Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Vracov - Sokol Hroznová Lhota 1:0

31. 5. 2008

FC Vracov – Sokol Hroznová Lhota 1:0 (1:0)

Branka: 41. Kudlík

ČK: 89. Jung (H.L.)

 

Domácí celek na jaře ještě nezakusil hořkost porážky a při pohledu na slátanou sestavu hostí bylo jasné, že to dříve bude objevena bájná Atlantida, než že Sokol odveze z horké půdy Vracova všechny body. Hosté však nakonec kladli větší odpor, než se čekalo.

I bez zraněných Jana Smištíka, Lukáše Lipčíka a Kamila Schwarzbiera čelili hosté úvodnímu tlaku domácích úspěšně. Vracov si od první minuty vypracoval územní převahu a prezentoval se několika nebezpečnými náznaky šancí. Domácí zdobil především pohyb, rychlá kombinace a hra přes křídelní prostory, hostující obrana místy nevěděla, kde jí hlava stojí.

První vážnější šanci si Vracov vypracoval v 16. minutě. Pravdova špatná rozehrávka napříč hřištěm byla zachycena a po přesné přihrávce za obranu se ocitl Kudlík sám před vyběhnutým Stanislavem, ten jeho střelu reflexivně vyrazil nohou, následný Kudlíkův centr před prázdnou bránu obrana hostí odvrátila. Hosté odpověděli ve 30. minutě, kdy se po chybě domácí defenzívy dostal k míči Slovák, přízemním centrem hledal na malém vápně Gavlíka, ten byl však tísněný a jeho střela šla nad. Tři minuty nato dostal míč na levé křídlo Procházka, dvěma kličkami se zbavil dvou protihráčů a postupoval zleva na Stanislava, jehož se pokusil přehodit překvapivým obloučkem, ten však skončil těsně nad břevnem. Hned z protiútoku mohli trestat hosté. Pravdův centr si sklepl dorostenec Náhlík, posunul míč na Maňáka, jehož centr před prázdnou bránu uklidili domácí obránci na rohový kop. Ve 41. minutě přišel první a rozhodující gól zápasu. Centr na šestnáctku Ňorek nezpracoval, míč však dohnal a vrátil jej pod sebe na Kudlíka. Ten se do balonu, který mu šel proti noze, opřel levačkou a jeho krásná, tvrdá střela zaplula přímo do pravé šibenice hostující brány, 1-0. Nádherný gól.

Ve druhé půli byl zprvu vidět velmi slabý fotbal, a to díky velkému vedru. Nudnou podívanou se snažil oživit Lejsal, na jehož centr zaběhl za obranu hostí Ňorek, ale v signalizovaném offsidu střílel stejně nad. Pět minut poté se musel Stanislav natáhnout po tvrdé střele Vybírala po zemi, kterou vyrazil přímo na kopačky protihráče, dorážka však mířila nad bránu. V 71. si centrovaný míč z levé strany zpracoval na prsa Kudlík a sám před Stanislavem přestřelil bránu. Za hosty se mohl prosadit Michal Lipčík, ale hlavou ve vyložené pozici nezamířil přesně. V závěru utkání byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen hostující obránce Jung. Hosté se ve druhé půli k vážnějšímu ohrožení domácí brány nedostali, a tak si Vracov připsal tři body za zaslouženou výhru. Škoda jen, že dojem z hezkého zápasu kazili svými vulgárními a nemístnými poznámkami domácí fanoušci.

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

                                    Stanislav

 

Jung                 Suchý               Lipčík L.                     Kučera

 

Pravda             Bíla (c)            Slovák                         Maňák

                                                                             (75. Smištík P.)

                        Gavlík              Náhlík

 

FC Vracov:

Zálešák – Lunga, Lejsal, Vybíral, Procházka – Kudlík (c), Loprais (77. Sedlák), Kotásek, Eliáš – Bukovský, Ňorek