Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavoj Podivín - Sokol Hroznová Lhota 1:1

18. 5. 2008

Slavoj Podivín – Sokol Hroznová Lhota 1:1 (1:1)

Branky: 21. Švestka M. – 26. Gavlík

 

Domácí měli tradičně svižný vstup do utkání, ale pozorná obrana hostí odolávala. První příležitost ke skórování zahodil domácí kapitán Řezáč, jenž z přímého kopu krásnou střelou těsně minul.

Ve 21. minutě pronikl po pravém křídle domácí rychlík Dohnal, servíroval míč před bránu, odkud jej Martin Švestka propálil přes Stanislavovy rukavice do sítě, 1-0.

Hostům trvalo dvacet minut, než zjistili, že nakopávané míče na domácí vysoké hráče platit nebudou. A tak to zkusili technicky po zemi. Michal Lipčík nasadil k samostatnému průniku a byl těsně před velkým čtvercem faulován. K exekuci přímého kopu se postavil Ondřej Bíla, Létal jeho nádhernou střelu vytěsnil z šibenice na břevno, od něhož se míč odrazil před prázdnou bránu k Michalu Gavlíkovi, který jej poslal placírkou do sítě, 1-1.

Domácí se v zápase spoléhali především na rychlonohého Dohnala. Ten ve 31. minutě opět pronikl po pravém křídle, i navzdory trojnásobné přesile se dokázal uvolnit a jeho jedovatá křížná střela levačkou skončila těsně vedle tyče.

Další velkou zbraní Slavoje byla jeho znatelná výšková převaha, ovšem zde je nutné pochválit pozornou obranu hostí, která dokázala odvrátit mnoho nepříjemných standardních situací. Hosté často spoléhali na rychlé kombinace po zemi, nicméně žádnou větší šanci si již do poločasu nevytvořili.

Po změně stran vstoupil domácí Slavoj na hřiště jako uragán a zatlačil nedůrazné hosty před jejich bránu. Po dvou minutách hry prošel Hrdlička mezi třemi obránci Sokola, servíroval zleva nadýchaný centr před bránu, ovšem Juráš hlavou přestřelil. Podivín byl k neudržení a zdálo se, že je otázkou času, kdy se ujme vedení. V 58. ovšem mohlo uhodit na druhé straně. Lukáš Lipčík poslal namísto střely nezjištnou přihrávku za obranu, ale Kučera poslal míč po zemi těsně vedle. Hned za dvě minuty ovšem zatrnulo hostům. Na rohový kop si naskočil opět Martin Švestka a jeho hlavička skončila na spojích hostující brány. Zbytek zápasu se odehrál mezi šestnáctkami s náznaky šancí na obou stranách. Hosté museli často řešit rychlé úniky agilního Dohnala, domácí gólman Létal si musel naopak poradit s nepříjemnou střelou Slováka v poslední minutě zápasu. Na konečné remíze se však již nic nezměnilo.

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

Stanislav

 

Jung                 Schwarzbier (c)            Lipčík M.                   Suchý

 

Pravda             Bíla                              Lipčík L.                     Kučera

                                                                                         (76. Bartošek)

 

                        Gavlík                          Slovák

                    (79. Smištík P.)            (90. Maňák)

 

Slavoj Podivín:

Létal T. – Brůček, Juráš (78. Dudáš), Nosál, Řezáč (c) – Hrdlička, Létal L., Švetka M., Čapka – Dohnal, Hakala