Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. KOLO A TÝM: FK Mutěnice B - Sokol Hroznová Lhota 1:2

30. 8. 2008

FK Mutěnice B – Sokol Hroznová Lhota 1:2 (0:1)

Branky: 57. Bílek – 14. Gavlík, 71. Bíla

Diváci: 100

 

Na stadionu Pod Bůdama se hrálo utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním kontrolovali nečekaně hru hosté a také se dostávali do vyložených šancí. V 10. minutě se dostal do zakončení hostující obránce Karásek, ale jeho tvrdou střelu po zemi Šváb zkrotil. O čtyři minuty později byl však krátký na Gavlíkovo zakončení z bezprostřední blízkosti po Bílově centru, 0-1.

Domácí mohli kontrovat po standardní situaci, ovšem Bílkův střílený centr vykopával z brankové čáry na zadní tyči Podolan a Zemánek následně z malého vápna přestřelil. Ve 20. minutě podběhl míč domácí bek, tohoto zaváhání využil Podolan, který přesným centrem oslovil nehlídaného Gavlíka, ten ve stoprocentní šanci však netrefil míč hlavou přesně a zamířil mimo. Domácí kontrovali střelou Argentince Martinelliho, kterou Stanislav vytěsnil z pod břevna. Deset minut nato opět selhal v zakončení Gavlík, který z malého vápna přestřelil, předtím byl beztak mávaný offside. Minutu nato si na rohový kop počkal na „desítce“ Michal Lipčík, ale hlavou minul. Další šance si dobře hrající hosté již v první půli nevytvořili.

Do druhého poločasu vstoupil domácí celek jak vyměněný a začal svého soupeře přehrávat především ve středu hřiště. Po třech minutách hry se zjevil sám před před bránou Martinelli, ale pálil vedle. V 55. musel likvidovat těžkou střelu Bílka z přímého kopu Stanislav. Ovšem za další dvě minuty prošel střídající Czucz levou stranou obrany hostí, centrem oslovil Bílka, který srovnal, 1-1.

Hosté byli zralí na ručník a zdálo se, že je pouze otázkou času, kdy domácí celek strhne vedení na svou stranu. Blízko ke gólu měl v 62. minutě Martinelli, který po krásné individuální akci vypálil šajtlí a Stanislav jeho ránu vytěsnil konečky prstů nad. Tentýž hráč se objevil v šanci v 69. minutě, kdy po centru Czucze sám před bránou špatně trefil míč a minul. Trest přišel z kopačky hostujícího kapitána a stál za to!! Ondřej Bíla zpracoval autové vhazování a z hranice pokutového uzemí křížnou střelou a lá George Hagi vymetl pavučiny ve vzdálenější šibenici Švábovy brány, 1-2.

Domácím borcům trvalo devět minut, než dokázali opět zahrozit. V 80. se dostal k míči po závaru Trávníček, ale netrefil pořádně míč, největší šanci na vyrovnání pak napálil pět minut před koncem Czucz do tyče. Hosté tak zuby-nehty ubránili jednogólové vedení a připsali si premiérové vítězství v sezóně.

 

FK Mutěnice B:

Šváb – Zemánek, Šupa, Krejčiřík, Robek –Bílek, Lamáček (c) (80. Joch), Kot (33. Czucz), Vydařilý – Zálešák (45. Trávníček), Martinelli

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Schwarzbier, Karásek, Smištík J. – Smištík P. (66. Náhlík), Bíla (c), Lipčík L., Lipčík M. – Podolan, Gavlík (90. Jung)