Jdi na obsah Jdi na menu
 


A-tým 16. kolo (23/24): FC Veselí nad Moravou - Sokol Hroznová Lhota 0:1 (0:0)

FC Veselí nad Moravou - Sokol Hroznová Lhota 0:1 (0:0)

Branka: 60. Březina

ŽK: Kosíř Š., Suchánek - Smetka, Březina, Bíla

Diváci: 300

Až do sobotního poledne panovalo nádherné, jarní počasí, nicméně hned z kraje odpoledne se přihnal nad Veselsko studený a silný vítr a s ním temné mraky plné vody. A tak si hráči mohli nechat zajít chuť na fotbal v hezkém jarním počasí. Hráči Hroznovky jeli do Veselí s chutí po čtyřech zápasech na tomto stadionu znovu naplno bodovat, ovšem už podzimní měření sil s veselskými mladíky ukázalo, že tento tým roste každým zápasem!

Ovšem v sobotu neměli domácí jaksi nárok a hráči Traubenu předvedli parádní, dominantní výkon, na jehož konci byla sice jen hubená výhra, ovšem předvedená hra rozhodně zahřála prokřehlá srdce jejich fanoušků na tribuně. Ten, kdo přišel jen o pár chvil později (jako třeba já...), neviděl první obrovskou šanci hostí. Ta se zrodila hned v první minutě a měl ji na svědomí nejlepší kanonýr soutěže - Ondřej Březina, který střelou z otočky za vápnem orazítkoval břevno Kuřinovy brány. Za čtvrt hodiny napodobil svého bratrance rovněž Zbyněk Smetka, který se do míče opřel taky za vápnem a taky jeho pěkný pokus skončil na břevnu domácí svatyně. Po krátkém intermezzu, kdy byl k vidění především soubojový fotbal, pak přišly už další šance. Tu první zaknihovali znovu hosté. Březina dostal kolmou přihrávku do vápna, tělem odstavil bránícího hráče, ale svůj souboj s Kuřinou prohrál, Smetkova dorážka pak mířila nad bránu. Domácí kontrovali ve 23. minutě, kdy se po pravé straně vehnal do vápna nebezpečný Šimon Kosíř, ovšem také Dvořák se blýskl parádním zákrokem a vyrazil na rohový kop. Z toho ovšem Veselané nic nevytěžili, naopak přišel rychlý brejk hráčů v zelených dresech v podání Martina Matyáše, ten na pravém křídle utekl Brákorovi, dostal se do vápna, ale jeho pokus na bližší tyč domácí gólman skvěle vyrazil. Oba hráči si svůj souboj zopakovali za dalších deset minut, po akci podél veselského vápna přihrál kapitán Radmil právě Martinu Matyášovi, mladý hostující záložník tentokráte pálil z levé strany vápna, Kuřina opět skvěle zasáhl a udržel tak skóre nerozhodné. To se mohlo změnit hned za minutu, kdy se po domácí kontře zjevil sám ve vápně Břečka, zkusil střelu zvednout nad padajícího Dvořáka, ten ovšem parádně zasáhl rukou a míč zvedl nad bránu. Za další minutu už to hořelo zase na opačné straně hřiště, kdy se do míče opřel netradičně levou Březina a potřetí orazítkoval domácí břevno! Tento hostující "hattrick" střel do břevna pobavil diváky na tribuně, protože to se jen tak nevidí. Pokud bych měl shrnout dění v první půli do pár slov, tak hostům trvalo nějakých dvacet minut nahodit motory, ovšem poté se začali čím dál víc osmělovat, ovládli také držení míče a hlavně jim bezvadně fungovala obrana, která dokázala zachytávat rychlé nájezdy domácích borců.

Už konec prvního poločasu přinesl déšť, ovšem do druhé půle vstupovali hráči obou týmu (a také rozhodčí) doslova bičováni ostrými a studenými kapkami a déšť se změnil v pořádný liják. Druhá půle se už hrála de facto na jednu bránu, a to na tu domácí. Veselané jako by úplně vymizeli ze hřiště a byli to hosté z nedaleké Hroznové Lhoty, kdo počítal jednu šanci za druhou. A tak se postupem času stal nejlepším hráčem utkání domácí gólman Radim Kuřina, který předváděl neuvěřitelné zákroky a jen díky němu se utkání nezměnilo v jednoznačnou exhibici hostí. Ti měli místy až drtivý tlak a spoustě jejich akcí a závarům ve vápně ještě chyběla špetka přesnosti anebo krůček či pár decimetrů. I přesto však dokázali napočítat hezkou řádku tutovek. Jako první hrozil střelou z dálky Aleš Radmil, těsně však minul. V 60. minutě pak už konečně zahřmělo, ovšem ne z nebe, ale na tribuně. To napadající Březina dostal pod tlak mladíka Nekardu, kterého na vápně obral o míč, poté chvíli přemýšlel, komu by zkusil nahrát, až se naopak rozhodl sám ke střele a čistým průstřelem Kuřiny po zemi setřásl vodu z domácí sítě, 0-1

To bylo slávy na tribuně! Ta byla velmi slušně zaplněná jak domácími fanoušky, tak rovněž početnou enklávou těch hostujících. Po celou dobu zápasu pak byl hodně slyšet domácí kotel mladíků s bubnem, kteří neúnavně povzbuzovali, k jejich cti však velmi slušně a hezky, klobouk dolů!! Od šedesáté minuty pak byly k vidění výše zmiňované tutovky hostí, které se dají shrnout asi takto:

61. Obrovský závar v domácím vápně, kterému však chybí větší přesnost

64. Po rohovém kopu se do skákavého míče opírá krásně levou Patrik Matyáš, jeho projektil křížem se však stáčí těsně mimo zadní tyče

66. Zbyněk Smetka se krásnou kličkou dostává přes posledního obránce, ovšem Kuřina jeho ostrou střelu parádně vyráží

68. Březina si zpracovává míč na prsa a jeho parádní parabolu pod břevno Kuřina znovu neskutečně likviduje

69. Po faulu na Radmila se kope přímák z perfektní parkety, ovšem ostrý pokus střídajícího Falešníka těsně míjí zadní tyč

70. Kuřina vyráží další ostrý pokus Smetky doleva, Falešník okamžitě vrací vrchem před bránu a hlavička Březiny končí těsně vedle

76. Smetka vysílá krásnou kolmicí do vápna Martina Matyáše, ovšem Kuřina skvěle vybíhá a skluzem na zemi likviduje

79. Březinův kanón vidí Kuřina na poslední chvíli a reflexivně vyráží pravým kolenem na roh

87. Falešníkova "obalovačka" levou těsně míjí zadní tyč

I přes tento festival zahozených šancí však hosté vedli stále jen o gól a nakonec mohli zaplakat nad výdělkem. Po ruce Bíly se totiž kopal přímý volný kop zhruba metr před vápnem. Všichni hostující fanoušci si v tu chvíli museli kousat nehty, ovšem mladík Šimon Kosíř neunesl tíhu okamžiku a přímý kop poslal vysoko nad zeď i bránu. Hosté si tak oddechli a nastavené tři minuty zápasu už odehráli v bezpečné vzdálenosti od své branky. Patří jim obrovská pochvala za předvedenou hru, a to jak v obraně, tak i směrem dopředu, rovněž gólman Dvořák skvěle četl hru a perfektně sbíral dlouhé míče. Jediná kaňka tak zůstala v podobě obrovského množství nevyužitých šancí. I tak jsou však hráči Traubenu na jaře stále stoprocentní a na velikonoční neděli, ještě před koštem vín, poměří síly s hosty z Podolí.

V 16. kole tak dominovaly převážně hostující týmy, jediným domácím vítězným mančaftem byl Britterm. Obrovské překvapení se zrodilo v Rohatci, kde domácí Slavoj nestačil na posílenou rezervu Vyškova.

FC Veselí nad Moravou: 

Kuřina - Brákora, Nekarda E. (86. Tomeček), Suchánek, Suttner - Břečka, Kosíř J., Nekarda R. (65. Sedlář), Zálešák (C) - Doležel (74. Symerský), Kosíř Š.

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Matyáš P., Chrenčík, Bíla, Škopík D. - Matyáš M. (83. Škopík P.), Maňák, Smetka, Gazárek (63. Falešník) - Radmil (C), Březina (86. Domanský)

Ostatní výsledky 16. kola 1.A třídy, sk. B:

Šlapanice - Troubsko 0:1 (0:0)

Podolí - Dubňany 1:4 (1:2)

Želešice - Nikolčice 1:3 (1:0)

Kozojídky - Velké Pavlovice 3:0 (1:0)

Rohatec - Vyškov B 2:4 (1:3)

Valtice - Vnorovy 1:4 (0:1)

Tabulka soutěže po 16. kole:

1. Kozojídky 15 11 3 1 41:12 36
2. Hroznová Lhota 15 10 1 4 50:20 31
3. Dubňany 15 9 3 3 47:25 30
4. Rohatec 15 10 0 5 33:21 30
5. Troubsko 15 8 3 4 44:22 27
6. Nikolčice 15 8 3 4 30:16 27
7. Vnorovy 15 8 0 7 41:31 24
8. Vyškov B 15 6 3 6 34:25 21
9. Podolí 15 6 3 6 31:37 21
10. Veselí nad Moravou 15 4 3 8 26:35 15
11. Velké Pavlovice 15 4 2 9 23:35 14
12. Želešice 15 4 2 9 20:37 14
13. Šlapanice 15 3 2 10 14:30 11
14. Valtice 15 0 0 15 8:96 0

Autor: Pavel Solařík