Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota – Sokol Vlkoš 2:0

16. 9. 2007

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Vlkoš 2:0 (1:0)

Branky: 30 Bíla (PK), 90. Smištík J.

ČK: 60. Lipčík L. (H.L.)

Diváci: 200

Krásné počasí přilákalo do fotbalového areálu na Zelničkách překvapivě méně diváků, než na jaké návštěvy byli domácí borci na startu letoší sezóny zvyklí. Oba celky nastoupily oslabeny o své klíčové hráče, když domácím chyběl nejlepší střelec Richard Slovák, hostům pak scházelo duo Karel Ingr – Adam Spurný.

První půle se nesla ve znamení opatrného fotbalu, kdy oba celky nechtěly udělat chybu, avšak využily každé příležitosti k tomu, aby zaútočily. V šesté minutě se v náznaku šance objevil hostující Otruba (s Davidem toho času nejlepší střelec Vlkoše), ale nedokázal centr z levé strany nasměrovat do brány. Domácí odpověděli velkou šancí Šrahůlka, jenž napřáhl ze 20ti metrů, jeho střela se odrazila od tyče do hlavy hostujícího gólmana Kouřila a od ní do zámezí.

Poté hra na dlouhou dobu ztratila na atraktivitě. Diváky tak zvedla ze sedadel až akce domácího Lukáše Lipčíka, jenž ve 30. minutě nasadil k samostatnému průniku, obešel tři protihráče, načež byl sražen hostujícím obráncem v pokutovém území. Z nařízené penalty domácí kapitán Bíla otevřel gólový účet utkání, 1:0.

Inkasovaná branka zapůsobila na hostující celek jako polibek na Šípkovou Růženku a hráčů v modrých dresech bylo najednou plné hřiště. Ve 39. rozehrál Trávníček standardní situaci a Žalčík se ocitl tváří v tvář Stanislavovi, ten jej vychytal. I přes zvýšenou aktivitu se hostujícím hráčům další šanci připravit nepodařilo.

Do druhé půle vstoupil domácí celek se změnou v obraně, kde Bartoška vystřídal Josef Svoboda, jenž se vrátil k fotbalu za A tým po několika letech. V 53. minutě došlo k nešťastnému zranění domácího borce Michala Lipčíka, jenž si při pádu zlomil loket a musel být převezen na pohotovost. I ve druhém poločase pokračovali hráči Vlkoše v aktivní hře. V 58. minutě se po zablokované střele dostal k míči Otruba, ovšem z deseti metrů přestřelil. V 60. minutě předvedl zkrat domácí středopolař Lukáš Lipčík, jenž uviděl po zbytečném faulu na hostujícího gólmana druhou žlutou kartu a poroučel se ze hřiště. Dvě minuty na to se zjevil za zády domácích obránců David, ovšem poslal míč ve stoprocentní šanci těsně vedle pravé domácí tyče. Domácí celek pouze šlapal vodu a na jeho obranu se valil jeden útok Vlkoše za druhým. Za minutu musel zasáhnout Stanislav proti nebezpečné střele Marka Lungy, aby za pět minut pouze sledoval, jak míč po ráně střídajícího Marka Ingra končí vedle jeho brány. V 81. minutě skončil míč po rohovém kopu na břevnu domácí brány! V době, kdy hosté sahali po vyrovnání přišlo vysvobození pro domácí celek v podobě rychlého brejku do otevřené obrany. Bíla oslovil Jana Smištíka, jehož první střela skončila na pravé tyči Kouřilovy brány, od ní se však míč odrazil zpět ke Smištíkovi, jenž tentokráte mířil přesně, 2:0. Zaplněná tribuna explodovala nadšením a domácí fanoušci mohli začít zpívat oslavné chorály. Rozhodnuto. Hosté se v nastaveném čase již na ohrožení domácí brány nezmohli a odjeli ze Zelniček s prázdnou.

Sokol Hroznová Lhota:

                              Stanislav

 

Suchý           Šrahůlek             Schwarzbier              Bartošek

                                                                        (45. Svoboda)

 Lipčík M.      Lipčík L.            Bíla  (c)                    Strachota

(53. Maňák)                                                        (89. Smištík P.)

 

                      Smištík J.                Jagoš

Sokol Vlkoš:

Kouřil – Otruba (79. Hlaváč), Valenta, Žalčík (82. Klajba), Kučera – Trávníček, Pavézka, Lunga R. (65. Ingr M.), Lunga M. (c) – Šupa, David

 

 

Hvězdou utkání Hroznová Lhota - Vlkoš byl zvolen domácí golman

Štěpán Stanislav