Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. kolo: Hroznová Lhota - Újezd u Brna 3:2 (1:1)

13. 9. 2012

Čas: neděle 16.9.2012 v 16:00

Místo: domácí stadion Na Zelničkách

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: Újezd u Brna - více zde

Branky za domácí: Falešník, Šebesta, Náhlík

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - Újezd u Brna

po 45 minutách:   1 : 1                                   

po 90 minutách:   3 : 2

Sestava: Stanislav - Smištík, Laga, Schwarzbier, Šebesta - Pravda, Bíla, Lipčík L., Lipčík J. - Lipčík P., Falešník (lavička - Jurásek, Náhlík, Šrahůlek, Jung, Podrazil)

Reportáž z utkání (autor Pavel Solařík)

Sokol Hroznová Lhota – Újezd u Brna 3:2 (1:1)

Branky: 45. Falešník, 75. Šebesta, 85. Náhlík – 20. Horáček, 47. Poláček

Utkání začalo ze strany domácího celku velmi vlažně a zprvu nepomáhalo ani hecování tahouna Ondřeje Bíly. Za hosty hrozil zejména vynikající útočník Horáček. Ten v první šanci ještě nedal, nicméně ve 20. minutě dostal hezký míč za obranu a vybíhajícího Stanislava s lehkostí přehodil, 0:1.

Až inkasovaná branka konečně nastartovala fotbalovou mašinu Traubenu a ta začala produkovat výrazný tlak a také gólové šance. Nutno podotknout, že se hosté po vedoucím gólu zatáhli do obranné ulity, kdy v devíti lidech stáli naskládaní ve vlastním pokutovém území a pouze agilní blonďatý rychlík Horáček zůstával vepředu, číhajíce na svou šanci. Hlavními tahouny domácího tlaku byli obránce Šebesta a Falešník, o neúnavné práci Ondřeje Bíly není potřeba mluvit. I přes veškerou snahu však vyrovnání nepřicházelo. Domácí střely se zastavovaly o obranný val hostí, co prošlo, pochytal spolehlivě gólman Újezdu. Ani obrovská spousta rohových kopů domácím hráčům nepomohla, protože většinu z nich odvrátili vysocí zadáci do bezpečí. V největší šanci se zjevil Lukáš Lipčík, který dostal nadýchaný centr do vápna, kde se ocitl zcela sám, jeho střelu z první však strážce hostující brány zneškodnil. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nepříznivého stavu pro domácí barvy, přišlo nečekaně vyrovnání z kopačky mladého Falešníka, do jehož rány se vložil skluzem obránce a tečovaný míč zapadl vysokým obloukem za záda bezmocného gólmana, 1:1.

Také do druhé půle vstoupil domácí tým aktivně, ale hned z kraje dostal opět tvrdý direkt. Po odflinknutém bránění domácích zadáků dostal míč na zadní tyč nejtěžší chlap na hřišti Poláček a skluzem jej poslal nechytatelně pod břevno, 1:2.

Domácí vrhli opět všechny síly do útoku a bušili do zatažené obrany hostí. Šance střídala šanci, kopalo se znovu velké množství rohových kopů. Z mnoha brankových příležitostí se nejvíc vyjímala pohotová přízemní střela Falešníka k tyči, se kterou měl gólman plné ruce práce, dále pak hlavička nejmenšího hráče na place Lukáše Lipčíka, po skvělém centru Ondřeje Bíly, míč však letěl těsně nad. Kýženého vyrovnání se domácí dočkali čtvrt hodiny před koncem. Ondřej Šebesta postupoval z protiútoku ze  strany na těžkopádného obránce Poláčka, namísto očekávané nahrávky „proti noze“ Ondřeji Bílovi zvolil kličku a pohotovou střelu, která i přes teč skončila nakonec v síti, 2:2.

I přesto, že hosté celý druhý poločas bránili, měli domácí obránci plné ruce práce se sporadickými kontry rychlonohého Horáčka. Především Kamil Schwarzbier s ním svedl nespočet těžkých soubojů. Hostující forvard však již další branku nepřidal, nutno podotknout, že k tomu občas chybělo velmi málo.

Rozuzlení zápasu přišlo pět minut před koncem, kdy si po rohovém kopu počkal na míč u zadní tyče střídající Náhlík a hlavou poslal míč do sítě, čímž rozjásal domácí příznivce, 3:2.

Tentokrát to byli hosté, kdo vrhnul všechny síly do útoku, Horáček postupoval nebezpečně na bránu, ale Lukáš Lipčík ho i za cenu žluté karty chytře fauloval. Všech 10 hostujících hráčů se pro změnu nastěhovalo do pokutového území domácích, ti ale Horáčkův centr odvrátili a sudí ihned potom ukončil zápas.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář