Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Krajského poháru dospělých JmKFS: Sokol Hroznová Lhota - FK Mutěnice 1:1 (0:0) pen. 4:5

Sokol Hroznová Lhota - FK Mutěnice 1:1 (0:0) pen. 4:5

Branky: 65. Gazárek - 87. Kupčík

ŽK: Škopík P. - Petrucha, Kupčík

Diváci: 147

Nad termínem utkání druhého kola Krajského poháru dlouho visel otazník, neboť snahou domácího klubu bylo zápas přeložit na 28. září. Po jednání mezi kluby však nakonec zůstal původní termín. Další otazník visel nad výkony obou týmů. Ten domácí totiž postrádal tři hráče základní sestavy, čímž se mu de facto rozpadla záloha. Chyběl kapitán Aleš Radmil, dále Zbyněk Smetka a také Miroslav Falešník. Rovněž se čekalo v jakém rozpoložení půjdou do zápasu hostující vinaři, neboť ti v pátek schytali na domácí půdě nepříjemný debakl v derby od Ratíškovic (1:5). Jenže tato porážka se na hostujícím týmu nijak neprojevila a ten podal velmi dobrý, organizovaný výkon. Jeho hráči, které velmi hlasitě a impulsivně vedl z lavičky zkušený Libor Snopek, byli techničtí, rychlí, měli skvěle organizovanou obrannou hru a směrem dopředu byli velmi nebezpeční. Domácích jedenáct bojovníků jim však bylo více než vyrovnaným soupeřem a rozdíl vyšší soutěže na hřišti prakticky nebyl znát. 

Na první tutovku se čekalo pouze čtyři minuty a přišla po rychlém útoku domácích, kdy Martin Matyáš dal hezky doleva do běhu Gazárkovi, ten šajtlí přehodil vyběhnutého Malíka, míč se však zastavil o levou tyč prázdné brány! Hosté odpověděli za dvě minuty poté, co domácí při odkopu z vápna trefili jejich hráče, míč se odrazil k Petruchovi a jeho pohotovou střelu z jedenácti metrů Dvořák skvěle vyrazil! Oba týmy chtěly hrát fotbal a byly silné na balonu, což se projevilo na vysoké kvalitě zápasu. Další šanci zapsali domácí v 10. minutě, kdy si dlouhý míč za obranu vyčíhal Březina, do skákavého balonu se opřel rovnou z běhu a Malík měl co dělat, aby jeho pokus zvedl nad břevno. A poté už znovu zatrnulo domácímu publiku. Sudí Skoupý nechal hosty rozehrát autové vhazování o dobrých deset metrů blíž k bráně, než míč opustil hřiště, čímž hráči v bordó dresech získali velkou výhodu a rychle vhozený aut do vápna převzal Koplík, řítil se zleva na Dvořáka, kterého přehodil, domácího gólmana však na brankové čáře zastoupil Chrenčík, míč však odvrátil znovu jen ke Koplíkovi a ten do svého druhého pokusu již vložil razanci, nicméně napálil míč pouze do Dvořáka, který tuto tvrdou střelu parádně lapil, aniž by mu míč z náruče vypadl.

Po tomto strhujícím úvodu se oba týmy na nějakou dobu odmlčely, a tak další šance byla k vidění až ve 34. minutě, ovšem stála za to! Patrik Škopík dostal ze zálohy parádní balon do volného prostoru na pravém křídle, centrem přehodil Malíka a našel u zadní tyče zcela volného Gazárka, tomu stačilo poslat míč do prázdné brány, ovšem oslněn zapadajícím sluncem poslal svoji hlavičku mimo zařízení a diváci na tribuně se jen chytali za hlavu. Do konce první půle se již nic mimořádného nepřihodilo.

Zato druhých pětačtyřicet minut mělo raketový start, o který se postaral hostující Čepil, který se svojí rychlostí prodral po levé straně hřiště, po zemi do vápna předložil Petruchovi, jehož nebezpečnou střelu šajtlí viděl Dvořák hodně zblízka a dokázal ji zastavit. Po deseti minutách hry přišla dvojšance domácího Traubenu. Nejdřív vyslal zaskakující kapitán Maňák míč doprava Patriku Škopíkovi, jehož ostrou ránu na bližší tyč Malík vychýlil na rohový kop, za minutu pak hostující obránci namazali do samostatného úniku Březinovi, toho však dokázal zakřižovat rychlonohý Schüller a bylo po šanci. V době herního útlumu se pak diváci dočkali první gólové radosti. Akce začala na pravé straně, kde domácí útočník Čerešňák nabral slušnou rychlost, po následném zaseknutí však poslal míč do vápna za Březinu, ten se musel vrátit a namísto střely posunul v rozhozené obraně doleva před číhajícího Gazárka, jehož přízemní rána k pravé tyči byla nechytatelná, 1-0

Po gólu navíc zůstal na zemi ležet zraněný Chludil a musel ze hřiště. Domácím tak hrálo vše do karet, ovšem závěr zápasu příliš takticky nezvládli. V 79. minutě měl dlouhý míč hostí na hlavě Bíla, ovšem pustil balon za sebe gólmanovi, avšak k překvapení všech se ho zmocnil Čepil a postupoval ze strany sám na Dvořáka, střelu však poslal pouze do strážce domácí brány, následně se k němu však míč vrátil a domácí gólman hostujícímu štírkovi zavadil rukou o kopačku, ke cti Marcelu Čepilovi slouží fakt, že neupadl a souboj ustál, jinak by se totiž musela pískat penalta. V 86. minutě pak skosil Patrik Škopík neopatrným skluzem na rohu velkého vápna protihráče, z čehož resultoval pro Mutěnice přímý volný kop z parádní parkety, technickou střelu Mokruši mířící pod břevno však skvělý Dvořák vytáhl na rohový kop. Bohužel z něj přilétl centr na malé vápno, který si našel nehlídaný Kupčík a hlavou z bezprostřední blízkosti pár minut před koncem utkání vyrovnal, 1-1

A v nastaveném čase mohlo být pro domácí ještě hůř! Po zbytečné ztrátě Patrika Škopíka ve středu hřiště šli hosté v přečíslení tří na dva, po kombinaci se ve vápně zjevil Mokruška a Dvořák ho svým skluzem poslal k zemi, sudí Skoupý však k překvapení všech pokutový kop nenařídil.

A tak se šlo na penaltový rozstřel. V tom kopali jako první domácí hráči, kteří byli zprvu neomylní, stejně jako hosté. U třetí penalty však došlo k prodlení, neboť sudí Skoupý vykázal ze hřiště realizační tým Mutěnic a po následných ostrých protestech udělil trenéru Snopkovi červenou kartu. Po ní se čekalo několik dlouhých minut, než hostující lodivod líným krokem obejde hřiště do kabin. Exekutor Chrenčík se však nenechal rozhodit, nicméně hned po něm poslal svoji penaltu do pravé tyče Patrik Matyáš a hosté, jejichž hráči překypovali jistotou, už svoji šanci nepustili. Jediný Jungwirth měl sice štěstí, když poslal svoji penaltu do břevna, ta se však odrazila těsně za čáru.

Favorizované Mutěnice tak stvrdily svůj postup do čtvrtfinále poháru v penaltách, domácím borcům však patří všechen kredit za to, že i v okleštěné sestavě sehráli se soupeřem z Krajského přeboru zcela vyrovnané utkání!

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Matyáš P., Bíla, Chrenčík, Škopík D. - Matyáš M., Maňák (C), Gazárek (70. Kolacia), Škopík P. - Čerešňák (70. Domanský), Březina

FK Mutěnice:

Malík - Schüller, Opluštil, Jungwirth, Chludil (69. Plchut) - Čepil, Koplík (46. Koštuřík), Raisigl (C) (68. Kupčík), Prčík - Petrucha (57. Buchta), Mokruša

ZDE je odkaz na všechny výsledky 2. kola Krajského poháru dospělých JmKFS.

Autor: Pavel Solařík