Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Sokol Lanžhot 0:2

19. 4. 2009

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Lanžhot 0:2 (0:1)

Branky: 7. Kovář, 84. Bartoš M.

Diváci: 220

Krásné počasí přilákalo na Zelničky výbornou diváckou návštěvu. Domácí celek chtěl navázat na plný bodový zisk z Hlohovce, neboť v dalším programu 1.B třídy zajíždí třikrát na hřiště soupeřů – do Blatnice, Milotic a do Vlkoše.

Utkání začalo střelou domácích těsně vedle, ale byli to hosté, kdo se gólvoě prosadil. Po kombinaci se dostal ke střele ze strany Laža, Stanislav míč vyrazil k dobíhajícímu Kovářovi a ten se nemýlil, 0-1.

Hráči Hroznové Lhoty se snažili co nejrychleji odpovědět. Blízko k vyrovnání měl Michal Lipčík ve 13. minutě, ale jeho krásnou střelu ze 12ti metrů po zpětné přihrávce hostující brankař Jiří Bartoš vytěsnil z pod břevna na rohový kop. Ve 30. minutě dostal po standardní situaci přihrávku do palebné pozice Richard Slovák, ale střela mu nesedla, stejně si vedl za 8 minut jeho spoluhráč Tomáš Podolan, který střílel nerazantně z velkého vápna.

Hosté v první půli zahrozili dvakrát, poprvé střelou z přímého kopu do zdi, podruhé zakončením těsně vedle. První poločas pak zakončila další velká šance Tomáše Podolana, který dostal přihrávku z pravé strany od Ondřeje Bíly, ale v dobré pozici zakončoval slabě a levou nohou minul.

Rovněž druhá půle začala tak, jak první skončila, tedy šancí domácího celku. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Kamil Schwarzbier, ale mířil těsně nad bránu. Poté se již chopili otěží zápasu hosté, kteří s chutí útočili do otevřené obrany Hroznové Lhoty. Poprvé to v ní hořelo v 62. minutě, kdy Laža střelou z otočky těsně minul. Hned z protiútoku pak vyklouzl centrovaný míč hostujícímu gólmanovi přímo k Michalu Lipčíkovi, ten však dorážkou trefil znovu jen strážce hostující brány. Následoval rychlý kontr Lanžhota, po němž se řítil opět Laža sám z pravé strany na Stanislava, ten jeho střelu po zemi vyrazil nohou. Další šance hostí přišla v 81. minutě, kdy si na přihrávku do uličky naběhl Přemek Uher, opět postupoval sám na Stanislava z pravé strany, střelou mířil na bližší šibenici, ale těsně minul. Přísloví „Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne“ se naplnilo v 84. minutě, kdy domácí obrana nezvládla offside systém a po výkopu gólmana Jiřího Bartoše se k míči dostal Miroslav Bartoš, který svůj postup na domácí bránu zakončil prostřelením Stanislavových nohou, 0-2.

Domácí soubor zbraně nesložil. Hned za minutu pronikal do pokutového území Lukáš Lipčík, byl však faulován a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ondřej Bíla zvolil své oblíbené zakončení, které si však gólman Bartoš pamatoval z podzimního měření sil a na míč si v pohodě počkal. Zbytek utkání se dohrával mezi šestnáctkami, zkušení hosté si své vedení s přehledem pohlídali.

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Hlahůlek, Smištík J. (67. Smištík P.), Schwarzbier, Suchý – Pravda, Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. – Slovák, Podolan (60. Šrahůlek)

 

Sokol Lanžhot:

Bartoš J. – Uher M., Hallang (c), Jírava, Uher P. – Mihál, Ralbovský (44. Žaloudek), Kovář, Bartoš M. – Laža (65. Hrnčíř), Novák