Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota – SK Hodonín 3:0

12. 8. 2007

Sokol Hroznová Lhota – SK Hodonín 3:0 (1:0)
Branky: 10. (PK) + 59. Slovák, 63. Lipčík M. ,

Diváci: 230

Do prvního zápasu nové sezóny vstupoval domácí celek v nejsilnější možné sestavě, v cestě za prvními body mu stálo mladé, bojovné mužstvo Hodonína.
Utkání začalo ve vysokém tempu, o které se staraly oba týmy. Již ve 3. minutě prošel centr z levé strany až na zadní tyč, kde musel míč před hostujícím Duchoslavem uklidit do zámezí Bartošek. Poté se již chopili taktovky zápasu domácí. Za pět minut zahrával Bíla přímý volný kop a hostující gólman Šmach jeho střelu s vypjetím všech sil vyrazil, stejně tak i Jagošovu následnou dorážku. Za další dvě minuty centroval do vápna zprava Suchý a domácí útočník Slovák byl při zpracování faulován. Sám pak nařízenou penaltu s přehledem proměnil, 1:0.
Domácí tým brzké vedení povzbudilo k dalším útočným manévrům. V 15. minutě si na míč za obranu Hodonína naběhl Slovák, jeho střelu k bližší tyči Šmach pohotově vyrazil, míč se však vrátil ke Slovákovi jenž okamžitě oslovil kolegu z útoku Jagoše, ten však těsně minul. Pod tlakem hrající hráči Hodonína hrozili sice rychlými brejky, ani jeden z nich však nedokázali dotáhnout k vážnějšímu ohrožení domácí brány. Naopak byli to domácí, kdo si vytvářel brankové příležitosti, ale jak při Bílově přímém kopu, tak při střele Michala Lipčíka po přečíslení stálo při hostech štěstí.
Druhý poločas začal znovu šancí domácích, když hned po minutě hry pálil Jagoš z dobré pozice těsně nad. Poté se tempo hry díky hustému lijáku výrazně snížilo a oba týmy měly s hrou na kluzkém terénu velké problémy. A tak zaplněná tribuna čekala na další šanci až do 59. minuty. A že to čekání stálo za to! Bíla se postavil k exekuci přímého kopu z levého křídla, poslal do vápna ostrý centr, který Šmach vyrazil pouze ke Slovákovi a ten míč poslal nechytatelným volejem do sítě, 2:0.
A za další čtyři minuty bylo rozhodnuto. Tentokráte šla útočná akce domácích přes pravou stranu hřiště, Jan Smištík poslal přesný centr na hlavu Michala Lipčíka, jenž zamířil přesně do levé šibenice, 3:0.
Dobře naladěný domácí celek i nadále podnikal útočné výpady do hostující obrany. V 74. minutě našel Slovák centrem Jagoše a ten hlavou orazítkoval břevno. Poté nová posila Sokola střídala za velkého potlesku domácích fanoušků. Hodonín se již na nic nezmohl a mohl navíc inkasovat po střelách Šrahůlka a Lukáše Lipčíka, ani jedna z nich již gólem neskončila.Domácí Sokol tak zažil vydařený vstup do nového ročníku.

Sestava Sokola Hroznová Lhota:

                          Stanislav

Suchý     Šrahůlek     Schwarzbier    Bartošek
                                                              (87. Jung)

Smištík J.    Lipčík L.       Bíla              Lipčík M.
                                                            (80. Vařecha)

                Slovák             Jagoš
                                  (77. Smištík P.)