Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Křenovice - Sokol Hroznová Lhota 2:6 (1:4)

 

SK Křenovice - Sokol Hroznová Lhota 2:6 (1:4)

 

 

 

Branky Hr. Lhoty: Bartošek 3, Bíla, Durna, Lipčík P.

Na utkáni jsem nebyl (na venkovní zápasy z rodinných důvodů nejezdím). Domácí se rychle ujali vedení, na které však odpověděl svým hattrickem Bartošek, který si skvělými výkony v minulých zápasech vysloužil místo v základní sestavě. Po poločase vedl sokol po trefě kapitána Ondřeje Bíly už 1:4 a zvrat nepřipustil ani ve druhém dějství, a tak hráči Sokola slaví první 3 body v nové sezóně.

Jelikož není z tohoto utkání "naše" reportáž, tak sem s dovolením skopíruju report z webu SK Křenovice (viz. ODKAZ). Reportáž je psaná brněnským hantecem a je velice povedená (ostatně jako je tomu na webu Křenovic zvykem), tak snad mi nikdo hlavu neutrhne, že jsem ji tzv. ukradl. Tady je:

O první zářijové neděli přijel do Křendy pohodové mančaft, složené také jen a jen z obyčejnéch lidí, co sem tam zachybujó. „Hrozňáci“ kdovíjaké cvrkot nepředvedli, ale fotbal se hrá na góle. Protivník jich dal šest, a to by se musela dít divočina, aby ta šestečka na body nestačila. A tak po zásluze si hosté odváží všechny body.

Nám chybělo dost lidu, trenér neměl keho na lavku, jen 16letýho kluka. Ale hlavně nám vypadli oba gološi. Což je vždy malér, gološ je přecijen dost důležité střípek v mozaice. Navíc gološ z béčka se nedal taky vytahnót, když se hned v prvním hodovém maču zranil. A nemít za zády člověka, který pravidelně chytává, je to na startu vždy velké mínus do hry, ovšem ne neřešitelné. Museli jsme se s tem porvat. Nakonec šel do góla kluk z pola. Krajní lítač Mara Spáčil odlapal celé víkend. Jak v sobotu béčko, tak v nedělu jedničku. Určitě klobouk dolů, že si tam stoupne, ale přecijen gološké manýry se získájó pravidelným chytáním. Třeba první dvě branky jsme soupeři nabídli jako na stříbrném podnose. Ale nevadí, kuci, hlavu vzhůru!!!! Jedem dál!!!

Píše se třicátá osmá vteřina zápasu, Dvořka pětadvacet metrů od góla, balon lákavo skáče a Radim pác... nádherné kvér končí pod břevnem – 1:0. WAU!!! To je snové začátek!!!

3. minuta a gólovka i na druhé straně. Brkoš má gólovku na hlavě, těsně míjí naši svatyňu. Uf!! Ovšem v 7 min. už mi do nějakého odfukování néni, protože je skóre rychlo srovnáno. Špatná komunikace v naší defenzivě. Hostující nákop Jabus s Tiganem přenechává k posbírání Marovi a Mara zas ne ideálně načasuje svůj výběh a zaspí na brankové čáře. Tohoto nedorozumění využije hostující štírek a pohodově vybíhajícího Mary přehodí – 1:1.

Strašně laciná branka. Já to nechápu!! Když přeci vím, že mám za sebó v gólu kluka, keré nechytává a musím mu tento nárazové lapací mač co nejvíce usnadnit, co nejvíc pomáhat, hrát na hranici sebeobětování, tak v takovém případě balon nikemu nepřenechávám, ale říznu do balonu a ten musí zákonitě končit až někde v sósední dědině. Ale budiž stalo se. Po bitvě je každé generál, že jo?

V 8. minutě Dvořka si šteluje skorem na třiceti metrech trestňák, míč prosviští dvacet čísel nad. 11. hosté zahrávají rohový kop, plejer na přední tyči kopne do míče, naštěstí balon končí v boční síti. 14. už ale hosté urvó vedení. Přízemní kvér ze dvaceti metrů žuchne před Marem na zem, Mara míč nesbírá do ruk, ale nejisto nastaví nohy, ovšem jak na potvoru tento odražený míč končí na čapách přibíhajícímu kolíkovi, který balon do sítě uklidí – 1:2.

Za dvě minutky naopak Mara tasí zákrok dne. Akrobaticky na čáře zastavuje pumelicu z voleje. Sakra, čtvrthoďka hry a takováto divočina se na place děje!!! 26. minuta a rychlá Žankova rozehra z hloubi naší poloviny, Ledva před půlí na míč startuje, už už to vypadá, že valí v nájezdu sám na góla, i když s obráncem na zádech, ale míč si zasukuje pod čapama. Škoda.

Posléze se zas jednó připomene to debilní pravidlo o tom, jak nedáš a sám dostaneš. Sotva se hra přelije na naši polovinu, od pravé lajny dalekonosné centr, na zadní tyči se uvolní kluk a doklepne balon do sítě – 1:3.

38. hosté zvyšujó výstavním fíkem. Nákop za naši obranu, kolík na patnácti metrech z velkého úhlu z první řízne do míče, ten zapadne přesně k zadní tyči – 1:4. Bravo!!!! Klaním se, hostující šutére!!!

45. před odchodem do kabin možem dat fíka. Ledva z osmnácti metrů nabuří po rohu odražené balon, gološ parádní robinsonáda, tento vyražené balon spočine na čapách dezorientovaného Karlosa, na kterého zívá prázdná klec, ale ač z velkého úhlu, tak svou dorážkou rozbíjí jen Pánubohu okna.

Po přestávce Křenda nabírá na obrátkách, tlačí se ku gólu, hrá se na polovině hostů, ale gólovka nepřichází. V 50. min nám k ní musí hosté sami dopomoci. Na velkém vápně letící míč rádoby do bezpečí napálí obránce, míč nabere výšku a praskne na břevno. Odtud se balon odrazí k Palcovi, ale ten svoji gólovku hlavou zahodí, když balon pošle trestuhodně vedle. 51. minuta Karlos ze třiceti metrů čechrá do vápna přímáček, Ledva na přední tyči vyhópne, míč přizvedne a ten končí v síti – 2:4.

55. kopem dalekonosné roh, přeletí hlavní guču, na zadní tyči číhá v letu Palec, ale míč do sítě uklidit nedokáže. Škoda. Strašná škoda. Kluk dnes nemá od štěstěny přáno.

Sotva se hra přelije a hosté naše naděje uzemní pátým třepetancem v našom gólu. 57. hostující roh, kolík vyhópne na přední tyči a hlavó usměrní míč do sítě – 2:5.

73. hosté si štelují na pětadvaceti metrech trestňák, pumelica je ve zdi tečována, mění lehce směr a Mara loví míč ze sítě dnes naposledy – 2:6.

Kón