Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. KOLO A TÝM: Družstevník Blatnice - Sokol Hroznová Lhota 2:1

26. 4. 2009

Družstevník Blatnice - Sokol Hroznová Lhota 2:1 (1:1)

Branky: 35. Cícha, 57. Hozák - 41. Pravda

Hosté z Hroznové Lhoty prohráli remízový zápas díky dvěma chybám na pravé straně obrany. Utkání sledovala hezká divácká kulisa.

Silný vítr měli v první půli v zádech hráči Blatnice a podle toho vypadal také obraz hry. Ti od samého začátku aktivně doráželi na hostující obranu, ta však dlouho odolávala. První náznak šance přinesla 8. minuta, kdy se dlouhý nákop domácího stopera Cilečka stočil ve větru přímo do brány, Stanislav vyrážel na rohový kop. Hostující gólman byl pozorný i při ostrém centru Hozáka na malé vápno, jenž lapil do koše. Poté se hra dlouho odehrávala mezi oběma šestnáctkami. Na další šanci čekali diváci do 33. minuty, kdy se domácí Cícha probil z levé strany do vápna a jeho ostrý centr Stanislav před nabíhajícími hráči vyrazil. Hosté o sobě dali vědět poprvé ve 35. minutě, to Michal Lipčík poslal míč do české uličky Slovákovi, ten mířil po zemi na bližší tyč, míč šel však vedle. V té samé minutě však neuhlídal Ondřej Suchý hbitého Cíchu na levém křídle, ten se s míčem na noze rozběhl k bráně a křížnou přízemní ranou otevřel gólový účet zápasu, 1-0.

Hosty inkasovaná branka paradoxně probudila. Za 4 minuty si rychlý Pravda obhodil beka, po zemi nacentroval do vápna, kde však domácí obránci míč s potížemi odklidili. Ve 41. minutě pak začala nejkrásnější akce utkání u hostujícího gólmana Stanislava, který vyslal na levém křídle Ondřeje Bílu, ten oslovil po lajně Slováka a jeho přízemní centr našel před bránou Pravdu, jenž přeloboval vyběhnutého domácího gólmana, 1-1.

Hosté mohli přidat další gól ještě před odchodem do kabin, když ve 45. minutě prohodil Podolan míč za obranu na Pravdu, jeho střelu však tentokráte vyběhnutý gólman Blatnice Chvojka vytěsnil mimo tyče. Z následného rohu pak ještě hlavičkoval vysoký Hlahůlek nad bránu, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vstoupili hráči Hroznové Lhoty aktivně, neboť měli silný vítr v zádech. Hned po dvou minutách hry se uvolnil na pravém křídle Slovák, a jeho nabídku Pravdovi před bránu domácí obránce zastavil v pádu na dlouhou nohu. V 55. minutě se Michal Lipčík probil přes dva beky z levé strany, svým centrem oslovil bratra Lukáše, ten však špatně zpracoval a míč se od něj odrazil mimo brány. A přišel trest. V 57. minutě nechal trestuhodně odcentrovat Ondřej Suchý domácího Jílka, a ten svým centrem našel na malém vápně číhajícího Hozu, jenž z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě, 2-1.

Hosté nesložili zbraně a sedm minut po inkasované brance měli obrovskou šanci na vyrovnání. Po rohovém kopu se míč několikrát přenesl z jedné strany pokutového území na druhou, naposled centroval Hlahůlek, našel přímo hlavu Michala Lipčíka, ale jeho gólovou hlavičku z osmi metrů domácí gólman Chvojka bravurně vytěsnil na rohový kop. V 68. minutě pak Chvojka znovu zachránil svůj tým od inkasované branky, když krásnou robinzonádou vytáhl míč, směřující do levé šibenice ze Slovákova přímého kopu kousek za polovinou hřiště. Hráči Blatnice se snažili rozkouskovat hru zdržováním a to se jim podařilo. Na kopačky hostů se začala vkrádat nervozita a z té pramenily nepřesné přihrávky. V 70. minutě poslal hostující Bíla ze standardní situace na pravém křídle míč do vápna přímo na nohu Šrahůlka, ten střelou z jedné deset metrů od brány trestuhodně mířil metr nad bránu. Poslední jiskřička naděje svitla hostům v 87. minutě, když se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Bíla, avšak pouze dovršil zmar svého týmu střelou nad. Domácí po zbytek utkání drželi míč daleko od své brány a připsali si šťastnou, ale nesmírně důležitou výhru 2-1.

 

Družstevník Blatnice:

Chvojka – Cileček (c) (25. Vaněk R.), Štefánek, Hozák, Mikeska – Schmeister, Tyl (75. Vaněk D.), Vyskočil, Cícha – Zedek (51. Malůš), Jílek

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Hlahůlek, Suchý, Schwarzbier, Šrahůlek – Podolan (60. Smištík J.), Lipčík L., Bíla (c), Lipčík M. – Pravda (81. Smištík P.), Slovák