Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. kolo: Kněždub - Hroznová Lhota 1:5 (1:1)

23. 5. 2013

Čas: neděle 26.05.2013 v 16:30

Místo: stadion v Kněždubě

Domácí mužstvo: Sokol Kněždub

Hostující mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Branky za hosty: Durna 2x, Falešník 2x, Podrazil         

Výsledek utkání: Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhota "A"

po 45 minutách:   1 : 1                                                                            

po 90 minutách:   1 : 5  

Sestava: Jurásek - J.Lipčík, Schwarzbier, Šrahůlek, Suchý - Pravda, Bíla, L.Lipčík, Podrazil - P.Lipčík, Durna (lavička - Tomeček, Falešník, Jung)

 I dnes si můžete přečíst recenzi zápasu od Pavla Solaříka.

 

Komentář k utkání od Pavla Solaříka

  Ten, kdo přišel jen o minutu později (jako já), neviděl hned první obří šanci hostujícího týmu. Podrazil prý centroval z leva, Pravda napálil míč do břevna a Petr Lipčík dorážku do gólmana Galáře. Namlsaní fanoušci hostí však museli v 8. minutě spolknout hořkou pilulku. Podsaditý Bíla zbořil v souboji o míč Schwarzbiera a předložil jej před bránu nabíhajícímu Klimkovi, ten prostřelil po zemi bezmocného Juráska, 1-0.

Hosté se nenechali gólem soupeře rozhodit a trpělivou hrou stupňovali tlak na domácí bránu. Ovšem v cestě za cílem jim stála zbrklost ve finální fázi. V 10. střílel z pravé strany vápna tvrdě Petr Lipčík, Galář míč vyrazil přímo před Podrazila, ale stihl jej před ním ještě vyboxovat do bezpečí. V 17. minutě se dostal do samostatného úniku Petr Lipčík, domácí Ondřej Bíla (jmenovec hostujícího kapitána) jej zatáhnul za dres a po právu viděl červenou kartu. Hosté tedy hráli přesilovku. Z následného přímého kopu trefil ten hostující Ondřej Bíla pouze zeď a jeho pokus poslat vysoký míč na domácí bránu zhatil šlapák Milana Durny, po kterém kapitán hostí opustil hřiště na nosítkách a musel se zraněným kolenem střídat. Jeho místo na hřišti zaujal Falešník. Domácí Milan Durna, který viděl žlutou kartu, poté předvedl ještě dva ostré zákroky a zápas dohrál jen díky benevolentnímu přístupu hlavního rozhodčího. Nejlepším hráčem domácích byl agilní Klimek. Ten ve 23. pomotal hlavu hned dvěma obráncům a střelou po zemi těsně minul zadní tyč. Ve 29. se hosté sice dočkali gólu, když Suchého bombu vrátil do sítě Tomáš Durna, ten však stál v ofsajdu, a tak gól neplatil. Poté byl k vidění stále stejný obraz hry. Hosté házenkářským způsobem obléhali domácí obranu, ovšem všechny jejich pokusy končily buďto mimo bránu, zablokovanou střelou anebo nepřesnou přihrávkou. Domácí se spoléhali pouze na rychlé brejky. Po jednom z nich přišel ve 40. přízemní centr Rýpara, Jurásek vyrazil míč pouze na vápno, kde číhal neobsazený Bíla, ten mohl merunu poslat do úplně prázdné brány, ovšem nepochopitelně minul pravou tyč o pár decimetrů. Hosté odpověděli pěkným volejem Šrahůlka, který však šel přímo do Galáře, dále pak lehkou Falešníkovou tečí Lipčíkova centru, po níž měl Galář plné ruce práce, aby míč zkrotil. Hosté se přeci jenom dočkali, a to v nastaveném čase první půle. Petr Lipčík prudkým míčem našel za obrannou linií Kněždubu Tomáše Durnu, ten se vyhnul ofsajdové pasti a procedil míč skrz Galářovy rukavice. Ten už jej i přes veškerou snahu dostihl až za brankovou čarou, vyrovnáno 1-1.

Domácí Kněždub ve druhé půli totálně odpadl a téměř celý druhý poločas se hrál na jeho polovině. K vidění byl festival zahozených šancí Hroznové Lhoty, nad nímž nešlo, než se hořce usmívat a kroutit hlavou. Zmíním pouze dvě největší. Ve 48. dostal Falešník centr na přední tyč, ale nezamířil přesně. Ve 49. poslal Durna míč napříč vápnem, ten dojel až k volnému Podrazilovi, který však z deseti metrů těsně přestřelil břevno. Až v 57. se hosté konečně dočkali. Centr Lukáše Lipčíka přistál na hlavě Podrazila a ten zacílil do černého, 1-2.

Vedoucí branka hostující hráče uklidnila. V 62. unikl Podrazil po levé straně, dal míč „pod sebe“, Falešník sice promáchnul, ale za ním stojící Durna se už nemýlil, když jej poslal zkušeně placírkou k tyči, 1-3.

V 65. se do míče opřel na penaltě Lukáš Lipčík, svojí bombou však pouze orazítkoval záda Romana Grabce. V 74. bylo definitivně po zápase, když po brejku hostí Petr Lipčík oslovil českou uličkou Falešníka, který zakončil svůj postup z leva na Galáře tvrdou ranou do zadní šibenice, 1-4.

Hosté začali hrát s domácími bago a kontrolovali si průběh zápasu. I tak stále podnikali nebezpečné kontry. V 84. po jedné z nich zpracoval Durnův centr na prsa Petr Lipčík, ale jeho ránu Galář vyrazil. Za tři minuty to zkusil Durna sám, ale jeho pokus a lá Poborský skončil za dohledu již překonaného Galáře těsně nad břevnem. V 89. završil skóre zápasu znovu Falešník. Ten dostal opět krásnou přihrávku za beky, zasekávačkou se zbavil jednoho z nich a chladnokrevně poslal míč pravou po zemi do sítě, 1-5.

Závěrem bych rád dodal, že domácí trenér Grabec postrádal hned šest hráčů základní sestavy. Torzo týmu nebylo schopno čelit rozjeté fotbalové mašině Traubenu. Utkání viděla i díky hezkému počasí velmi slušná návštěva.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář