. Charvát)

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Uher, Jung (74. Maňák), Schwarzbier, Suchý – Smištík J. (56. Smištík P.), Bíla (c), Lipčík L., Šrahůlek – Podolan (61. Karásek), Pravda