Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. KOLO A TÝM: Sokol Lanžhot - Sokol Hroznová Lhota 6:1

14. 9. 2008

Sokol Lanžhot - Sokol Hroznová Lhota 6:1 (3:0)

Branky: 14. Kovář, 21. + 69. + 88. Hallang, 24. + 84. Mihál - 54. Bíla (PK)

O hráčích Lanžhota sa říká, že když mají den, jsou schopni doma porazit kohokoliv. Hostující hroznolhotský Sokol se o tom v chladném nedělním dopoledni ostatně sám přesvědčil. Domácí celek již v první půli několikrát využil děravé obrany hostí k tomu, aby si vypracoval pohodlné vedení a dovedl hodový zápas k bezproblémové výhře. Naopak hosté si již podruhé v tomto ročníku 1.B třídy odvezli z břeclavska vysokou porážku 1-6. Ale pojďmě postupně.

Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě, když se míč po rohovém kopu odrazil k domácímu Kovářovi, který jej z deseti metrů poslal neomylně do sítě, 1-0.

Ve 21. zvyšoval po předložení spoluhráče střelou do odkryté brány domácí stoper Hallang na 2-0 a zahájil tak své střelecké představení.

Ve 24. minutě bylo již 3-0, když si míč po rohovém kopu zpracoval na nohu Mihál a prostřelil Stanislava.

Další šance domácí hráči v první půli nevyužili, na druhé straně zahrozil hostující Bíla střelou do břevna.

Po obrátce bylo znát na hostujícím týmu zlepšení. V 54. minutě byl Machala faulován ve velkém čtverci a hostující Bíla "Panenkovskou" penaltou snížil na 3-1.

Hostující tým proměněná penalta očividně povzbudila, ale další příležitosti zůstaly nevyužity. Naopak byli to domácí, kdo nemilosrdně trestal nedůraznou defenzívu Hroznové Lhoty. V 69. minutě se po zkráceném rohu prosadil hlavou opět Hallang, 4-1.

V 84. byl Stanislav krátký na další střelu domácího Mihála, které předcházela krásná akce na 3 doteky, 5-1.

Skóre zápasu a svůj hattrick uzavřel v 88. minutě přesnou hlavičkou Hallang, 6-1.

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav - Suchý, Smištík J., Lipčík M., Karásek - Smištík P. (Maňák), Bíla, Lipčík L., Pravda - Podolan, Machala (Jung)

Sokol Lanžhot:

Uher V. - Hallang, Uher M., Žaloudek, Uher P. - Ralbovský (Hájek), Hrnčíř, Šustr, Bartoš (Bača) - Mihál, Kovář