Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 8. kolo (21/22): Sokol Hroznová Lhota - Moravan Lednice 0:2 (0:1)

Sokol Hroznová Lhota - Moravan Lednice 0:2 (0:1)

Branky: 13. Osička, 59. Netopilík

ŽK: Bíla - Osička

ČK: Ferby

Diváci: 212

Šlágr kola se hrál tuto neděli na Zelničkách. Domácí tady v dosavadním průběhu sezony neztratili ani bod, nicméně přijel lídr tabulky, který zatím všechny své zápasy vyhrál. Lednice se netají postupovými ambicemi a zápas v Hroznové Lhotě měl být pro ni zkouškou její kvality. Nicméně domácím se cesta k bodům zkomplikovala už před zápasem. Nejen že stále nebyl k dispozici jejich nejlepší střelec a hrotový útočník Petr Lipčík, obranu nemohl vyztužit ani jeho jmenovec Josef a ze sestavy vypadl rovněž nadějný mladík Martin Matyáš, který musel do povinné karantény. Na hrotu se tak objevil mladý David Doležel a (ruku na srdce) nebyl pro obranu lídra soutěže žádnou hrozbou. 

I přes chladné počasí se utkání hrálo před slušnou diváckou kulisou (nechápu, kde se vzalo na webu FAČRu číslo 125 diváků...) a především domácí tvrdé jádro bylo dost slyšet. 

Hosté od začátku ukázali domácím, že budou chtít hrát první housle. Hráli důrazně, díky rychlému presingu nedovolili domácím rozjet jejich oblíbené kombinace, naopak sami dokázali skvěle kombinovat. Navíc jejich vysoké věže v obraně spolehlivě zachytávaly domácí nákopy za obranu. První nebezpečí znamenal centr Wallische zprava, který si našel neobsazený Osička, jeho hlavička ale postrádala razanci. Za dalších pět minut přišel dlouhý míč hostí dopředu, Martin Chrenčík ho mohl poslat do zámezí, ale rozhodl se, že ho bude hrát, urostlý Osička ho zezadu strčil tělem tak, že domácí obránce upadl, a tak se útočníkovi Moravanu otevřela cesta k domácí bráně. Vybíhajícímu Dvořákovi udělal kličku na střed a střelou do prázdné brány rozjásal skupinku hostujících fanoušků, 0-1

Inkasovaný gól byl pro domácí borce studenou sprchou a ti i nadále nedokázali vymyslet nic, co by uvedlo hostující obranu do rozpaků. Naopak hráči v bledě modrých dresech měli vítr v plachtách a nadále zaměstnávali domácí obranný val. Za tři minuty po prvním gólu pouštěl Bíla skákavý míč Dvořákovi, ten to ale nepochopil, a tak se ho zmocnil agilní Osička, ten však těsně minul bránu, když se snažil obstřelit vybíhajícího gólmana.

Domácí se do své největší šanci v zápase dostali v 19. minutě. To se z obrany vysunul do zálohy Bíla, dostal míč zprava od Patrika Škopíka a okamžitě poslal naslepo rohlík na levé křídlo, tuto přihrávku zprvu nechápal nejen že nikdo na tribuně, ale ani hostující obrana, a tak se Falešník, který do tohoto prostoru nabíhal, zničeho nic hnal z levé strany úplně sám na Prokopa, nicméně svojí obří šanci zazdil pouze ostrou ranou do vybíhajícího strážce lednické brány. 

Poté se ze hry vytratily zajímavé momenty. Oba týmy šlapaly naplno a hrálo se dost od podlahy, sudí Weiss hru dost pouštěl a ukázal to i ve 43. minutě. To si pro centr do vápna vyskočil domácí gólman Dvořák, byl ovšem ve výskoku faulován, sudí ovšem nepískal, a tak se k míči, který mu vypadl při pádu z výšky z rukavic, dostal Tomáš Wolgemuth, který ho ale napálil z otočky těsně nad břevno.

Jestli si někdo myslel, že domácí to po změně stran zkusí zlomit a něco na soupeře vymyslí, musel hned po minutě hry spolknout hořkou pilulku v podobě dvou velkých šancí Moravanu. Nejdřív se k nebezpečné střele z hranice velkého vápna dostal Simandl, tu ale domácí obrana ztečovala na rohový kop, po jeho rozehrání vznikl ve vápně domácích závar, který vrcholil centrem a hlavičkou Osičky, kterou Dvořák skvěle vytěsnil na spoje brány.

Domácí tak přežili velkou šanci a začali šlapat směrem dopředu. V 56. minutě dostal kolmici za obranu Falešník, prohnal se kolem Ferbyho, který jeho postup na bránu hasil zatažením zezadu a viděl tak z rukou sudího rovnou červenou kartu. Diváci ožili a těšili se na přesilovku, ale jejich nadšení vydrželo jen chvíli. Po pár minutách hry totiž totálně propadly obranné řady Hroznovky a hosté tak zničeho nic postupovali ve čtyřech hráčích proti dvěma obráncům, situaci řešili ve vápně chladnokrevně, centr před bránu sice Dvořák rukavicí přizvedl, i tak se však k hlavičce do prázdné brány dostal Netopilík a zvýšil na 0-2

A za dalších pět minut mohlo být definitivně po zápase. To se Netopilík vyhnul ofsajdu a postupoval zleva sám na Dvořáka, nicméně dopadl stejně jako domácí Falešník v první půli, když jeho střela šla přímo do vybíhajícího gólmana. 

Hosté se poté zatáhli a přenechali domácím iniciativu. Ti ovšem byli směrem dopředu jaloví. Navíc v 60. minutě opustil hřiště Gazárek a náhrada v útoku nedosahovala potřebných kvalit. Domácí tak měli pouze sérii rohových kopů, po nichž si hosté jednou dali málem vlastní gól a podruhé pálil Matyáš těsně mimo zadní tyče. Poslední šancí zápasu pak byla střela Wallische těsně nad po pěkné kombinaci na jeden dotek. Skóre se už nezměnilo a chvíli nato sudí naposled pískl do píšťalky. Diváci na tribuně potleskem ocenili výkon obou týmů. Oslabení domácí v neděli ovšem nebyli schopni čelit síle vedoucího celku tabulky a zcela po právu s ním prohráli.

V příštím kole čeká hráče Hroznové Lhoty nepříjemný výlet do Vyškova, kde se utkají s místní rezervou.

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Matyáš, Bíla, Chrenčík, Škopík D. - Falešník, Smetka, Radmil (C), Škopík P. - Gazárek (60. Vaverka), Doležel (60. Pavlica)

Moravan Lednice:

Prokop - Wolgemuth T., Wolgemuth D., Ianosteac, Ferby - Wallisch, Netopilík (88. Minařík), Gajdoš, Simandl, Očenášek (66. Černín) - Osička (80. Čapka)

Ostatní výsledky 8. kola 1.A třídy, sk. B:

Vacenovice - Kohoutovice 1:6 (1:2)

Šlapanice - Velká nad Veličkou 6:0 (3:0)

Valtice - Velké Pavlovice 1:3 (1:1)

Nikolčice - Veselí nad Moravou 1:6 (1:1)

Milotice - Vyškov B 3:1 (1:0)

Rohatec - Dubňany 1:2 (1:0)

Tabulka soutěže po 8. kole:

1. Lednice 7 7 0 0 21:4 21
2. Dubňany 7 6 0 1 24:6 18
3. Hroznová Lhota 7 4 1 2 23:11 13
4. Veselí nad Moravou 7 4 1 2 26:16 13
5. Kohoutovice 7 4 1 2 21:16 13
6. Vyškov B 7 3 1 3 15:13 10
7. Milotice 7 3 1 3 19:20 10
8. Nikolčice 7 3 1 3 14:16 10
9. Velké Pavlovice 7 3 0 4 20:18 9
10. Rohatec 7 1 3 3 11:16 6
11. Vacenovice 7 1 3 3 16:22 6
12. Valtice 7 2 0 5 15:24 6
13. Šlapanice 7 1 0 6 10:26 3
14. Velká nad Veličkou 7 1 0 6 6:33 3

Autor: PS