Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOHRÁVANÉ 16. KOLO A TÝM: Agro Milotice - Sokol Hroznová Lhota 1:2

29. 4. 2009

Agro Milotice - Sokol Hroznová Lhota 1:2 (1:0)

Branky: 3. Šifel - 58. vlastní Neduchal, 75. Slovák

Favorizované Agro mělo raketový vstup do zápasu. Ve 3 minutě podcenil Kamil Schwarzbier vysoký míč Balouse, který ho přelétl, za obranou linií Hroznové Lhoty se zjevil Radek Šifel a tvrdou střelou levou nohou poslal míč angličanem o břevno do brány, 1-0.

Hostující tým působil v prvních deseti minutách zakřiknutým dojmem, postupně se však začal rozhrávat. V 9. minutě si na dlouhý nákop Schwarzbiera naskočil Smištík, po srážce s gólmanem Agra Holubem však hlavičkoval těsně vedle.

Na druhé straně rozehráli nakrátko rohový kop domácí Šifel s Radkem Kundratou a druhý jmenovaný pálil tvrdě z rohu pokutového území k bližší tyči, Stanislav byl připraven.

V 16. minutě se do nadějného přečíslení dvou na jednoho dostali hostující Slovák a Bíla, ten však Slovákovu zpětnou přihrávku napálil pouze do obránce. Poté se hra dlouho odehrávala mezi oběma šestnáctkami, oba týmy bojovaly, ale do vyložených šancí se nedostávaly. Až ve 33. našel hostující Slovák z rohového kopu hlavu neobsazeného Schwarzbiera, ten však koníčkem mířil těsně nad břevno Holubovy brány. Domácí Agro znovu zahrozilo o čtyři minuty později. První rohový kop Radka Kundraty Stanislav vytěsnil do zámezí, další roh z druhé strany v podání Šťastného pak mířil přímo do brány, hostující gólman se však překvapit nenechal. V té samé minutě vyrazili do rychlé kontry hosté z Hroznové Lhoty, Lukáš Lipčík si mohl vybrat ze dvou spoluhráčů, oslovil Slováka, jehož tvrdou střelu z levé strany Holub reflexivně vyrazil.

Do druhé půle vstoupili hráči Milotic tlakem, ten však vyústil pouze v několik standradrních situací a nepřesných střel. Naopak hosté se začali čím dál více osmělovat. V 53. minutě podnikli jeden ze svých nebezpečných protiútoků, na jehož konci míjel Slovákův volej jen těsně pravou šibenici milotické brány. Domácí kotel hnal hráče Agra na zteč a ti se mu mohli odvděčit v 55. minutě. Šifel dokázal odcentrovat z pravého křídla, k míči se dostal ve vápně Radek Kundrata, ale klopenou střelou mířil vedle. Chvíli na to postupoval sám na bránu Hroznové Lhoty Šťastný, jeho postup však zastavil sporně zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

A přišel trest. Za 3 minuty zahrávali hosté standardní situaci, po centru hlavičkoval Hlahůlek a domácí Neduchal si ve skrumáži nešťastně srazil míč do vlastní brány, 1-1.

A hosté byli při chuti. Dvě minuty po vedoucí brance unikl po pravém křídle Podolan a jeho centr před bránu tísněný Slovák hlavou minul.

Domácí tým se dostával do křeče. Vaněk postupoval středem k bráně, ovšem zakončil pouze tečovanou střelou do Stanislavovy náruče. Do největší šance druhé půle se domácí Agro dostalo v 63. minutě, kdy centroval zprava opět Šifel, Šťastný se dostal k míči před Stanislavem a z pěti metrů napálil levou tyč. Hosté kontrovali tvrdou střelou Šrahůlka doprostřed brány. Obrana Milotic se v závěru utkání otevírala, čehož hráči Hroznové Lhoty využívali k smrtícím protiútokům. Jeden z nich přišel v 69. minutě. Rychlý kontr nastartoval Slovák, jenž po lajně vyslal Bílu, ten postupoval zprava sám na Holuba, ale křižnou střelu otřel pouze o břevno domácí brány. Toto varování však obraně Agra nestačilo a její levá strana dál hořela. V 75. minutě se na této straně uvolnil Podolan, oslovil přihrávkou pod sebe Bílu, ten z hranice šestnáctky míč napálil do vápna a ten se po několika odrazech a zákroku Holuba zastavil u pravé tyče, kde jej dobíhající Slovák zametl do brány, 1-2!

Domácí Agro jen ztěžka hledalo odpověď, Hofr mířil nejdřív tvrdou střelou doprostřed, poté mimo pohled rohodčího udeřil Ondřeje Bílu do hrudníku, aniž byl potrestán. Milotické Agro zahrávalo v závěru utkání sérii rohových kopů z levé strany, všechny však skončily u jistě chytajícího Stanislava. Také hosté z Hroznové Lhoty již svůj další brejk do otevřené obrany nedotáhli, přesto šokovali výhrou na hřišti silných Milotic a v boji o záchranu získali nečekaně všechny 3 body.

 

Agro Milotice:

Holub – Šeďa, Neduchal, Dobeš, Kundrata L. – Kundrata R. (c), Balous, Hofr, Vaněk – Šifel, Šťastný (74. Lamáček)

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Hlahůlek (76. Strachota), Schwarzbier, Šrahůlek – Smištík J., Bíla (c), Lipčík L., Pravda (65. Smištík P.) – Podolan (88. Náhlík), Slovák