Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. KOLO A TÝM: Moravan Lednice - Sokol Hroznová Lhota 2-0

13. 9. 2009

Moravan Lednice - Sokol Hroznová Lhota 2-0 (0-0)
Branky: 46. Fóbl, 52. Kaňa

Pokud by se hrálo utkání mezi Lednicí a Hroznovou Lhotou v moravské metropoli, dal by se jeho první poločas bez nadsázky nazvat slovy „Nuda v Brně“. Oba týmy hrály ze zajištěné obrany a směrem do předu toho moc nepředvedly. Výjimkou bylo pár šancí domácího Moravanu. První zneškodnil hostující gólman Stanislav ve 12. minutě, když skokem k tyči zastavil hlavičku Ševčíka. Stejně si vedl ve 34. minutě, když vytěsnil do autu tvrdou Čermákovu ránu. Ještě předtím hrozili hosté, když po signálu pálil Bíla z hranice pokutového území nad bránu. První poločas uzavřela další pumelice domácího Čermáka. Ten má v levé noze dynamit, ovšem jeho střela jen těsně minula pravou šibenici hostující brány.

Pokud se diváci v prvním poločase nudili, tak druhá půle se musela líbit. Do ní již nastoupil v domácím dresu kanonýr Fóbl, který vystřídal Budlanského. A byl to právě gólový zabiják s pohledem beránka, kdo si po minutě pobytu na hřišti počkal na zadní tyči na Holešínského centr a hlavou umístil míč k tyči, 1-0.

Tento gól padnul z protiútoku po akci, na jejímž konci napálil domácí obránce Knesl míč do hostující Pravdy a ten se odrazil těsně vedle levé tyče domácí brány.

Hosté se ještě nestačili z obdržené branky vzpamatovat a už to bylo 2-0. To domácí Kaňa zaskočil Stanislava nepovedeným centrem a míč zapadnul přesně ke vzdálenější tyči. Domácí Moravan tak rozhodnul o své výhře během prvních sedmi minut druhé půle.

Hráči Hroznové Lhoty začali hrát fotbal až za nepříznivého stavu, nicméně jejich obrana dál hořela. V 60. minutě pronikl do velkého čtverce Málek a křižnou, tvrdou ranou těsně minul. Hosté postupně zvyšovali svoji aktivitu, ze které pramenily také šance. V 62. pálil z dobré parkety Petr Lipčík, ale jeho pokus byl velmi nepřesný. V 64. pak hráči Hroznové Lhoty sahali po snížení. Pravdovu ránu z deseti metrů vyrazil Hanzel pouze na kopačky Petra Lipčíka, jeho dorážka však prázdnou bránu trestuhodně minula. V 69. minutě propadnul dlouhý míč za obrannou linii Moravanu, ale hostující kapitán Bíla sám před gólmanem mířil pouze vysoko nad. Domácí kontrovali opět tvrdou bombou Čermáka, ta však mířila přímo doprostřed brány a Stanislav ji vyboxoval. Největší šanci na snížení si hosté vytvořili v 77. minutě. Po pěkné kombinaci se dostal k míči Lukáš Lipčík a jeho technická rána skončila na břevně, od něhož se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Bylo to vyvrcholení smolného zápasu hráčů Hroznové Lhoty. V posledních deseti minutách byly k vidění ještě 3 náznaky šancí. Nejprve chyběl domácímu Fóblovi krok k centru Ševčíka, poté mířil sám Fóbl pěkně k tyči, ale na Stanislava si nepřišel. Zápas uzavřela šance Pravdy, který si sklepnul míč na střelu, ale svým zbrklým pokusem vysoko nad pouze dokumentoval útočné možnosti Hroznové Lhoty v Lednici.

 

Moravan Lednice:

Hanzel – Málek, Knesl, Wolgemuth (c), Bartošík – Kaňa (61. Puchala), Kozubík, Čermák, Ševčík – Budlanský (45. Fóbl), Holešínský

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Smištík J., Bíla (c), Hlahůlek, Šrahůlek – Jegla (54. Smištík P.), Lipčík L., Schwarzbier, Lipčík J. (74. Janás) – Lipčík P., Pravda