Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. KOLO A TÝM: SK Rakvice 1932 - Sokol Hroznová Lhota 2-3

22. 8. 2009

Sokol Rakvice - Sokol Hroznová Lhota 2:3 (1:0)
41. Prachař K., 90. Valenta - 53. + 78. Bíla, 90+2. Šrahůlek

Utkání v Rakvicích ukázalo sílu domácího nováčka, pro něhož je konečný výsledek příliš krutý. Domácí borci hned od začátku hráli velmi aktivně a snažili se prosadit především po střelách ze střední vzdálenosti. Těm však stál v cestě výborně chytající Štěpán Stanislav. Už ve 2. minutě napřáhl k tvrdé ráně Tomka, Stanislav vyrazil a kryl i dorážku. Za dvě minuty tvrdě vypálil Jankovič, hostující gólman vytěsnil na rohový kop. Mág v bráně Hroznové Lhoty si poradil s další bombou v 10. minutě, stejně tak vytlačil míč do zámezí po střele Pohanky po zemi. Kdyby hosté po deseti minutách prohrávali 4-0, nikdo by se nedivil.
Hráči Hroznové Lhoty se osmělili až v minutě patnácté. Smištík prošel zprava přes obránce do vápna, oslovil Podolana, jenž z deseti metrů přestřelil. V té samé minutě však  na druhé straně vykopával míč z brankové čáry Strachota. V této fázi zápasu se hrálo z obou stran velmi útočně. Za tři minuty pálil po centru zleva Schwarzbier pěkně placírkou, ale nad. Ve 20. si musel domácí gólman Měřínský nadvakrát poradit se střelou Pravdy.
Domácí zahrozili opět ve 31. minutě. To po centru zprava těsně minul hlavou nepokrytý Jankovič. Obrovskou šanci si ve 36. minutě vypracovali hráči Hroznové Lhoty. Při rozehrávce rohového kopu použili nacvičený signál a Bílovu pěknou ránu musel Měřínský s obtížemi vytlačit mimo tyče, po zpětné přihrávce před bránu pak pálil Schwarzbier vedle. Už to vypadalo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, když přišla 41. minuta. Domácí Valenta centroval po brejku z pravého křídla, na míč si počkal neobsazený domácí kapitán Prachař a z voleje jej poslal pěkně do sítě, 1-0.
Ještě do poločasu mohli domácí zvýšit, ovšem Neuberg po zpracování rukou pálil tvrdě pouze do Stanislava.
Druhá půle začala ve znamení náporu Hroznové Lhoty, nicméně to byl domácí Tomka, jenž vylekal Stanislava tvrdou ranou do tyče. V 53. minutě pak přišel faul na  hostujícího Michala Lipčíka na hranici pokutového území. K přímému kopu se postavil Ondřej Bíla a nádhernou ranou překonal Měřínského, 1-1.
Hosty vyrovnání navnadilo a ti hráli i nadále při chuti. Za dvě minuty pálil Michal Lipčík bez přípravy těsně nad. Další minutu nato si počkal na centr Pravdy Kamil Schwarzbier a jeho pokus hlavou zastavila pravá tyč domácí brány. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu. Za domácí tým to byl především agilní Valenta, kdo stále zaměstnával Stanislava tvrdými střelami z levé strany. V 69. minuě hostující gólman jeho tvrdou ránu s obtížemi zkrotil, stejně tak jako další Valentovu bombu v minutě 75. Šok pro domácí celek přinesla 78. minuta. K dalšímu přímému kopu z dobré parkety se postavil opět hostující kapitán Ondřej Bíla a krásným padajícím listem přehodil Měřínského, 1-2.
Hned za minutu mohli hosté odskočit na dvoubrankový náskok, nicméně Strachota mířil pouze do břevna!
Hráči Hroznové Lhoty se pak zaměřili na udržení svého náskoku. Studená sprcha pro ně přišla v 90. minutě. Po zbytečném rohovém kopu vznikl v pokutovém území závar, na jehož konci pálil z deseti metrů do sítě Valenta, 2-2.
Domácí borci však nezvládli závěr zápasu. Hosté podnikli po pravém křídle poslední útok, jehož vyvrcholením byl centr Pravdy a střídající Zdeněk Šrahůlek poslal míč střelou v záklonu přesně k pravé tyči a odstartoval euforii hostujících hráčů i fanoušků, 2-3! Ti po závěrečném hvizdu vesele slavili zisk tří bodů z velmi horké rakvické půdy.

SK Rakvice 1932:
Měřínský - Prachař V. (69. Chrástek), Kadlec, Suský (65. Jangl), Pátek - Neuberg, Valenta, Prachař K. (c), Jankovič - Tomka, Pohanka (60. Průdek)

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Smištík J., Hlahůlek, Bíla (c), Jurena (70. Šrahůlek) - Lipčík M., Lipčík L.,
Strachota, Podolan (66. Lipčík J.) - Schwarzbier (90. Janás), Pravda