Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota - Agro Milotice 1:2

23. 3. 2008

Sokol Hroznová Lhota – Agro Milotice 1:2 (1:2)

Branky: 10. Jagoš – 13. Kundrata Ivo (PK), 20. Šťastný

Diváci: 180

 

Derby utkání třetího se čtvrtým týmem tabulky přilákalo na Zelničky nečekaně malou návštěvu, nicméně fotbal se hrál od samého začátku výstavní! Přispěly k tomu oba dva celky. Domácímu Sokolu dobře fungovala kombinace v záložní řadě a hrozil zejména po pravé straně, kde se pohyboval Richard Slovák. Hosté již tradičně spoléhali na smrtící protiútoky. První vzrušení přinesla již 4. minuta, kdy si na dlouhý slovákův centr z pravé strany naběhl ve vápně Jagoš a byl hostujícím obráncem faulován. K nařízené penaltě se postavil ostrostřelec Slovák, ale hostující gólman Holub jeho střelu k levé tyči vyrazil.

Domácí se i přesto dostali do vedení. V 10. minutě se proháčkoval zleva Bartošek, přenechal Lukáši Lipčíkovi, jehož přetažený centr na zadní tyč vrátil pohotově před bránu Slovák a Jagoš zamířil přesně k tyči, 1-0.

Hostující protiútoky vedly přes silné trio Radek Kundrata, Ivo Kundrata a Ladislav Šťastný. Ve 13 minutě nařídil rozhodčí penaltu také na druhé straně a Ivo Kundrata se nemýlil, 1-1.

Vyrovnání hostující celek povzbudilo k další útočné aktivitě. Ve 20. minutě si na přihrávku do uličky naběhl Ivo Kundrata, poslal míč do volného prostoru Ladislavu Šťastnému, jenž křížnou střelou z první po zemi poslal Agro do vedení, 1-2.

Výborný fotbal z obou stran pokračoval, svými nepřesnými výroky jej však hodně kazil rozhodčí Novosák. Ve 34. minutě vyslal z pravé strany Slovák polocentr - polostřelu na hostující bránu a Holub měl co dělat, aby míč vytěsnil konečky prstů nad břevno. Při následném pádu hostující gólman okusil tvrdost brankové konstrukce.

Dvě minuty na to odcentroval zprava Ivo Kundrata, na zadní tyči si míč našla dvojice Šťastný – Radek Kundrata, ale po velkém závaru nedokázal ani jeden z nich dostat míč do brány. O poslední vzrušení v první půli se postaral Radek Kundrata, jenž se postavil k exekuci přímého kopu z hranice pokutového území a dobře mířenou střelou k tyči protáhl strážce domácí brány Stanislava.

Výborný fotbal pokračoval i ve druhé půli. Po devíti minutách hry si zpracoval Slovákův centr na prsa Pravda a poslal míč z voleje do sítě, nicméně gól nebyl uznán pro údajnou hru rukou domácího borce. Za další čtyři minuty mířil domácí Bíla z přímého kopu metr před vápnem těsně nad. Hosté i ve druhé půli nadále spoléhali na rychlé protiútoky. V 65. minutě vypíchnul domácímu stoperovi Schwarzbierovi míč Radek Kundrata, ocitl se sám před Stanislavem, jenž jeho ránu reflexivně vyrazil. V té samé minutě zorganizovali domácí hráči rychlý protiútok po právě straně, na centr do vápna si naběhl nikým nehlídaný Slovák, ale namísto zpracování a střely do odkryté brány volil zbrklou střelu z voleje, která mířila vysoko nad. Domácí celek postupně otevíral své obranné řady, a tak se hostující brejky množily. V 69. minutě šli hosté dokonce ve třech (I. Kundrata, R. Kundrata, Šťastný) na jediného obránce domácích, ale Šťastný zakončoval tuto situaci střelou vysoko nad. Zbytek zápasu se odehrál ve znamení platonické převahy domácího celku, jenž selhal především ve finální fázi hry. A tak hosté potvrdili, že se jim dlouhodobě v Hroznové Lhotě daří a odvezli si 3 body za šťastnou, ale zaslouženou výhru 1-2.

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

 Stanislav

 

  Schwarzbier

 

Smištík  Lipčík M.  Bartošek

 

Slovák  Bíla  Lipčík L. Maňák

 

  Pravda  Jagoš

 

 

Agro Milotice:

Holub S. – Šeďa, Zajíc, Neduchal, Antoš – Pekařík (90. Měchura), Kundrata I., Kundrata R., Holub L. – Lamáček (88. Hroudný), Šťastný (81. Knotek)


Hvezda utkani: Smistik Jan