Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo: Hroznová Lhota - Žarošice 3:2 (1:2)

16. 5. 2013

Čas: neděle 19.05.2013 v 16:30

Místo: domácí stadion Na Zelničkách

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: SK Žarošice

Branky za domácí: Durna 2x, Schwarzbier        

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - SK Žarošice

po 45 minutách:   1 : 2                                                                         

po 90 minutách:   3 : 2  

Sestava (lavička - )

Komentář k utkání od Pavla Solaříka

  Dnes se představily na Zelničkách Žarošice, které na jaře prohrály pouze jedenkrát a proto platily za nebezpečného soupeře. Fakt, že dvě výhry (s Miloticemi a Vacenovicemi) byly celku z Kyjovska kontumovány za neoprávněný start hráče, má vliv pouze na postavení týmu v tabulce, ne však na jeho výkonnost.

Utkání začalo rozpačitým výkonem domácích, kteří museli hasit dva nájezdy hostujících hráčů. Domácím v úvodu zápasu chyběl pohyb a kombinace vázla na nepřesných přihrávkách. Poprvé hráči Traubenu hrozili v 15. minutě, kdy se do rohového kopu vložil skluzem na malém vápně Michal Lipčík, doteď asi přemýšlí, jak se mu podařilo branku přestřelit. Hosté také měli nebezpečné útočné výpady. V 19. minutě po jednom z nich sebral míč Frýbort, prošel přes několik domácích hráčů a překonal Juráska střelou po zemi, která se zatočila těsně vedle nohy domácího gólmana, 0-1.

Domácí odpověděli dvěmi náznaky šancí v podání Petra Lipčíka a Tomáše Durny. Za hosty hrozil opět Frýbort, ovšem jeho nebezpečná střela byla zablokována.

Hráči Hroznové Lhoty se dočkali vyrovnání ve 28. minutě, kdy se do centru Michala Lipčíka krásně vložil Tomáš Durna a volejem propálil Holuba, 1-1.

Domácí vyrovnání očividně povzbudilo. Za dalších 5 minut vyslal výborně hrající Durna narážečkou za obrannou linii Žarošic Petra Lipčíka, ten se ocitl tváří v tvář Holubovi, kterého sice střelou nártem překonal, míč se však zastavil o levou tyč. Tomáš Durna byl k nezastavení! Za další dvě minuty se k němu dostala tečovaná střela, kterou sám před Holubem jen těsně hlavou minul. V těchto fázích zápasu hosté pouze tápali. I tak však dokázali domácím zasadit další tvrdý direkt. Ve 36. propadl centrovaný míč k neobsazenému Sychrovi, ten první ránu napálil pouze do domácího obránce, s druhou si už dal víc záležet a zamířil přesně do černého, 1-2.

Do druhé půle vstoupili domácí opět rozpačitě. Ve 49. skočil míč před Juráskem po standardní situaci Strmisky a div že celá situace neskončila gólem. Postupem času však domácí tým zvyšoval obrátky a dostával svého soupeře pod tlak. Z něho resultovalo vyrovnání, když v 57. vyslal Lukáš Lipčík hezkou kolmicí do šance Tomáše Durnu a ten si poradil s gólmanem Holubem, kterého překonal utěšenou střelou, 2-2.

Tento gól spustil naplno stavidla domácí ofenzívy a žlutomodrá mašina začala produkovat šance, jako na běžícím pásu. Všechny se však rozbíjely o hostující obranu v čele s výborně chytajícím Holubem, jako vlny o vysoké útesy. V 58. Petr Lipčík tečoval chytře Bílův centr na přední tyči, míč ji však těsně minul. V 62. napřáhl Pravda z hranice šestnáctky, jeho dělovka šla však těsně nad. V 70. přistál centr na kopačkách Podrazila, jeho ránu z 10ti metrů však hostující zadáci na poslední chvíli zablokovali. V 72. tečoval centr hlavou Petr Lipčík, znovu však bez výsledku. V 79. hlavičkoval Podrazil v dobré pozici těsně vedle. V 81. se dostal k dělovce z 18ti metrů Šrahůlek, Holub míč vyrazil před sebe přímo na kopačky Tomáše Durny, ten mu ho však vrátil přímo do náruče. Gól by stejně neplatil, protože domácí forvard stál v offsidu. Kýženého gólu se domácí dočkali v 85. minutě, kdy jejich enormní snahu přetavil ve tři body Kamil Schwazbier. Ten se položil do Bílova centru a jak jinak, než hlavou prostřelil skvělého Holuba, 3-2.

Domácí mohli ještě přidat pojistku, když se po přečíslení tři na dva zjevil zcela sám před Holubem střídající Náhlík, ten však svojí střelu namířil přesně do míst, kde stál gólman Žarošic. Tuto promarněnou tutovku už však brali domácí fanoušci s úsměvem, protože sudí chvíli poté zápas ukončil.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář