Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým: 11. kolo (15/16): Sokol Hroznová Lhota - Kordárna Velká nad Veličkou 0:3 (0:1)

Sokol Hroznová Lhota - Kordárna Velká nad Veličkou 0:3 (0:1)

Branky: 3. Horák, 60. Mička, 93. Koželuha

ŽK: Bíla, Lipčík P., Pravda - Horák, Tvrdý, Spazier O., Kohůt M.

ČK: Bíla - Spazier M.

Diváci: 275

Hodový zápas domácím hráčům nevyšel ve všech směrech. Nejen, že hostili tým, se kterým na domácím hřišti doposud pokaždé prohráli, hosté měli navíc v zádech sérii šesti zápasů bez inkasované branky! A tuto impozantní bilanci v Hroznové Lhotě prodloužili. Fotbal, kterým se prezentuje Velká nad Veličkou, hráčům Hroznové Lhoty vůbec nesedí. Úporná, neprůchodná obrana, nakopávané míče dopředu a zdržovací (místy až trapná) taktika. Mluvím o tom, že když měli hosté (jmenovitě Petr Kohůt) vrátit míč, tak jej hodil až k rohovému praporku a pochuti se smál lání domácích příznivců. Ten samý hráč, když viděl ve druhé půli, že bude střídán, vydal se poklábosit s příznivci k zábradlí, tedy na opačnou stranu, než jsou střídačky a když už se rozhodl střídat, tak ještě musel nutně podat ruku polovině hráčů na hřišti. Gólman Sládeček zdržoval pokaždé, když se k němu dostal míč. Nevzal jej do ruky, dokud k němu nedoběhl domácí útočník a chvíli ho ještě musel nahánět po velkém vápně. Ano, to je rovněž část úspěšné bilance Veličanů bez inkasované branky - zdržování za každou cenu. O hře fair-play se také nedá mluvit. Když hostující hráči viděli, že po neodpískaném faulu leží na zemi domácí hráč, klidně šli do brejku a snažili se vstřelit gól. Co se však hráčům Kordárny musí nechat, je jejich chladnokrevnost při řešení jedovatých protiútoků a především úžasná efektivita v koncovce. Tedy přesně to, co domácí žalostně postrádají. Skóre sice vypadá opticky hrozivě, ovšem hráči Hroznovky měli dost příležitostí k tomu, aby byl výsledek zápasu minimálně nerozhodný. Jenže když už tolik zápasů nejsou schopní zapracovat na své koncovce, babo raď... Koncovka domácích hráčů byla tragická (místy až tragikomická) a končily na ní pěkně vypracované akce.

Zápas začal studenou sprchou pro natěšené domácí fandy. Petr Kohůt vyrazil do protiútoku, dal míč mezi domácí beky Horákovi a ten chladnokrevně propálil Smetku přízemní ranou, 0-1.

Další důležitý okamžik se odehrál hned za dalších pár minut. Obránce hostí v souboji o míč uklouzl a nepřesný (slušně řečeno) sudí Vejtasa odpískal faul proti domácímu mužstvu. Domácí Ondřej Bíla proti tomuto verdiktu protestoval a uviděl navíc z rukou rozhodčího žlutou kartu. Domácí hráči byli fotbalovější. Hráli svoji typickou hru plnou technických narážeček a neúnavně doráželi na obránce hostující tvrze. V 10. minutě šli do protiútoku, Petr Lipčík na konci akce servíroval Durnovi před prázdnou bránu, ten však namísto do balonu nakopl trávník a vyprodukoval jenom slabou střelu, kterou ležící Sládeček v pohodě lapil. V 17. minutě mělo být vyrovnáno. Bílův centr na zadní tyči zpracoval Petr Lipčík a z pěti metrů napálil svou bombu pouze do Sládečkových nohou, přitom stačilo míč umístit kamkoliv jinam! Za další dvě minuty domácí diváci opět jenom vzdechli a mohli se posadit do sedadel, neboť Petr Lipčík znovu servíroval před prázdnou bránu, tentokráte Pravdovi, ten však znovu míč pořádně netrefil a vyprodukoval parodii na střelu. Takže suma sumárum - v 19. minutě mohlo být klidně 3-1 pro domácí... Hosté číhali na své příležitosti. Jednu z nich jim nabídl špatnou malou domů Josef Lipčík, kterou vystihl Mička, ale bránu přestřelil. Ve 27. minutě Bíla ztratil míč u vápna hostí, ti toho využili k rychlé kontře, Petr Kohůt při ní ukázal Horákovi, kam si má naběhnout, přesně do toho místa mu dal míč, ale tísněný Horák jej poslal po zemi jen pár centimetrů vedle tyče. Ve 30. minutě stihla domácí citelná ztráta. Bíla skluzem fauloval Mikesku, který celé situaci hodně přidal i teatrálním pádem a křikem, který musel být slyšet až do Velké a domácí tvůrce hry se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště. Mikeska se nechal samozřejmě ošetřit, aby za dvě minuty už pelášil po hřišti, jakoby ho nikdo nikdy nefauloval... Bílu nahradil na hřišti Falešník, dolů šel Durna. Ovšem nutno podotknout, že rychlonohý štírek Falešník v neděli zahrál jeden ze svých nejhorších zápasů v dresu Hroznovky. Přitom se mohl prosadit hlavou po centru všudypřítomného Petra Lipčíka, ale nikým neatakován poslal míč mimo tyče. To se psala 38. minuta. Ve 40. se ocitl za obranou hostí Pravda, ale svoji střelu namířil pouze do Sládečkových rukavic. To bylo vše, co se odehrálo v první půli.

Do té druhé nastoupil na hrotu obránce Schwarzbier a domácí tak riskovali s hrou na tři beky. Jako první stojí za zmínku střela Marka Spaziera z dobrých třiceti metrů, který se opřel do skákavého míče a padajícím listem jej namířil přesně pod břevno, ovšem Smetka jej dokázal v záklonu vyrazit. V 54. pak pálil Hrbáč z osmnácti metrů tvrdě, ale těsně mimo. A tak dlouho chodili domácí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhlo. Po další zbabrané přihrávce přišla kontra hostí, na pravou stranu hřiště si při ní naběhl Mička a využil chybějícího obránce, Smetku pokořil čistým průstřelem, 0-2.

Domácí odpověděli hlavičkou Schwarzbiera po rohovém kopu, ta šla však těsně nad. Na další zajímavý moment se čekalo až do 71. minuty. V ní nejdřív Petr Lipčík fauloval skluzem Marka Spaziera, který neudržel nervy na uzdě a viníka ztrestal sražením na zem. Na hřišti se strhla obrovská mela a nebylo daleko k hromadné potyčce hráčů. Hlavnímu sudímu musel pomáhat s uhašením ohně pomezní rozhodčí. Resumé: Petr Lipčík žlutá a Marek Spazier červená karta. Poté, co se srovnal počet hráčů na hřišti, mohli udeřit domácí. Schwarzbier prodloužil hlavou za sebe na Petra Lipčíka, ten však sám před Sládečkem dokázal znovu poslat svoji střelu jenom do jeho rukavic. V 81. si domácí málem dali vlastní gól. Pravda sklepl Smetkovi do protipohybu a oba pak už jenom s hrůzou sledovali, jak míč projíždí kolem levé tyče do zámezí. Po následném rohu navíc Smetka podběhl centr a obránci museli nadvakrát celou situaci zachraňovat. Z celé situace však vznikl protiútok domácích, Petr Lipčík dal doleva Falešníkovi, ten však korunoval svůj mizerný výkon střelou pánu Bohu do oken. Jindy přesný štírek už předtím předvedl sérii zkažených přihrávek, hrál jenom směrem dopředu, zpátky se nevracel a celkově jeho vystoupení zanechalo rozpačitý dojem. Hosté posledních deset minut rozdrobili několika střídáními, čímž nedovolili domácí dostat se do souvislého tlaku. V 87. minutě navíc Smetka vyběhl ven z vápna, Koželuha jej obral o míč, ale jeho střelu na brankové čáře vykopával Laga. V poslední šanci domácích poslal střídající Matyáš svoji střelu ze levé strany pouze do bližší tyče, aby hosté definitivně trestali. Mikeska obral liknavé obránce Hroznovky o míč a svůj postup v tandemu s Koželuhou na Smetku vyřešil přihrávkou na svého spoluhráče, který do prázdné brány uzavřel na 0-3.

Hráči Hroznovky tak mají poslední tři zápasy na vylepšení svého bodového zisku, než skončí podzimní část sezony. Bohužel z těchto tří zápasů hrají dvakrát venku, kde mají letos naprosto žalostnou bilanci. S domácími příznivci se za 14 dnů rozloučí zápasem s Podivínem, ještě předtím je čeká cesta do Hovoran.

Sokol Hroznová Lhota:

Smetka - Lipčík J (80. Matyáš)., Laga (c), Schwarzbier, Vařecha - Jegla (52. Podrazil), Bíla, Lipčík L., Pravda - Lipčík P., Durna (33. Falešník)

Kordárna Velká nad Veličkou:

Sládeček - Mikeska, Kohůt M., Mička (83. Sečkař), Spazier O. - Valášek (c), Horák (90. Rumíšek), Tvrdý (66. Lipár), Spazier M. - Kohůt P. (85. Koželuha), Hrbáč (79. Janás)

Další zápasy 11. kola:

Křepice - Vacenovice 0:3 (0:1)

Tvrdonice - Podivín 2:3 (1:3)

Hlohovec - Krumvíř 1:3 (0:3)

Kněždub - Milotice 3:1 (2:1)

Žarošice - Hovorany 2:1 (1:0)

Lovčice - Nikolčice 3:1 (1:0)

Tabulka po 11. kole:

1. Lovčice 10 8 0 2 36:21 24
2. Velká nad Veličkou 10 7 1 2 18:6 22
3. Krumvíř 10 7 1 2 20:12 22
4. Hlohovec 10 6 0 4 23:18 18
5. Nikolčice 10 5 1 4 22:20 16
6. Milotice 10 5 0 5 16:17 15
7. Žarošice 10 4 2 4 18:18 14
8. Kněždub 10 4 2 4 19:22 14
9. Hroznová Lhota 10 3 2 5 22:21 11
10. Hovorany 10 3 2 5 18:22 11
11. Podivín 10 3 2 5 15:23 11
12. Vacenovice 10 1 5 4 10:13 8
13. Křepice 10 2 2 6 19:28 8
14. Tvrdonice 10 1 2 7 12:27 5

Autor: PS