Jdi na obsah Jdi na menu
 


A-tým 7. kolo (23/24): Sokol Hroznová Lhota - Agro Vnorovy 0:2 (0:1)

Sokol Hroznová Lhota - Agro Vnorovy 0:2 (0:1)

Branky: 16. Absolon, 72. Hodonský

ŽK: Bíla, Falešník, Chrenčík - Bittner, Absolon, Motyčka Jan

Diváci: 371

Ani druhé derby v řadě před vlastními fanoušky fotbalisté Traubenu nezvládli. Do reprízy TV utkání z minulého října vstupovali citelně oslabeni o dvojici Březina - Martin Matyáš, proti nim stál kompletní a výborně připravený soupeř. Utkání znovu přilákalo velké davy fanoušků a hrálo se tak před výbornou diváckou kulisou. Bohužel domácímu týmu vůbec nevyšlo. Ten už v první půli se štěstím přečkal několik obrovských gólových příležitostí Agra, inkasoval po zbytečné chybě gólmana a sám nebyl schopný směrem dopředu cokoliv vymyslet, neboť jeho hráče zrazovala technika a možná ještě i pošramocená psychika z minulé neděle. Pojďme se tedy společně vydat po stopách jednotlivých zajímavých situací zápasu.

Tu první zaknihovali hosté, jejichž nejlepší hráč a střelec v jedné osobě Nikola Absolon se dostal k míči po zbytečné ztrátě domácích ve středu hřiště, po levé straně se vřítil do velkého čtverce, skvěle naservíroval před bránu Bittnerovi, ten však trestuhodně mířil mimo pravou tyč domácí brány. To bylo první důrazné varování hráčů v červených dresech, z další jejich akce již padl gól. Ta se zrodila po dlouhém nákopu tentokráte na pravé křídlo, míč převzal hbitý Absolon, kterého křižoval Martin Chrenčík, Dvořák však situaci špatně vyhodnotil a vyběhl daleko z brány proti hostujícímu štírkovi, který si toho však všiml a dalekonosnou střelou ho přehodil a míč zaplul do opuštěné brány, 0-1

Početná skupina hostujících fanoušků tak mohla slavit, zato pro ty domácí to byla znovu studená sprcha. První šance Hroznovky přišla ve 26. minutě, kdy Falešník dlouhým centrem na levou stranu vyhledal Radmila, jehož hlavičku gólman Motyčka ovšem vyškrábl na rohový kop. Za další tři minuty byl znovu vidět domácí kapitán, který byl při svém nájezdu do obrany faulován před pokutovým územím, ovšem Falešníkova technická střela z přímého kopu byla něčí hlavou ve zdi nadzvednuta těsně nad břevno. Poté divákům zatrnulo po nehezké srážce dvou domácích hráčů, ze které přece jen vyvázl lépe David Škopík, zatímco Martin Chrenčík se dlouho nezvedal, ale nakonec po ošetření mohl pokračovat ve hře. Hostující hráči trpělivě čekali v zatažené obraně a domácí ji nebyli schopni překvapit nějakou nápaditou akcí. Navíc museli čelit častým brejkům, neboť domácích ztrát míče bylo požehnaně. Ve 37. minutě se uvolnil na pravé straně Michal Kočiš a jeho pobídku pod sebe srazil Chrenčík nad bránu. Za tři minuty měl k dispozici další přímý kop z dobré parkety Falešník, tentokráte zeď obstřelil, jeho pomalá střela byla však lahůdkou pro hostujícího gólmana. Konec první půle pak přinesl hodně vzrušujících okamžiků. Ve 43. minutě servíroval Bittner z levé strany až od brankové čáry míč na Kočiše, ten však naštěstí promáchl. Ve 45. pak vytvořili hostující hráči v domácím vápně neuvěřitelný závar, z něhož resultovaly čtyři nebezpečné střely, všechny však byly po hříchu sraženy, když se dvakrát vyznamenal David Škopík a dvakrát gólman Dvořák. Hned za minutu se na druhé straně do míče parádně opřel Chrenčík a jeho bombu Motyčka neméně krásně vytěsnil na rohový kop. Ten pak sám vyrazil a nastartoval hostující přečíslení dvou na jednoho, na jeho konci Kočiš ve vápně předložil Bittnerovi, ten však podruhé v zápase trestuhodně minul bránu. Tady měli domácí pořádnou porci štěstí.

Také druhá půle začala šancí hostí, když si Michal Kočiš navedl míč na střed vápna a jeho tečovaný pokus šel jen těsně nad. Za minutu domácí fandové znovu trnuli nad zdravotním stavem svého hráče, tentokrát dostal ránu na solar Ondřej Bíla, velmi dramatická situace však naštěstí dopadla dobře a domácí špílmachr pokračoval ve hře. V 60. minutě rozehrál Absolon přímý kop z pravé strany a po dvou tečích se míč dostal k Zacharovi, který však mířil těsně vedle. Hned za minutu na druhé straně vyrazil Motyčka centr Patrika Smetky rovnou k Maňákovi, ten si míč dal na prsa, ale následná střela šla příliš vysoko. V 65. rozehráli hosté přímý kop chytře po zemi, domácí obrana se štěstím odvrátila a nastartovala rychlou kontru dvojice Radmil - Falešník, druhý jmenovaný natáhl z hranice šestnáctky, ale jeho krásnou ránu po zemi k levé tyči vynikající Motyčka vytěsnil na rohový kop. Z něj si centrovaný míč našel Chrenčík a hlavou orazítkoval břevno! A tak udeřilo na druhé straně. Další přímý kop Absolona nasměřoval skluzující Hodonský sice do výšky, míč se však svící snesl na brankovou čáru, odkud jej skluzující David Škopík dopravil do sítě, gól byl však připsán hostujícímu hráči, 0-2

Domácí hráči ani za tohoto stavu nesložili zbraně a neustále se tlačili do útoku, jenže naráželi na zformovanou obrannou zeď někdy až devíti hráčů, přes ni nebyli schopni projít. A tak to zkoušeli střelami z dálky, k jedné se dostal Aleš Radmil a zhruba ze stejné pozice, z jaké minulý týden snížil, tentokráte pálil nad bránu. K další nebezpečné střele se v 87. dostal Zbyněk Smetka, jeho utaženou jedovku u pravé tyče vyrazil Motyčka do strany a přihrávka Patrika Smetky před bránu byla obětavou obranou hostí zablokovaná. V 90. minutě se k další střele na středu velkého vápna dostal Zbyněk Smetka, tentokráte však mířil těsně mimo. Poslední vzrušení pak přinesl centr Patrika Smetky z levé strany, která ale poslal Radmil nártem z první vysoko nad. Vnorovy se tak po dvou porážkách v minulé sezóně dočkaly prvních bodů ze zápasu z Hroznovou Lhotou, nutno přiznat, že tentokráte zcela zaslouženě. Domácí fanoušci ocenili velkým potleskem oba týmy. O reparát po dvou domácích prohrách, se hráči Traubenu pokusí už příští sobotu na horké půdě velkopavlovického Slavoje.

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Gazárek (46. Smetka P.), Bíla, Chrenčík, Škopík D. - Matyáš P., Maňák, Smetka Z., Škopík P. (74. Čerešňák) - Radmil (C), Falešník (83. Domanský)

Agro Vnorovy:

Motyčka M. - Janda (64. Pelucha), Motyčka Jiří, Motyčka Jan, Vyskočil - Slavík, Hodonský, Absolon (90. Kočiš O.), Zachar - Kočiš M. (78. Fedorka), Bittner (90. Martoni)

Ostatní výsledky 7. kola 1.A třídy, sk. B:

Šlapanice - Podolí 1:2 (1:2)

Troubsko - Želešice 1:1 (1:1)

Vyškov B - Kozojídky 1:2 (1:0)

Rohatec - Veselí nad Moravou 1:0 (1:0)

Dubňany - Velké Pavlovice 2:2 (1:1)

Nikolčice - Valtice 4:0 (2:0)

Tabulka soutěže po 7. kole:

1. Troubsko 6 5 1 0 21:4 16
2. Kozojídky 6 5 1 0 21:5 16
3. Vnorovy 6 4 0 2 23:15 12
4. Rohatec 6 4 0 2 14:9 12
5. Hroznová Lhota 6 3 1 2 18:11 10
6. Dubňany 6 2 3 1 18:14 9
7. Nikolčice 6 2 1 3 11:9 7
8. Velké Pavlovice 6 2 1 3 13:12 7
9. Vyškov B 6 2 1 3 9:9 7
10. Podolí 6 2 1 3 10:18 7
11. Šlapanice 6 2 0 4 8:12 6
12. Veselí nad Moravou 6 1 2 3 9:15 5
13. Želešice 6 1 2 3 6:16 5
14. Valtice 6 0 0 6 4:36 0

Autor: Pavel Solařík