Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Sokol Kněždub 1:1

10. 5. 2009

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Kněždub 1:1 (1:1)

Branky: 30. Slovák – 38. Lukáš

Diváci: 300 platících

 

Tradiční derby přilákalo na Zelničky skvělou návštěvu, která viděla zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním dominovali výborně hrající domácí hráči, kteří chtěli navázat na úspěšné zápasy z Milotic a Vlkoše. Poprvé hrozili hráči Hroznové Lhoty v 6. minutě, kdy si na Bílův rohový kop počkal na hranici pokutového území Slovák a krásným, klopeným volejem těsně minul pravou tyč kněždubské brány. Hned za minutu tleskali domácí fanoušci znovu po střele Michala Ličpíka, která však rovněž těsně minula pravou tyč. Poté se dostali ke slovu rovněž hosté, jmenovitě Lukáš, ale jeho střelu z dálky Stanislav jistil, a po centru Durny byl dříve u míče než hostující hráč. Ve 30. minutě pak přišla krásná akce domácích. Dlouhý nákop výborně hrajícího Uhera zpracoval Slovák, v souboji jeden na jednoho obešel Sasína a levou nohou poslal míč po zemi k bližší tyči, 1-0!

A hned za minutu mohlo být na tribuně ještě veseleji. Po neodpískaném faulu na hostujícího Grabce se vyhnul offsidu opět Slovák, ale svůj samostatný postup na Hudečka zakončil střelou po zemi do jeho nohou a jeho druhý pokus skončil tečován obloučkem nad břevnem.

Hosté tedy přečkali kritický moment utkání a ve 38. minutě nečekaně udeřili. Střelu ze 30ti metrů vyslal Lukáš, Stanislav míč vyrazil nad sebe, ale poté si jej nešťastně srazil do vlastní sítě, 1-1.

Domácí tým tento moment srazil do kolen a ten už do konce poločasu protihru nenašel. Za zmínku snad stojí pouze centr Jana Smištíka, ale Michal Lipčík v dobré pozici vystřelil tísněn obráncem nepřesně.

Do druhé půle pak vstoupili domácí hráči jako vyměnění. Přestali běhat, nebyli schopní si dát přesnou přihrávku, neobsazovali hráče a všude byli o krok později. Hosté toho začali s chutí využívat k nepříjemným protiútokům. Nejdříve sice zkoušel dvakrát vystřelit domácí Slovák, ale obě jeho střely byly zablokovány a jeho další přihrávku do uličky Smištík nedoběhl.

V 59. se po výkopu Stanislava „nikomu“ zmocnil míče hostující Němeček, unikl po levém křídle, centrem oslovil na velkém vápně volného Grabce, ale ten než si dal míč na svoji silnější levou nohu, tak byl na poslední chvíli odzbrojen Uherem. Také pří několika dalších brejcích Kněždubu byl Josef Uher ústřední postavou domácí obrany, která odolávala s vypětím všech sil. Paradoxně to však byli hráči Hroznové Lhoty, kteří mohli jít do vedení, ale pěkná střela Lukáše Lipčíka z 18ti metrů skončila pouze na břevnu. V 75. minutě pak hlavní sudí neodpískal jasnou ruku hostujícího hráče na hranici pokutového území, hosté nastartovali do rychlého protiútoku, ale Němečkův nebezpečný nájezd domácí obrana uhasila. Domácí hráči ke konci zápasu přece jenom zmobilizovali poslední zbytky sil a přišly rovněž šance. V 84. šel sám Slovák na obránce, ten jej však vytlačil ze střeleckého úhlu a Slovákova zbrklá střela šajtlí skončila vedle. Richard Slovák byl hlavní postavou rovněž při šanci Hroznové Lhoty v 90. minutě, když zpracoval autové vhazování, prošel do velkého vápna, po zemi oslovil na desítce střídajícího Strachotu, ten však levou nohou ve výborné pozici přestřelil. Poslední šanci na vstřelení vítězného gólu měli domácí hráči v nastaveném čase druhé půle. K přímému kopu z 16ti metrů si diváci žádali hrdinu zápasu ve Vlkoši Pavla Smištíka, k exekuci se však postavil Slovák a střelu po zemi poslal pouze do hostující zdi. Derby tak skončilo stejně jako na podzim remízou, tentokráte 1:1.

 

Sokol Kněždub:

Hudeček – Bíla O., (43. Chrenčík), Kaizar (c), Hlahůlek J., Sasín (33. Bartošek) – Durna, Grabec, Lukáš, Karásek – Němeček, Bíla P.


Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Uher, Schwarzbier, Šrahůlek (82. Strachota) – Smištík J. (93. Jegla), Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. (62. Smištík P.) – Pravda, Slovák