Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Moravan Lednice 2:1

7. 6. 2009
Sokol Hroznová Lhota - Moravan Lednice 2:1 (1:0)
Branky: 21. Slovák, 49. Bíla (PK) - 61. Fóbl
Diváci: 200

Do úvodní šance zápasu se dostal agilní Fóbl, jehož obral o míč Schwarzbier, ale tak nešťastně, že jej nahrál na kopačku hostujícího Ševčíka, jehož střílený centr byl tečovaný těsně mimo pravou tyč domácí brány. Jinak ale utkání probíhalo zpočátku mezi oběma šestnáctkami. Domácí tým uhodil hned z první vážnější šance. Bíla si s míčem na kopačce křikl na Podolana, aby se mu uvolnil do prostoru, poslal mu míč do vápna, ale Podolana skvěle vychytal Podškubka, domácí útočník však dokázal míč vrátit hlavou před prázdnou bránu a dobíhající Slovák jej napálil do sítě, 1-0.
Domácí tým se uklidnil a mohl přidat i další branku. Ve 38. minutě centroval Bíla a Slovák sám před bránou špatně trefil míč.
Ve 43. minutě pak centroval zprava Podolan, na jeho centr naskočil akrobaticky Michal Lipčík, ale míč před bránou netrefil. Lednice v první půli de facto neohrozila bránu.
Do druhé půle vstoupili hráči Hroznové Lhoty náporem. Po dvou minutách hry pronikl do pokutového území Michal Lipčík, byl sražen, píšťalka hlavního sudího Laštůvky však zůstala němá. Domácí fanošci se zlobili pouze dvě minuty, než zahrál jeden z hostujících obránců v pokutovém území rukou a Laštůvka tentokráte nekomrpomisně ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se postavil Ondřej Bíla a s přehledem proměnil, 2-0.
Poté hra upadlo opět do průměru. Z letargie vyvedl uspokojené domácí fanoušky až hostující dlouhán Holešínský, který v 61. minutě vybojoval na hranici faulu míč pro spoluhráče Fóbla, jenž zakončil svůj postup na Stanislava jistou střelou k tyči a vstřelil svůj již 28. gól v soutěži, 2-1.
A hned za minutu zatrnulo domácím fanouškům znova. To se tentokráte Fóbl změnil v nahrávače, jeho centr z levé strany si našel hlavu Ševčíka, ale jeho pokus z mělého vápna vytěsnil skvěle Stanislav z pod břevna!
Domácí tým si hlídal těsné vedení a mohl dokonce zvýšit. V 71. minutě centroval Michal Lipčík a Podolanovu střelu tečoval Ondřej Bíla jen těsně vedle levé tyče.
V 77. se blýskl nebezpečnou hlavičkou na druhé straně nejlepší střelec soutěže Fóbl, mířil však rovněž těsně vedle.
V 85. se k přímému kopu postavil ostřelovač Slovák, ale jeho tvrdou ránu doprostřed brány Podškubka bez problému vykryl. Hosté ke konci zápasu nepříjemně přitápěli pod kotlem. V 92. minutě centroval z prava Málek a Schwarzbier tak tak že neposlal míč hlavou do vlastní sítě. Na následný rohový kop šel i hostující gólman Podškubka, nicméně gól z toho nebyl, navíc míče se zmocnil rychlík Pravda, ale svůj úprk směrem k prázdné bráně zakončil slabou střelou. Rozhodčí však ihned poté zápas ukončil, čímž odstartoval oslavy domácích fanoušků na tribuně.

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J. - Hlahůlek, Schwarzbier (c), Jurena - Pravda, Bíla, Lipčík L., Lipčík M. - Slovák (91. Strachota), Podolan (85. Suchý)

Moravan Lednice:
Podškubka - Málek, Wolgemuth (c), Klimovič, Kříž - Kaňa, Kozubík, Fóbl, Ševčík - Klomínek (46. Čapka), Holešínský