Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. KOLO A TÝM: Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhota 2-1

9. 8. 2009
Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhot 2:1 (2:1)
Branky: 11., 45+2 Grabec D. - 45. Lipčík M.
ČK: 90. Němeček (K)

Derby tradičních rivalů přineslo od začátku svižný fotbal plný tvrdých osobních soubojů. Jako první uhodili domácí. Mladý David Grabec dostal míč do vápna a z otočky propálil Stanislava střelou na zadní tyč, 1-0.
Hosté po inkasované brance vyvinuli tlak, drželi míč na svých kopačkách a přes křídelní prostory rozehrávali své akce. Ve 23. minutě rozehrál standardní situaci Bíla a Schwarzbierovu hlavičku musel Hudeček vytěsnit z pod břevna. Hudeček se blýskl také ve 29. minutě, kdy u levé tyče vyrazil dobře kopnutý přímý kop Ondřeje Bíly. Hosté se dočkali až ve 45. minutě. K přímému kopu z levé strany se postavil opět Bíla a jeho výbornou střelu tečoval těsně před Hudečkem hlavou do sítě Michal Lipčík, 1-1.
Jenže hosté zaspali nastavení první půle. To jim nezafungoval offside systém, za míčem se vydali jak domácí Chromeček, tak hostující gólman Stanislav, ten však v půlce cesty z brány otočil zpátky, Chromeček rychle servíroval míč před prázdnou bránu, kde jej David Grabec poslal pod břevno, 2-1.
Druhá půle nabídla opět souvislý tlak hráčů Hroznové Lhoty, ti si však již vyloženou příležitost nedokázali vypracovat. Důvodem bylo jejich zbrklé zakončování akcí střelami z dálky, v čemž vyčníval především Jirka Pravda. Ten pálil ze všech pozic, ale většinou mimo brány. Také při standardních situacích chyběl hostům nápad, signál nebo moment překvapení a míče z kopačky Ondřeje Bíly létaly nad břevno. A tak stojí za zmínku snad pouze přízemní střela Michala Ličíka levou nohou těsně vedle a dvě střely Jirky Pravdy, první šla těsně mimo spojů, druhou Hudeček vyrazil z šibenice.
Je velká škoda, že sudí Štipčák v závěru zápasu toleroval hráčům Kněždubu zdržování. Nejdříve si poležel dlouhé minuty Roman Grabec, který se nechal  ošetřovat přímo na hřišti, aby pak loudavou chůzí hřiště opustil. Sotva jej opustil, začali domácí střídat a David Grabec opět pomalu přecházel hřiště na šírku. Vrchol zdržovací taktiky Kněžduba pak přišel v nastaveném čase druhé půle. Němeček uviděl po zakopnutí míče druhou žlutou a tedy červenou kartu, ke kabinám se vydal napříč celým hřištěm, když jej po dvou minutách chůze opustil, nechal sudí Štipčák rozehrát a utkání ukončil. Nastavený čas za střídání a ošetřování tak proběhl vlastně bez hraní. Závěrem je nutné podotknout, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Herně vyzrálejší hosté udělali v obraně o jednu chybu víc, než jejich soupeř.

Sokol Kněždub:
Hudeček - Karásek (53. Ulman), Lukáš, Hlahůlek, Chromeček - Durna (65. Sasín), Grabec D. (88. Chromeček), Grabec R., Kačerek - Kaizar (c), Němeček (90. ČK)

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Hlahůlek (63. Jegla), Schwarzbier, Jurena (56. Lipčík J.) - Lipčík M., Bíla (c), Lipčík L., Strachota (75. Smištík P.) - Pravda, Podolan