Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota - Sokol Žádovice 1:0

26. 5. 2008

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Žádovice 1:0 (1:0)

Branka: 18. Gavlík

Diváci: 190

 

Zápas, ve kterém ani jednomu z týmů již o nic nešlo, se hrál přesto před solidní návštěvou. Do utkání vstoupil náporem domácí Sokol, který měl v sestavě hned tři hráče B týmu – stopera Josefa Uhera, levého obránce Martina Falešníka a střelce posledních dnů – útočníka Michala Gavlíka, který se trefil ve všech posledních třech zápasech, v nichž nasbíral 5 gólů! Tentýž hráč byl v hlavní roli i v nedělním odpoledni. Již v 6. minutě centroval z pravé strany výborně hrající Pravda, míč sklepl Kučera právě pro Gavlíka, jeho střela však těsně minula brankovou konstrukci. Chuť si domácí útočník spravil v 18. minutě, kdy Slovákův centr zprava poslal z první za Výstupova záda, 1-0.

Domácí se bavili fotbalem dál. Za tři minuty se dostal k míči na hranici velkého vápna Slovák, poslal míč do prostoru Michalu Lipčíkovi a jeho technická střela šla opět těsně vedle hostující brány. Při hostech stálo štěstí dále při Bílově zblokované střele z šesti metrů, Slovákově ráně z osmi metrů, kterou Výstup vyrazil na rohový kop a další střele téhož útočníka, kdy jeho „padající list“ těsně přelétl břevno.

Do druhé půle vstoupili domácí borci vlažně ve stylu: „Co už se nám může stát?“, a hosté rázem vycítili svou šanci. V 65. minutě domácím fandům zatrnulo, když Úradník pláchl obraně a jeho technický oblouček musel vracející se Stanislav vytěsnit konečky prstů nad bránu.

Nejkrásnější moment zápasu pak přišel v 69. minutě. Bíla poslal z rohového kopu nadýchaný míč na šestnáctce číhajícímu Slovákovi, ten se do něj opřel parádním volejem a diváci nevěděli, zda neuvěřitelná robinzonáda hostujícího gólmana Výstupa byla pihou na kráse nebo vrcholem celé akce. Všichni si ihned vzpomněli na nachlup stejnou střelu Ríši Slováka z domácího zápasu s Miloticemi (sezóna 06-07), která však tenkrát gólem skončila. I přesto, že to tentokrát gól nebyl si Ríša Slovák vysloužil dlouhý a bouřlivý potlesk.

Hned za minutu mohl svůj tým uklidnit Michal Gavlík, ale centrovaný míč poslal střelou z malého vápna nad bránu.

Tři minuty nato se opět blýskli nebezpečnou akcí hosté. Úradník vyslal za obranu Judase a jeho oblouček a lá Poborský přelétl jak zkoprnělého Stanislava, tak i velmi těsně břevno domácí brány.

V poslední šanci zápasu se ocitl Gavlík, jehož vyslal do brejku Bíla, ale domácí forvard zakončil svůj samostatný postup na Výstupa střelou pár centimetrů vedle levé tyče. Domácí tým tak porazil sestupující Žádovice nejtěsnějším možným rozdílem.

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

Stanislav

 

Jung                 Uher                Suchý               Falešník

 

Pravda             Bíla                  Lipčík M.           Kučera

(56. Smištík)                                                    (62. Maňák)

                        Slovák             Gavlík

                   (81. Bartošek)

 

Sokol Žádovice:

Výstup – Zapletal, Chovanec, Judas, Úradník – Kudlík (70. Polášek), Procházka, Kotásek, Bolf – Hégr, Hromada